Foto: Dubai Desert Classic / Instagram

Andre dag av storturneringen The Players Championship ble en norsk nedtur. Begge våre røk ut av turneringen: Viktor Hovland med to slags margin, Kristoffer Ventura med seks slag etter at mossingen hadde kommet med fra ventelisten en time før start. Men verken han eller Viktor Hovland kan være helt fornøyd med andre dag av turneringen på TPC Sawgrass-banen i Florida.

Alle vi om følger de norske PGA-profilene levde i håpet om at begge våre skulle klare cutten, og etterhvertkanskje kjempe i toppen. I stedet raste begge nedover, og deretter utfor, cutkanten, i The Players Championship.

For Viktor skulle de to straffeslagene han pådro seg for å ha slått ballen fra feil i sted torsdagens åpningsrunde bli tuene som veltet lasset etter hans to over par 74-runde fredag.

nedover

Mamma oppdaget feilen

Det var Hovlands mor, som satt hjemme og fulgte med på TV, som la merke til blunderen. Hun ringte Viktor så med en gang han hadde avsluttet runden. Samtalen førte til at Hovland umiddelbart fortalte turneringsledelsen om feilen. Han ble da umiddelbart tildelt to straffeslag, som medførte at torsdagens 70-runde ble oppjustert til en 72-runde .En avgjørelse hovedpersonen har ingen problemer med å akseptere:

— Klart det var uheldig. Men jeg har allerede lagt det bak meg, og er mest skuffet voer at jeg ikke kunne får spillet til å stemme.

Eurosports ekspertkommentator, Marius Thorp, mener Hovland burde ha klart å unngå denne situasjonen:

— JDet føles ut som en turnering hvor Viktor ikke skal misse cutten. Utifra hvordan han har spilt, skal han ikke være to over par. Han har rett og slett ikke klart å få noen ting ut av scoren. Det skjer dessverre innimellom. Så er det jo synd at det skjer her i en storturnering. Det føles ut som han burde kunne klart å unngått dette her.

Hovlands rekordlange rekke med 22 klarte cutter på rad, siden Honda Classic i mars 2020, ble dermed brutt.

For Kristoffer Ventura endte avstanden til cutgrensen på seks slag etter sin firw over par 76-runde .

nedover

Ikke alle spillerne kom seg rundt før banen før mørket falt, og må spille ferdig sine gjenværende hull lørdag morgen.

Etter at Lee Weestwood og Bryson DeChambeau hadde kjempet en durabelig kamp gjennom det meste av sisterunde, ble The Players Championship vunnet av Justin Thomas med -14, ett slag foran Westwood og to slag foran DeChambeau og Brian Harman.

Se også: iResultater fra TPC Sawgrass