Foto: Ping

Etter fem over par-åpning i tidenes første PGA Tour-turnering i Japan slo Viktor Hovland til med en glitrende andrerunde i The ZOZO Championship. Deretter bød helgen på nok én hver av runde over og under par.

Fredag gjorde et fryktelig skybrudd banen til Accordia Golf Narashino Country Club uspillbar. Andre runde ble utsatt til lørdag. Både den og tredjerunden endte i røde tall for Viktor. Mens fjerde dag bød på nok en norsk runde over par.

Serien 75-65-67-72 ga Viktor Hovland totalscoren -1, som plasserte ham på delt 42.-plass da mørket avbrøt spillet søndag ettermiddag lokal tid. Da var fortsatt drøyt 20 spillere ute på banen.

Viktor andte 18 slag bak den populære vinneren Tiger Woods, som med -19 endte tre slag foran hjemmespilleren Hideki Matsuyama.De to var begge i gruppen som måtte fullføre turnerningen mandag morgen japansk tid. Da alle var ferdig med 72 hull, hadde Viktor Hovland avansert én plassering, til delt 41.-plass.

runde over par

ZOZO Championship sørget for Tigers seier nummer 82 på PGA Tour, som er tangering av Sam Sneads rekord.

Les også: Dette hadde Tiger i bagen

Se også: Livescoring fra Japan


Fra tidligere

Det var litt av en andrerunde Viktor Hovland bød på! Sjekk scorkortet under, som altså var ti slag bedre enn torsdagens.

Ikke minst etter eagle på hull 10 da han satte andreslaget i koppen på det opprinnelig 344 meter lange par-4-hullet. Som lørdag var blitt forkortet vesentlig på grunn av baneforholdene.

kanonrunde
marerittstart

Proffkarrierens første trippel

Det er heldigvis sjelden vi ser en trippelbogey på Viktor Hovlands scorekort. Den på hull 5 torsdag er faktisk hans første som profesjonell. Vi gjetter på at det blir lenge til den neste med den jevnheten han er blitt kjent for å ha.

Viktor har seks slag opp til Topp 20 og syv slag opp til Topp 10. Noe det er fullt mulig å ta igjen dersom han viser fram sin vanlige form og stabilitet i de neste tre rundene.

Opp til teten, som deles av Tiger Woods og Gary Woodland på -6, er det nok et stykke for langt. Skjønt; med Viktor Hovland kan man aldri være helt sikker på det