World Ladies Championship ble den duellen mellom Suzann Pettersen og Inbee Park som det så ut til før sisterunden. En duell Tutta avgjorde til sin fordel.
tuttas-16--seier--norge-p-aring--andre-i-lagkampen

AVGJORDE TIL SIN FORDEL: Suzann Pettersen tok inn to slag på Inbee Park (t.h.) i siste runde av World Ladies Championship på Mission Hills Vintage Course i Hainan, Kina.

tuttas-16--seier--norge-p-aring--andre-i-lagkampen

SYKDOMMEN SATT I: Infeksjonen Marianne Skarpnord pådro seg før World Ladies Champinship på Mission Hills Hainan, ville ikke slippe taket.
tuttas-16--seier--norge-p-aring--andre-i-lagkampen

Turnering: World Ladies Championship
Dato: 7. — 10. mars
Bane: Mission Hills Vintage Course, Hainan, Kina, par 72, 5757 meter
Premiepott: 2,8 millioner kroner individuelt, 570.000 i lagkampen
Tittelforsvarer: Shanshan Feng, Kina
Norske deltakere: Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord

tuttas-16--seier--norge-p-aring--andre-i-lagkampen


Suzann Pettersen hadde to slag å ta igjen på Sør-Koreas Inbee Park før siste runde av World Ladies Championship i Kina.

Den norske stjernen avsluttet turneringen med en feilfri seks under par 66-runde på Sandbelt Trails-banen på en varm og solrik siste dag på Mission Hills Haikou i tropiske Hainan.

31-åringen endte med det ett slag klar av Inbee Park med totalt 18 under par over de 72 hullene.

Gikk for 64

— Jeg følte at det lå en 64-runde (og ventet på meg) der ute i dag, og jeg fikk en god start, sier Pettersen til LET.

— Målet mitt var å kommer til 20 under par. Blir jeg slått på -20, så kan jeg med det, sa jeg til meg selv.

— Så jeg var tvunget til å gjøre mitt beste, og putteren var het i dag, sier Tutta.

Tutta tok kontrollen tidlig i runden, og Park ble hengende etter. Men samlet seg med fire birdier på fem hull rundt vending.

Tutta-kontroll

Etter en bogey på hull 15 var 24-åringen fra Seoul, som er nummer 4 på verdensrankingen, i realiteten parkert, og Tutta hadde to slags forsprang med tre hull igjen å spille.

Da hjalp det ikke at Park gjorde birdie på par-5-hullet som avslutter runden etter å ha satt andreslaget i en bunker kort av greenen.

Porten var åpen for Pettersen, som chippet fra siden av 18. green og tok to putter for sin 16. profesjonelle seier, og hennes sjette på Ladies European Tour.

Andreplass i lagdelen

Sør-Korea, ved Park og Na-Heul Kim, vant lagkonkurransen fem slag foran Norge, som igjen var fem slag foran Thailand på tredje.

Marianne Skarpnord, som har slitt med en infeksjon i Kina, fikk en tung runde også søndag med tre over par, 75.

Det ga +7 totalt og delt 47.-plass etter 72-72-76-75. I lagkampen betød det at Norge endte på -11.

Se også: Resultater fra Hainan


Runde 2:
Tutta: — En ganske enkel fem under par-runde

Suzann Pettersen gnistret under andrerunden av damenes VM-turnering i Kina, og førte Norge opp til andreplass. Individuelt er hun på tredje. Marianne Skarpnord er delt 32.

Suzann Pettersen bommet dessverre på eagleputten på det siste hullet, men er selvfølgelig fornøyd med fem under par, 67.

— Det var en ganske enkel fem under par-runde, der jeg fikk dampen opp rundt midtveis, sa hun i pressesenteret etterpå om fire strake birdier på rad.

— Men det var litt skuffende å treputte hull 11. Bortsett fra det var det en god golfrunde, og spillet blir bedre og bedre.

Tutta forteller at banen på Hainan byr på mange birdiemuligheter.

— Så jeg prøver å være effektiv og er fornøyd så lenge spillet mitt hele tiden utvikler seg.

Sliten Marianne på par

Marianne Skarpnord fikk sin andre runde på par fredag. Og igjen var det en sterk prestasjon med tanke på infeksjonen hun sliter med.

— Men formen er litt bedre i dag, beroliger hun Golferen.no sine lesere.

Likevel er hun ikke friskere enn at hun måtte slite på slutten.

— Spillet var okei til rundt hull 13, men derfra var det mye jobbing, sier hun.

Og det var virkelig en kraftanstrengelse for henne å holde nivået oppe.

— Skal jeg være ærlig, så husker jeg ikke hvordan bogeyene og birdiene var, forteller Marianne om de to bogeyene og to birdiene.

I lagkampen deler Norge andreplassen med Spania på -7, sju slag bak Sør-Korea.

Individuelt leder Inbee Park på -11, Carlota Ciganda har -10 etter en strålende ni under par 63-runde mens Suzann Pettersen deler tredjplassen med Veronica Zorzi fra Italia og Bo-Mi Suh fra Sør-Korea.

Sistnevnte er blant noen få spillere som må avslutte andrerunden lørdag morgen etter at fredagens start ble utsatt nesten to timer på grunn av tåke.


Runde 1:
Norske jenter imponerer i Kina

Suzann Pettersen spilte bra med -2 i World Ladies Championship. Selv om Marianne Skarpnords parrunde kanskje var enda mer imponerende.

I den individuelle delen av World Ladies Championship ligger Suzann Pettersen på delt 15.-plass mens Marianne Skarpnord ligger som delt 35 med sin parrunde.

Det er svensk i teten ved Linda Wessberg, som deler med franske Gwladys Nocera og Sophie Walker fra England med -5.

— Jeg tar med glede i mot en parrunde i dag, forteller Marianne Skarpnord til Golferen.no.

— Formen er nemlig fortsatt relativt dårlig.

Tidlig kveld

Marianne Skarpnord legger til at hun for andre natt på rad skal forsøke å sove av seg infeksjonen hun pådro seg for et par dager siden.

Forhåpentligvis er Marianne Skarpnord tilbake i toppform fredag morgen. Det vil i så fall gi gode muligheter for avansement både individuelt og for lag.

Lagkampen ledes av Sør-Korea med -7, to slag foran Frankrike. Norge er på delt femteplass med Sør-Afrika, fem slag etter teten.

Suzann Pettersen hadde fire birdier og to bogeyer, og starter sin andrerunde klokken 00.40 natt til fredag norsk tid. Marianne Skarpnord hadde to hver av birdie og bogey, og går ut i gruppen bak Tutta, ti minutter senere.


Før turneringen:
På tide å bade seg til seier, Tutta?

World Ladies Championship er to turneringer i én, og arrangeres i samarbeid mellom Ladies European Tour og China LPGA Tour.

Turneringen består av 72 hull, der det både spilles individuelt slagspill og lagkonkurranse med to spillere fra 18 land.

Norge stiller med Marianne Skarpnord og Suzann Pettersen, og ville normalt være blant favorittene. Men Marianne har blitt syk.

— Jeg våknet opp med urinveisinfeksjon i går, og i natt ble jeg dårligere, forteller hun til Golferen.no fra Hainan i Kina.

Hun har imidlertid vært hos lege og fått medisin, og håper hun blir bra til turneringen starter torsdag.

— For spillet er veldig bra for tiden, forsikrer hun.

Tuttas tredje Kina-besøk

For Suzann Pettersen er World Ladies Championship hennes tredje turnering i Kina, men den første på Mission Hills Hainan.

— Jeg er veldig glad for å ha kommet hit. Jeg har hørt så mye om disse banene, og det er hyggelig å se de med egne øyne, sier hun til Ladies European Tour.

Etter den litt skuffende 32.-plassen i Singapore forrige uke uttalte Tutta at hun måtte være mer tålmodig.

— Denne uken gir jeg alt, lover hun. Men hun er ikke bekymret om toppformen ennå ikke skulle innfinne seg.

— Det er begynnelsen av året, det er tidlig. Jeg er en treg starter, og det er bra å få noen konkurranserunder i kroppen.

Det siste er ikke minst viktig med tanke på at det bare er fire uker igjen til årets første major; Kraft Nabisco Championship 4. til 7. april.

Men først gleder hun seg til å representere Norge, og forteller at hun har sans for formatet med både en individuell del og en lagdel.

— Selv om golf er en individuell idrett går det an å mikse det sammen til en lagkamp der hvert land er representert med to gode spillere.

Suzann Pettersen starter klokken 4.00 norsk tid torsdag, Marianne Skarpnord ti minutter senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.