Eirik Tage Johansen har virkelig etablert seg på den spanske mintouren Gecko Tour med tre seire og to andreplasser hittil i sesongen. Kanskje ikke så rart at han skryter av sin nye arbeidsplass?
tage-full-av-lovord-om-gecko-tour

STJERNE: Eirik Tage Johansen blant de heteste navnene på Gecko Pro Tour. Her intervjues han av spansk tv.

tage-full-av-lovord-om-gecko-tour

SPILLER BRA: Med sine tre seire og to andreplasser ligger Eirik Tage Johansen på andreplass på Order of Merit på Gecko Pro Tour.

tage-full-av-lovord-om-gecko-tour

tage-full-av-lovord-om-gecko-tour


Eirik Tage Johansen er inne i sin andre sesong på Gecko Pro Tour, der han ligger på andreplass på pengelisten med én turnering igjen å spille.

Mandag kom han også på andreplass, den andre for sesongen, på Marbella Golf Club, der han avsluttet med dagens beste runde på seks under par, 66.

— Det er positivt at de som driver touren er veldig profesjonelle, og selv tidligere toppspillere, sier Tage til Golferen.no.

— Det gjør at valgene av baner blir svært kritisk gjennomført. Vi spiller derfor på de beste banene i denne delen av Spania, og alt er lagt til rette for oss.

Tage forteller at nivået på touren er høyt, og gir mer enn nok utfordringer å strekke seg etter for de fleste av spillerne.

— En annen ting som trekker er at topp-4 på pengelisten får betalt Q-School til europatouren kommende sesong, forteller Tage.

100 prosent restituert

Store deler av 2011-sesongen ble spolert for Tage på grunn av skulderskade, og problemene fortsatte også i 2012. Men det er historie nå.

— Alle lange slag og innspill sitter godt, og kroppen fungerer 100 prosent etter det lange skadeavbrekket, forteller han.

Tage sier at arrangøren også har lagt til rette for at skandinaviske spillere skal kunne delta ved å organisere så vel opphold som transporttjenester for dem. Finske, svenske og danske utøvere er derfor bra representert.

— Fra Norge er det Stian (Hansen) og meg i denne omgang. Men jeg håper flere kommer til neste år.

Også Anders Engell har spilt inneværende sesong ved å vinne åpningsturneringen på Arcos Gardens.

Det skal slett ikke utelukkes at det kan bli en realitet med flere nordmenn. Landslagstrener Øyvind Rojahn forteller nemlig at NGF er åpen for et samarbeid med geckotouren.

— Mitt inntrykk er at det er en bra organisert tour, og et bra vintertilbud for de av våre spillere som er på vei til å etablere seg i profflivet, sier Rojahn.

Wild cards i bytte?

Rojahn forteller at Cecko Tour har vært i kontakt med forespørsel om et wild card (frikort) til Norwegian Challenge.

— Hele prinsippet med wild cards bygger på gjensidighet der arrangørene gjør byttehandler med hverandre, sier Rojahn, og fortsetter:

— Et samarbeid rundt norske spillere på Gecko Tour kan være et slikt byttemiddel, og jeg kan love at vi skal gjøre en nøye vurdering når det kommer et konkret forslag fra dem.

Tage kommer først og fremst til å satse på Alps Tour resten av denne sesongen.

— Samtidig håper jeg inderlig på en del invitasjoner til challengetouren. Ønskeliste er innlevert til NGF, så får vi se hva som skjer, avslutter den sympatiske rogalendingen.

Les også:
26. februar:
Tages andre seier på to uker
8. mars: Johansen og Hansen måtte holde på capsene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.