På ettervinteren inviterer Nike til flytur med sine nye Nike Vapor Fly-køller, som er designet for å gi ballen høyere utgangsvinkel, og dermed lengre slag.

Vapor Fly-serien lanseres i butikkene i månedsskiftet januar-februar, og er i følge en pressemelding fra Nike sluttresultatet av årevis med erfaring.

Men det samme kunne man kanskje sagt om alle nye produkter som lanseres fra en etablert produsent …

Serien består av drivere, fairwaywooder, hybrider og jernkøller, med høyere utgangsvinkel på ballflukten, såkalt launch angel, som felles kjennetegn fra drivere til langjernene.

60 prosent karbonforsterkning

Driveren i serien kommer i tre utgaver. Toppmodellen Vapor Flex 440 har et hode som er forsterket med mer enn 60 prosent karbonfiber, noe Nike karakteriserer som et teknologisk gjennombrudd.

Fairwaywoodene benytter mye av den samme teknologien som driverne, med en ekstremt tynn og lett krone. Det gir lavere tyngdepunkt og mindre spinn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VAPOR FLY WOODER: Fra venstre fairwaywood, hybrid og driver.
VAPOR FLY WOODER: Fra venstre fairwaywood, hybrid og driver.

Vapor Fly-jernene kommer både i pro-utgave og i en utgave for oss dødelige. Begge kjennetegnes av høyere utgangsvinkel, og pro-utgaven skal være mer tilgivende enn vi ellers er vant til med jernkøller som lar deg forme slagene.

Prisene i pressemeldingen fra Nike er oppgitt i amerikanske dollar. Med det som utgangspunkt ser det ut til at prisen på Vapor Fly-produktene vil ligge i det øvre sjiktet i hvert enkelt segment.

Les mer: Nikes pressemelding (engelsk)

VAPOR FLY JERNKØLLER: Promodellen til venstre.
VAPOR FLY JERNKØLLER: Promodellen til venstre.