Ga bort titusenvis digitale baneguider

Under Made in Denmark-turneringen kunne 81.000 tilskuere på Himmerlands Backtee Course gratis putte en digital baneguide, som også klubbledelsen og greenkeeperne har stor nytte av, i lommen.

ga-bort-titusenvis-digitale-baneguider


TAR DIGITALE BANEGUIDER ETT STEG LENGER: Jacob Markussen og hans selskap Ingenium Golf tar digitale baneguider ett steg videre med INGO Course Manager.

ga-bort-titusenvis-digitale-baneguider


ENKEL OG OVERSIKTLIG: INGO Course Manager finnes som app til smarttelefoner og nettbrett, og gir enkel og oversiktlig informasjon.

Danske Ingenium Golf vil gjerne gjøre golf digitalt. Men bare når det er til fordel for både klubbene og spillerne. Under Made In Denmark-turneringen fikk alle med smarttelefoner eller nettbrett gratis, elektronisk baneguide.

Historien begynner da den nå 27-år gamle dansken Jacob Markussen for et par år siden ble fascinert av golf, men irritert over åmåtte bruke tid på å føre scorekort.

Med utdannelse som IT produktutvikler fra Århus Universitet, begynte han derfor å fundere over en elektronisk løsning.

Idéen kom så raskt og var så innlysende at investorer straks var villig til å skyte millioner inn i prosjektet. Blant dem Østjysk Innovation, som i dag har skiftet navn til Capnova.

Siden starten i 2012 har Jacob utviklet flere andre oppfinnelser, som kan gjøre livet lettere for både golfklubber og for spillerne.

Overskudd til klubben

Under europaturneringen Made in Denmark kunne alle de 81.000 tilskuere med smartelefoner eller nettbrett gratis scanne en QR-kode, som lastet ned en elektronisk baneguide over Backtee Course.

Ved hjelp av baneguiden kunne tilskueren enkelt følge med på hvor langt spillerne slo, og hvor langt de hadde igjen til flagget på hullet der tilskueren befant sig.

Himmerland Golf & Spa Resort er en de første som har kjøpt løsningen INGO Course Manager, som i tillegg til elektroniske baneguider inneholder andre moduler som gjør hverdagen enklere for klubbledelsen og greenkeeperne.

— For eksempel får greenskeeperne vite det helt nøyaktige antallet kvadratmeter fairwayer, greener og bunkere. Det gjør det enkelt å beregne innkjøp av gjødsel, og holde styr på miljøregnskapet, sier oppfinneren Jacob Markussen.

— Programmet gjør også at greenkeeperen kan sette opp presise vaktlister,eller raskt markere hvis et område er GUR (grunn under reparasjon), slik at baneguiden alltid er oppdatert.

For daglig leder er det enkelt å skifte logo på baneguiden til bedriftsarrangementer, og på den måten gi kunden enda mer oppmerksomhet. Det er også enkelt å sette opp baneguiden bare fra de utslagsstedene som skal benyttes i en turnering, eller fjerne andre opplysninger som ikke er relevante for arrangementet.

Ingen norske kunder ennå

Flere enn 30 danske golfklubber er i gang med INGO Course Manager, og det er nylig inngått intensjonsavtale med 20 svenske klubber, hvorav tre klubber allerede er i drift.

I Tyskland er en av de store leverandørene innen golf interessert i å slå kloen i løsningen, og for den rette partneren bør det muligheter på det norske markedet.

— Målet har vært å gjøre det enkelt for klubbene og spillerne. Vi mener vi har funnet den riktige løsningen, som til og med gir klubbene et overskudd, avslutter en ivrig Jacob Markussen.

Se også: Ingenium Golf hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.