Viktor enda noen skritt nærmere Ryder Cup 2020

PÅ EUROPAS RYDER CUP-LAG? Viktor Hovland er i ferd med å legge alle formelle hindringer for Ryder Cup-deltakelse bak seg. Foto: Ping

Europas Ryder Cup-kaptein 2020, Padraig Harrington, bekrefter at norsk golfs stjerneskudd blir medlem av European Tour. Som er en forutsetning for å kunne komme på Europas lag neste år.

I etterkant av den sterke debuten på europatouren, i BMW PGA Championship på Wentworth, for to uker siden kommer det stadig flere signaler på at Viktor Hovland er mange skritt nærmere å bli tidenes første norske Ryder Cup-spiller.

De to første rundene av Wentworth-turneringen spilte Viktor sammen med Europas Ryder Cup-kaptein.

Etterpå la Harrington ikke skjul på hvor imponert han ble over det han fikk se av 22-åringen:

— Han fremstår virkelig som en flott spiller, med et fenomenalt spill. Måten han håndterer det hele på, sett med det lille jeg har vært sammen med ham, så virker det som om han har en god innstilling, og er vel fokusert. For meg ser det ut til at han føler at han hører til her, noe som er den viktigste nøkkelen for å lykkes som rookie ute på touren.

Assosiert medlem av European Tour

I den samme presskonferansen bekreftet Ryder Cup-kapteinen at Viktor har lagt bak seg en viktig hindring for å kunne spille Ryder Cup for Europa:

— Han har gjort seg kvalifisert. Han er for øyeblikket assosiert medlem (av europatouren), som en minimum-intensjon for neste år. Så ja, han har gjort seg kvalifisert til å både skaffe seg poeng ved å spille og verdensranking-poeng hele veien gjennom. Så han er i en posisjon at om han spiller golf, så vil sankingen av poeng begynne. Og vi unngår å havne i en situasjon om tre måneder der han skulle ønske det var mulig å gå tilbake i tiden. Han har hatt gode rådgivere.

Harrington bekrefter også at Viktor er på hans og visekaptein Robert Karlssons liste over unge spillere som skal vurderes for neste års Ryder Cup-lag i Wisconsin 25, til 27. september 2020.

Viktor må spille fire europatour-turneringer for å kunne være aktuell til europalaget neste år.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×