Utenlandske spillere kan bli tvunget til USA-flytting

Tommy Fleetwood Abu Dhab

VIL IKKE VÆRE I USA I MÅNEDSVIS: Engelske Tommy Fleetwood vil ikke være lenge i USA ad gangen. Foto: Nike

Om drøye tre uker skal PGA Tour starte opp igjen i Texas. De spillerne som ikke har bostedsadresse i USA begynner å få dårlig tid for å rekke fram i tide.

De utlendingene som ikke allerede har tenkt ut hvordan de skal rekke fram til Charles Schwab Challenge på Colonial Country Club 11.-14. juni bør absolutt skynde seg dersom de skal få spille i turneringen som gjenåpner 2020-sesongen.

Imidlertid er ikke alle de utenlandske spillerene begeistret over tanken om å måtte oppholde seg i USA over så pass lange perioder, som vil kreves for å kunne spille sesongens gjenværende turneringer.

Blant dem er nummer ti på verdensrankingen, Tommy Fleetwood. Engelskmannen har fortsatt sitt faste bosted i hjemlandet, og må derfor i 14 dagers karantene for å få spille i USA.

Som i praksis betyr Fleetwood, liksom et 25-tall spillere til, allerede nå bør ta seg til landet.

Problemet for de spillerne som har sin bostedsadresse et i et annet land enn USA er at de må i to ukers karantene hver gang de reiser inn i landet. Og sannsynligvis er dette en situasjon som kommer til å vare en god stund fremover.

Med en terminliste tettpakket med storturneringer, betyr det at de kan være tvunget til å oppholde seg i USA i lang tid for på den måten å unngå gjentatte innreise-karantener. Det er Fleetwood imiderltid ikke interessert i, avslører han til den engelske storavisen Guardian:

— Jeg kommer ikke til å reise til Amerika, og være borte i fire måneder. Det er ganske enkelt ikke en mulighet.

Foreløpig har Fleetwood tatt mål av seg å spille de første turneringene etter gjenåpningen i USA. Europatouren forventer å være i gang igjen sent i juli eller tidlig i august.

PGA Tours senior vice president, Andy Levinson, presiserer at tourens utenlandske spillere må planlegge framover i tid:

— Med tanke på de reglene vi har, er det viktig at spillerne ankommer USA minst to uker før en turnering starter for å få kunne være med.

I følge opplysninger Golferen har mottatt, har Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Andreas Halvorsen fast adresse i USA. Og vil ikke bli berørt av problemstillingen.

Se også: Revidert terminliste PGA Tour

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Mayakoba Golf Classic med Viktor Hovland og Kristoffer Ventura  (3.-6. desember)

  European Tour: Golf in Dubai Championship  (2.-5. desember)

  European Tour: South African Open (3.-6. desember)

   

   

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×