Foto: Oklahoma State

En avslutning på én under par, 71, søndag ga Kristoffer Ventura seieren i Pinnacle Bank Championship med to slag på 16 under par. Dermed er østfoldingen sikret Topp 25 på sesongens sammenlagtliste, og plass på PGA Tour neste sesong.

Etter Pinnacle-mesterskapet kan 24-åringen offisielt titulere seg PGA Tour-spiller fra 2020-sesongen. Dermed er drømmen han har båret siden han var en neve stor blitt oppfylt.

Kristoffer, som sammen med familien flyttet fra Mexico til morens hjemsted på Dilling i Østfold som tiåring, startet søndagen med ett slags ledelse over Lanto Griffin.

Til tross for smårusk med bogey på det første hullet, klarte han å holde konsentrasjonen oppe. Og sikret til slutt en to slags seier over amerikanerne Andres Gonzales og Chad Ramey.

Pinnacle-mesterskapet

Har kjempet hardt

— Du kan si at starten på min karriere har vært tøff, sa Kristoffer til PGATour.com etter seieren. Med referanse til blindtarmoperasjonen bare ti dager før Q-School i desember. Og fortsatte:

— Kanskje har jeg fått det tøffe ut av veien. Dette bare viser at hvis f du fortsetter å jobbe hardt, og tror 100 prosent på det du gjør, kommer store ting kommer til å skje. Jeg stolte på det, og se hvor jeg er akkurat nå. Det gjør meg virkelig ydmyk.

Seieren i Pinnacle-mesterskapet ga ham 500 nye rankingpoeng. Sammen med tredjeplass i BMW Charity Pro-Am i juni og seier i omspill i Utah Championship den første uken i juli har han altså skaffet seg nok poeng til å opprykk til PGA Touren neste sesong.

Selv om det det betyr at Ventura kan senke skuldrene, betyr det ikke at han kan ta ferie. Det gjelder å skaffe seg så gode plasseringer som mulig i de tre ordinære og de tre sluttspillturneringene som gjenstår av årets sesong.

Det handler nemlig om å skaffe seg et «så bra kort som mulig». Det betyr at jo høyere han ender i Topp 25, jo flere PGA-turneringer får han plass i kommende sesong.

Topp 25-plasseringen gir en god ranking i PGA Tourens kategori 26, og Kristoffer vil få spille de fleste turneringene i innledningen av sesongen. Men er avhengig av en god start, og må slåss for sin prioritet i gruppen.

Klarer Ventura å også vinne en av de seks gjenstående turneringene, flyttes han opp til kategori 23. Som gir han bedre mulighet til å velge hvilke turneringer han vil spille.

Se også: Resultater fra NebraskaTIDLIGERE Lørdag — Ventura fortsatt i ledelsen

Det er meldt kraftig regn i Omaha søndag. Sisterunden av Pinnacle-mesterskapet settes derfor opp med tre spillere i hver gruppe. Lederballen får med seg Tyson Alexander, som har -11, som tredjemann.

Dermed ligger det an til en duell der tre av årets tour-vinnere gjør opp om seieren fra sin plassering sist i feltet. Og som 24-åringen fra Dilling i Rygge satt sammen med under Korn Ferry Tour-middagen denne uken. Det satte han stor pris på, forteller han til PGATour.com:

— Jeg var så fornøyd med å site rundt bordet med to andre som også har vunnet i år, og som er virkelig gode spillere. Det blir morsomt; fra å sitte sammen til å spille sammen!

Sterk start også lørdag

Som under fredagens andrerunde la Kristoffer Ventura grunnlaget tidlig, og rundet fire under par for dagen.

Pinnacle-mesterskapet

Etter bogeyene på hull 12 og 13 var imidlertid Ventura i delt ledelse med Griffin. En ledelse nordmannen tok tilbake med de to birdiene et par hull senere:

— Du er nødt til å være tålmodig der ute. Det å vite at ball-striking, nærspill og putting er gode nok gjør at jeg ikke freaker ut eller noe hvis jeg havner i trøbbel. Det har gitt uttelling. Jeg fortalte agenten og foreldrene min at jeg skal gjøre alt jeg kan for å forberede meg best mulig. Gjør jeg det, blir jeg fornøyd, uansett hva som skjer.

Sett denne? Videointervju etter Venturas første seier i Utah Championship

Lederballen starter klokken 17.10 norsk tid på The Club at Indian Creek søndag. Seier til Kristoffer gir han nok rankingpoeng til at PGA Tour-kortet for 2020 er sikret.


Fredag: Kristoffer leder Pinnacle-mesterskapet halvveis

24-åringen startet på hull 10 i andre runde av Pinnacle-mesterskapet på The Club at Indian Creek i Omaha, Nebraska. Og fikk en knallstart med sine birdier på alle de tre første hullene.

På hans siste hull for dagen, hull 9, var han bare noen centimetere fra å sette andreslaget på par-4-hullet. Men den enkle birdien var tilstrekkelig til å sikre seg plassen alene øverst på resultatlisten.

Pinnacle-mesterskapet

Etter syv under par 64-runden oppsummerte Oslo-spilleren dagen til PGATour.com:

— Jeg spilte ganske solid golf, ingen bogeyer, Som alltid er bra Jeg er virkelig fornøyd med hvordan jeg slår ballen. Jeg misset et par korte putter, men beholdt roen. Totalen var bra. Forholdene var tøffe, og banen er fantastisk og krevende. Jeg er virkelig fornøyd med det jeg gjorde i dag!

Ukens turnering er bare den syvende for Ventura på Korn Ferry Tour. Etter å ha måttet operere blindtarmen bare ti dager før Q-School i desember, klarte han likevel å sikre seg en kategori på touren med mesterlig spill på den siste av de fire rundene.

Det ble imidlertid en av de laveste kategoriene, som gjorde ham avhengig av gode plasseringer i de få turneringene han ville være kvalifisert for eller få plass i på sponsorinvitasjon.

I juni gjorde han bortimot det maksimale ut av invitasjonen til BMW Charity Pro-Am. Tredjeplassen sikret full status på Korn Ferry-touren, og gjorde mulig for ham å planlegge resten av sesongen:

— Jeg begynte å tvile på meg selv en stund. Å spille (kvaliken på) mandagene er ikke noe gøy. Jeg ønsker ikke det for noen. Etter et jeg tok delt tredjeplass, kunne jeg planlegge timeplanen, og det var stort.

Tre uker senere tok den tidligere Moss & Rygge-spilleren, og universitets-mesteren for Oklahoma State, sin første Korn Ferry Tour-tittel i Utah Championship da han nedkjempet amerikaneren Joshua Creel på tredje omspillshull.

Med det rykket han inn i Topp 25 på rankingen, der han før ukens turnering lå som nummer 22. Og snuser på PGA Tour-kortet de 25 beste mottar ved sesongslutt.

— Det er klart det føltes utrolig å vinne for et par uker siden. I stedet for å jage Topp 75 (for å beholde kortet), jager jeg nå Topp 25. Men jeg vil ikke tenke for mye på det, og jeg kikker verken på resultattavlene eller prognosene. Jeg har fire turneringer igjen (av Korn Ferry-sesongen), og jeg skal gjøre mitt beste.

Kristoffer Ventura går ut i lederballen med Tyson Alexander klokken 20.10 norsk tid lørdag.