Foto: Privat/Facebook

Suzann Pettersen ble værende i topp-10 etter tre under par, 68, lørdag. Marianne Skarpnord falt til delt 25.-plass etter to over par, 73. Inbee Park vant med fem slag på -16.

Tutta avsluttet med sin beste runde i OL-golfen med tre under par. Men det ga likevel et fall på to plasseringer på den endelige resultatlisten.

— En utrolig uke er slutt. Jeg er utrolig stolt over å ha vært delaktig i å få golf tilbake på det olympiske programmet, skriver Tutta på sin Facebook-profil. Og fortsetter:

— Det var en større opplevelse enn jeg noen gang kunne drømme om. Jeg skulle ønske jeg hadde tatt med meg en medalje hjem, men det gikk ikke denne gangen. En stor takk til hele det norske laget både på og av banen. La oss gjøre det igjen i Tokyo 2020!

For Marianne Skarpnord ble det to skuffende avslutningsrunder. Likevel karakteriserer hun OL-opplevelsen som «den beste uken i mitt liv» på sin Facebook-profil.

— Livet kaster litt dritt på deg av og til. Men det har vært den beste uken i mitt liv, en stor opplevelse og jeg har møtte mange  fantastiske mennesker. Takk til alle i det norske teamet, og en massiv takk til alle hjemme og rundt i verden for støtten, skriver hun etter to over par 73-runden lørdag.

Se også: Resultater fra Rio


Runde 3: Rollebytte

Suzann Pettersen seilte inn i topp-10 med to under par, 69. Marianne Skarpnord falt til 15.-plass etter fire over par, 75, etter blant annet kontrovers rundt en ball som rørte seg på greenen.

Det ble et rollebytte ikke helt uten dramatikk for de to norske jentene i Rio. Suzann Pettersen startet tidlig, og utnyttet den labre vinden til strålende golf på de første ni.

Tutta rundet fem under for dagen etter seks birdier samt en bogey på hull 2. På de vanskeligere siste ni hullene ble det tre bogeyer og resten par for en to under par 69-runde. Det gir -4 totalt, fem slag fra medalje og sju slag bak ledende Inbee Park.

Marianne i Dustin Johnson-situasjon

Etter to runder lå Marianne Skarpnord på -7, og var med og kjempet om medaljene, tre slag bak teten. Med fire over par, 75, fredag falt hun til delt 15.-plass før siste runde.

Fått med deg denne? Hør Marianne fortelle om runde 2 torsdag

Moss og Rygge-spilleren gikk ut i nest siste gruppe, og måtte kjempe hardt mot en stadig økende vind. Hun åpnet med birdie, som hun mistet igjen på hull 2 med en bogey lik Tuttas på samme hull: Bunkerbesøk på utslaget.

En birdie til endte med runding under par, men tre bogeyer og en dobbel på hull 12 beseglet dagen. Mest kontrovers ble det på hull 10, med en situasjon som var lik den Dustin Johnson opplevde i U.S. Open for to måneder siden.

Skarpnord hadde bommet parputten på hull 10, og stilte seg opp for å redde en bogey. Da rørte ballen på seg i den sterke vinden, og Moss og Rygge-spilleren tok et skritt tilbake fra ballen. Hun tilkalte en dommer, som foreslo at hun bare skulle fortsette å spille, og ta avgjørelsen etter runden.

— Jeg ville at han skulle ta en avgjørelse. Det er han som bestemmer om jeg får straffeslag eller ikke. Jeg synes det er golfens mest idiotiske regel at man kan bli straffet for at ballen beveger seg på greenen når det ikke er din feil, sier Skarpnord til Golf Channel.

Stivt gress

Hun forklarer videre at gresset på den olympiske golfbanen er stivt, og at når en markert ball legges ned igjen, så vibrerer den lett på greenen.

— Da jeg la den ned igjen, flyttet jeg meg bort fra ballen, den vibrerte litt da jeg stod over den. Jeg var overbevist om at den kom til å flytte på seg. Jeg satte aldri putteren ned bak ballen fordi jeg var 99 prosent sikker på at den kom til å flytte på seg.

Dommeren trodde på henne da hun forklarte at hun ikke hadde gjort noe som helst som skulle innebære at ballen flyttet på seg, og slapp dermed unna straffeslag.

Marianne Skarpnord starter finalerunden klokken 12.38 norsk tid, Suzann Pettersen klokken 13.11.