Foto: LET

Etter en sisterunde på to under par og femteplass til slutt i Lorena Ochoa Invitational må Suzann Pettersen vente minst én uke med å innta toppen av verdensrankingen.
tutta-utsatte-festen

MÅ VENTE MINST EN UKE: Suzann Pettersen klarte ikke å passere Inbee Park iog innta toppen av verdensrankingen i Lorena Ochoa Invitational.

Når den oppdaterte verdensrankingen publiseres mandag ettrmiddag, kommer Suzann Pettersen fortsatt til å være nummer to, rundt trekvart poeng etter Inbee Park fra Sør-Korea.

Lorena Ochoa Invitational ble en atypisk turnering ved at Pettersen for første gang siden US Open i juni aldri var involvert i seierskampen.

32-åringen gikk sisterunden på to slag under par etter fem birdier og tre bogeyer, og endte ti slag under par.

Det ga delt femteplass i Guadalajara i Mexico, seks slag bak Lexi Thompson, som tok sin andre LPGA-seier for året.

Verdensener Inbee Park kom på fjerdeplass ett slag foran Pettersen, som har sjansen til å passere sørkoereanren i tourfinalen i Naples i Florida 21. til 24. november.

Se også: Resultater fra Mexico


Runde 3:
Neppe norsk verdenstopp denne uka
Suzann Pettersen avanserer i Lorena Ochoa Invitational, og er delt sjuendekvinne før siste runde søndag. Med hun har fire slag til andreplassen og fem til toppen av pallen.

Suzann Pettersen må minst bli nummer to mens Inbee Park må havne godt ned på listen for at 32-åringen fra Oslo skal innta toppen av verdensrankingen etter Lorena Ochoa Invitational.

Men ingen av delene ser ut til å bli en realitet på Guadalajara Country Club i Mexico.

Pettersen deler nemlig sjuendeplassen med Park, og med -8 er det fire slag til I.K. Kim på andreplass og fem slag til ledende Lexu Thompson.

Lørdag hadde Pettersen en runde på to under par, 70, som inneholdt fem birdier og tre bogeyer.


Runde 2:
Tutta fortsatt med sjanse på verdenstoppen

Etter to runder er Suzann Pettersen tre slag fra teten i Lorena Ochoa Invitational. Men Inbee Park ligger fortsatt foran, og kan hindre Tutta å innta førsteplassen på verdensrankingen.

Fredag ble det fem birdier og en enslig liten bogey for Suzann Pettersen i Lorena Ochoas invitasjonsturnering for med 36 av verdens beste kvinnelige golfere.

Etter en åpning på to under par er Petteren seks under, mens svenske Anna Nordqvist er ni slag under par.

Nordqvist er på jakt etter sin første seier siden den overraskende triumfen i LPGA-mesterskapet i 2009, hennes hittil eneste LPGA-seier.


Runde 1:
Tutta bak skjema for verdenstoppen

Suzann Pettersen må minst bli nummer to i Lorena Ochoa Invitational mens Inbee Park ikke må gjøre det for bra for at den norske jenta skal klare å vippe henne ned av tronen.

Etter åpningsrunden falt kortene absolutt ikke i norsk favør med Pettersen på delt åttende- og Park på delt tredjeplass.

Pettersen åpnet med en tidlig bogey allerede på hull 4, men utlignet med birdie på hull 10. Birdier på hull 14 og 15 sikret to under par, 70.

Park tilbake?

Etter seks seiere, hvorav tre majortriumfer, første halvdel av sesongen, har det buttet mot for verdensener Inbee Park de siste månedene.

— Jeg skal ikke nekte for at det har vært noen frustrerende måneder, sa hun i pressesenteret etter runden.

— Forrige uke, de forrige månedene, har det vært frustrerende med putteren når jeg har slått ballen så bra, fortsatte Park.

For Park ble derfor åpningen av Ochoa-turneringen virkelig en etterlengtet opptur med fire birdier og ingen bogeyer.

Pomanong Phatlum fra Thailand leder på -6, ett slag foran Amy Yang fra Sør-Korea. Svenske Anna Nordqvist deler tredjeplassen med Park og So Yeon Rui fra Sør-Korea.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.