Foto: Unsplash

Noen er litt usikre på hvor de skal starte med golf, mens andre er litt redde for at det er for dyrt å komme i gang – eller så vet de ikke helt hva som kreves for å komme i gang. Det er nettopp det vi skal gå litt nærmere inn på i denne artikkelen.

En økonomisk oppstart

For mange er det nok en liten hump man skal over for å kjøpe utstyr. Alt fra medlemskap, til klær til selve golfutstyret er for mange en dyr fornøyelse.

Heldigvis er det sånn at mange golfbaner som tilbyr såkalt “pay and play” – altså at man ikke trenger medlemskap for å spille, også leier ut utstyr. Dersom golf senere faller i smak, er det en liten investering som skal til. En mulighet er da å betale det på kreditt – les mer om sms-lån i Norge her. En annen mulighet er å leie frem til du har fått spart opp

Det som gjerne kreves av utstyr er alle tingene du får plass til i en golfbag, du skal ha ulike golfkøller av enten stål eller karbonfiber, golfballer, noen gode sko, hansker, klær og en bag du kan ha utstyret ditt i. 

Hvor kan du spille?

For mange er selve spillingen også en utgift. Tradisjonelt har det vært sånn at man skal være medlem i en golfklubb for å kunne spille golf. Dette krever da en innmelding i golfklubben, samt årsavgift. Problemet er at mange golfklubber i dag er fulle, og det er ventelister. En løsning på det er å melde seg inn i en klubb et annet sted i landet, og så spille som gjest på din lokale bane

De siste årene har det dog dukket opp flere såkalte “pay and play” golfbaner rundt om i landet. Her kan du bare komme og betale for spill den dagen, og du trenger ikke være medlem. Dette er kanskje den mest optimale måten å starte opp med golf på – på den måten kan man teste ut om denne sporten er noe for seg, før de store investeringene gjøres.