Vil du starte med golf?

Noen er litt usikre på hvor de skal starte med golf, mens andre er litt redde for at det er for dyrt å komme i gang – eller så vet de ikke helt hva som kreves for å komme i gang. Det er nettopp det vi skal gå litt nærmere inn på i denne artikkelen.

En økonomisk oppstart

For mange er det nok en liten hump man skal over for å kjøpe utstyr. Alt fra medlemskap, til klær til selve golfutstyret er for mange en dyr fornøyelse.

Heldigvis er det sånn at mange golfbaner som tilbyr såkalt “pay and play” – altså at man ikke trenger medlemskap for å spille, også leier ut utstyr. Dersom golf senere faller i smak, er det en liten investering som skal til. En mulighet er da å betale det på kreditt – les mer om sms-lån i Norge her. En annen mulighet er å leie frem til du har fått spart opp

Det som gjerne kreves av utstyr er alle tingene du får plass til i en golfbag, du skal ha ulike golfkøller av enten stål eller karbonfiber, golfballer, noen gode sko, hansker, klær og en bag du kan ha utstyret ditt i. 

Hvor kan du spille?

For mange er selve spillingen også en utgift. Tradisjonelt har det vært sånn at man skal være medlem i en golfklubb for å kunne spille golf. Dette krever da en innmelding i golfklubben, samt årsavgift. Problemet er at mange golfklubber i dag er fulle, og det er ventelister. En løsning på det er å melde seg inn i en klubb et annet sted i landet, og så spille som gjest på din lokale bane

De siste årene har det dog dukket opp flere såkalte “pay and play” golfbaner rundt om i landet. Her kan du bare komme og betale for spill den dagen, og du trenger ikke være medlem. Dette er kanskje den mest optimale måten å starte opp med golf på – på den måten kan man teste ut om denne sporten er noe for seg, før de store investeringene gjøres.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  R&A The Open 2o22: Final Qualifying med Jarand Arnøy, Markus Braadlie  og Espen Kofstad ((Fairmont St. Andrews 28. juni)

  PGA Tour:  John Deere Classic   (3o. juni -3.  juli)

  Korn Ferry Tour:  The Ascendant presented by Blue  med Kristoffer Ventura ((3o. juni -3.  juli)

   DP World Tour: Horizon Irish Open med Espen Kofstad  ((3o. juni -3.  juli)

  Challenge Tour:  Italian Challenge Open  med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (3o. juni -3.  juli)

  Ladies European Tour: : Amundi German Masters  med Marianne Skarpnord,  Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forsland og Karoline Lund (3o. juni -3.  juli)

  LET Acess Seris: Golf Saint Omer med Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,  , Stina Resen og Celine Karlung  ( (3o. juni -2.  juli)

  Nordic League: PGA Championship Landeryd Masters  med seks nordmenn ( (29. juni -2.  juli)

  Amatør:  DIAC 2022  med Casper Bjurhult Kennedy, Tom Røed Karlsen og Henrik Heyerdah (28. juni – 1. juli)

  Junior:  Stenson Sunesson Junior Challenge  med Leo Hirukawa Aaraas (28. juni)

  NGF-turneringer:  Lag NM Junior 1. og 2. Divisjon    (29. juni -2.  juli)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×