Viktor Hovland Foto: Ping

Europas Ryder Cup-kaptein 2020, Padraig Harrington, bekrefter at norsk golfs stjerneskudd blir medlem av European Tour. Som er en forutsetning for å kunne komme på Europas lag neste år.

I etterkant av den sterke debuten på europatouren, i BMW PGA Championship på Wentworth, for to uker siden kommer det stadig flere signaler på at Viktor Hovland er mange skritt nærmere å bli tidenes første norske Ryder Cup-spiller.

De to første rundene av Wentworth-turneringen spilte Viktor sammen med Europas Ryder Cup-kaptein.

Etterpå la Harrington ikke skjul på hvor imponert han ble over det han fikk se av 22-åringen:

— Han fremstår virkelig som en flott spiller, med et fenomenalt spill. Måten han håndterer det hele på, sett med det lille jeg har vært sammen med ham, så virker det som om han har en god innstilling, og er vel fokusert. For meg ser det ut til at han føler at han hører til her, noe som er den viktigste nøkkelen for å lykkes som rookie ute på touren.

Assosiert medlem av European Tour

I den samme presskonferansen bekreftet Ryder Cup-kapteinen at Viktor har lagt bak seg en viktig hindring for å kunne spille Ryder Cup for Europa:

— Han har gjort seg kvalifisert. Han er for øyeblikket assosiert medlem (av europatouren), som en minimum-intensjon for neste år. Så ja, han har gjort seg kvalifisert til å både skaffe seg poeng ved å spille og verdensranking-poeng hele veien gjennom. Så han er i en posisjon at om han spiller golf, så vil sankingen av poeng begynne. Og vi unngår å havne i en situasjon om tre måneder der han skulle ønske det var mulig å gå tilbake i tiden. Han har hatt gode rådgivere.

Harrington bekrefter også at Viktor er på hans og visekaptein Robert Karlssons liste over unge spillere som skal vurderes for neste års Ryder Cup-lag i Wisconsin 25, til 27. september 2020.

Viktor må spille fire europatour-turneringer for å kunne være aktuell til europalaget neste år.