Svenske aviser, radio og tv er storfornøyde med Henrik Stensons bragd i Dubai med seier både i finalen og Race to Duab. Ikke minst imponeres journalistene over måten 37-åringen vant på. SE VIDEO.
svenske-medier-hyller-stenson

BERØMMER STENSON: I Sportspegeln på SVT berømmer Svensk Golfs sjefredaktør Tobias Bergman prestasjonen til Henrik Stenson, og mener at den uten tvil er den største innen svensk herregolf.

Dagen etter den store triumfen i Dubai-ørkenen er golf generelt, og Henrik Stenson spesielt, det store samtaleemnet hos broderfolket på den andre siden av Kjølen.

Blant annet dro Svensk Golfs sjefredaktør Tobias Bergman rett fra ferie og inn i Sportspegeln-studio på SVT.

Bergman mener at Stensons triumf uten tvil er det største som har skjedd på herresiden i svensk golf. Ikke minst at Stenson også vant den amerikanske tourfinalen for to måneder siden.

Hva mediene sier

I storavisen Svenska Dagbladets sportssider slår golf fotball i oppmerksomhet. Og det til tross for at Zlatan Ibrahimovic & co skal ut i viktig sluttspill om VM-plass, skriver Svensk Golf.

Så vel Svenska Dagbladet som konkurrenten Dagens Nyheter lanserer Stenson som kandidat til Bragdguldet.

Dette er kanskje den mest prestisjetunge idrettsprisen i Sverige, som Svenska Dagbladet har utdelt siden 1925.

Etter Annika

Stenson blir i så fall den andre golfspilleren som vinner den svenske prisen. Ikke overraskende etter Annika Sörenstam, som fikk prisen i 1995.

Hjemme i Skåne hylles Stenson av Sydsvenskan, som konstaterer at «alle superlativer er allerede brukt flere ganger».

Tidligere europatourspiller Mats Hallberg, som er svensk kommentator hos Viasat Golf og spaltist i Sports-Expressen.se sier bestemt om Stenson at «han skal ha bragd-gull».

Og på eurosport.se skriver spaltist Johan Wennerström at det vil være en skandale om ikke Henrik Stenson får en pris under den svenske idrettsgallaen i januar.

Flere av de svenske avisene spekulerer i om den etterlengtede, første svenske majorseier på herresiden kan komme neste år.

I så fall ligger Stenson, om det blir han, ett år etter sitt eget skjema.

I desember 2008 slo vi nemlig av en prat med Stenson under South African Open Championship, og ett av spørsmålene våre lød hvor er du om fem år?

— Da har jeg flere barn, og har vunnet min første major, svarte Stenson uten å nøle.

Den første delen av svaret fikk han rett på. Datteren Lisa, som er født i 2007, fikk nemlig selskap av lillebror Karl i 2010.

Siste ledd, det om føreste majortriumf, må Stenson vente til 2014 med … i beste fall.

SE SPORTSSPEGELN-INTERVJUET MED SVENSK GOLF-REDAKTØR TOBIAS BERGMAN UNDER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.