Med par på første omspillshull avgjorde Suzann Pettersen duellen mot Lizette Salas og vant sin ellevte LPGA-seier. Og det med noe hun også gjorde i 2007: Puttet med øynene lukket!
tutta-vant-med--oslash-ynene-lukket

PUTTET MED LUKKEDE ØYNE: Puttingen har vært en akilleshæl for Suzann Pettersen i hele karrieren. Denne uken gikk hun tilbake til å putte med lukkede øyne, som hun gorde i 2007. Det sikret seieren i LPGA Lotte Championship på Ko Olina Golf Club på Hawaii .

tutta-vant-med--oslash-ynene-lukket

tutta-vant-med--oslash-ynene-lukket

Turnering: LPGA Lotte Championship
Dato: 17. – 20. april
Bane: Ko Olina Golf Club
Kapolei, Oahu, Hawaii, par 72, 5837 meter
Premiepott: 9,9 millioner kroner, hvorav 1,5 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Ai Miyazato
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

tutta-vant-med--oslash-ynene-lukket


Tutta klarte å holde en rødglødende Lizette Salas fra livet i søndagens siste runde av LPGA Lotte Championship. Hun avsluttet med fem-under, 67, og behøvde hver eneste birdie.

Salas hadde nemlig med sesongens laveste runde på LPGA med ti under par, 62, og endte likt med Suzann Pettersen på -19 etter 72 spilte hull.

Måten Tutta avgjorde med en par mot Salas dobbelbogey på det første omspillshullet skapte nesten like mye oppmerksomhet som selve seieren: Hun puttet med øynene lukket.

Puttingen en akilleshæl

Gjennom hele karrieren har puttingen vært et tilbakevendende problem for 32-åringen fra Oslo.

På Hawaii denne uken gikk hun derfor tilbake til noe som vakte stor oppmerksomhet da hun sist gjorde det, i 2007: Putte med øynene lukket.

— Jeg skal ikke påst&arimng; at jeg aldri har vært god til å putte, for jeg har satt mange viktige putter i karrieren, sier Tutta til LPGA.com.

— Jeg har imidlertid følt at det har vært ujevnt. De gode dagene er fantastisk, mens dagene med gjennomsnittlig putting ikke har vært bra nok.

— Jeg har prøvd forskjellige ting for å se om det ville gi meg en mer naturlig følelse. Jeg har gått tilbake til det jeg pleide å gjøre i oppveksten, og jeg har puttet med øynene lukket hele uken, forklarer hun.

Seks år siden sist

Som profesjonell tok Tutta fram teknikken med lukkete øyne første gang i 2007.

— Jeg trente mye på den måten. Så da tenkte jeg: Hvorfor ikke ta det med til turnering?. Jeg har en mye bedre følelse.

— Jeg visualiserer alt i hodet. Jeg visualiserer linjen jeg har lest, hastigheten, det hele, og det er det. Og det er bare snakk om release og følelse, og jeg lar det bare skje.

Avslutningsdagen var for øvrig preget av langt enklere forhold enn tidligere i uken. Det gjorde det enklere for Tutta å fokusere på sin plan for runden.

Roser Salas

Tutta passet også på å skryte av sin medkonkurrent Lizette Salas. 23-åringen er rookie etter å ha gått ut fra University of Southern California i fjor.

— Hun er en tøffing. Hun har spilt fantastisk. Hun må bare fortsette å sette seg selv i posisjon, så vil hun få sin seier.

Seieren ga Tutta halvannen million kroner. Beatriz Recari, med sin norske samboer Andreas Thorp som caddie, endte på -8 og delt 17.-plass, som var verdt 127.000 kroner.

Se også: Resultater fra Hawaii


Runde 3:
Tutta går inn i finalen med ledelse

Økten på rangen etter torsdagens runde løste et par tekniske problemer og ga Suzann Pettersen fornyet selvtillt på Ko Olina Golf Club, der hun leder med ett slag før finalerunden.

— Jeg fant noen svingnøkler på rangen i går, sier Tutta til LPGA.com.

— Det gjaldt bare å stramme opp svingen et par brøkdeler etter to dager i vinden.

Tredjerunden på Hawaii inneholdt fem birdier samt en bogey etter treputt på hull 8.

— Men ellers spilte jeg ganske solid. Og det er defintivt utfordrende å spille her, sier hun om de tøffe forholdene i vinden på Ko Olina-banen.

Med -14 har Tutta ett slag å gå på til Hee Young Seo, og tre slag til tittelforsvarer Ai Miyazato.

Trioen starter i lederballen klokken 22.35 norsk tid lørdag.


Runde 2:
Tutta nedkjempet værgudene, leder på Hawaii

Suzann Pettersen måtte kjempe mot såvel konkurrenter som naturens elementer på Ko Olina Golf Club, og gikk av banen med en ledelse på ett slag før tredjerunden fredag.

Utfordringene under torsdagens andrerunde inkluderte både vindkast og regnskurer.

Men det hindret ikke nummer seks på verdensrankingen fra å gå på tre under par, 69, og ta en ettslagsledelse på ti under par.

— Du må bare prøve å spille banen som den er, og ta i mot det den gir oss, sa Tutta etter runden.

— Det er enkelte hull her du kan dra nytte av, og så andre som er mer … hvor par er en god score.

Under torsdagens forhold tok imidlertid Tutta med glede i mot par også på hullene der hun følte hun burde gjøre birdie.

— Når det da ble par, tenkte jeg «par kommer ikke til å skade meg i dag». Så alt i alt var det en anstendig dag der det var tøft å spille solid golf.

Da hun underskrev stod det fire birdier og bare en eneste bogey på kortet, færrest av alle i LPGA Lotte Championship-feltet torsdag.

Tutta starter sin tredje runde klokken 22.30 norsk tid fredag.


Runde 1:
Tutta: — Hei, jeg har fått nye sko!

Suzann Pettersen fyrte av en imponerende sju under par 65-runde i åpningen på Hawaii. Men helst ville hun snakke om sine nye Nike-sko, som hun denne uken for første gang får lov å bruke i turnering.

— Hei, jeg har fått nye sko, hilste Suzann Pettersen de fremmøtte pressefolkene etter hennes sterke åpning i LPGA Lotte Championship på Ko Olina Golf Club.

Tutta har spilt mye god golf i det siste. Onsdag fikk hun muligens litt ekstra hjelp av fottøyet, som Nike endelig ga henne tillatelse til å bruke i turnering.

— Dette er de eneste skoene jeg har trent med gjennom de siste månedene, forteller Tutta.

— Jeg fikk grønt lys til å benytte de i turnering denne uken. Det føles som om jeg er helt på hjemmebane. Veldig, veldig gode sko.

Verdenssekserens sko er den kvinnelige utgaven av Tiger Woods’ sko.

— De er veldig behagelig. Jeg må si jeg faktisk føler greenene bedre fordi foten passer mye bedre i skoen. Veldig, veldig fornøyd med de.

Suzann Pettersen gjorde ni birdier og to bogeyer på sin 65-runde, og ligger med det ett slag bak 17 år gamle Ariya Jutanugarn fra Thailand.

Tutta deler andreplassen med Hee Kyung Seo fra Sør-Korea.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.