Verdensener Inbee Park var uimotståelig, og vant Kina-turneringen med fem slag over Suzann Pettersen. Selv om hun er skuffet, er imidlertid Tutta mest opptatt av det positive.
tutta-ser-det-positive--tross-alt

TAPTE DUELLEN: Inbee Park ble for sterk med en avsluttende 67-runde i World Ladiies Champioship på Blackstone Course ved Mission Hills Hainan. Suzann Pettersen (t.h.) måtte skuffet konstatere at verdenseneren vant med fem slag.

— Det er rom for forbedringer, men totalt sett har det vært en god uke, sa Suzann Pettersen i pressesenteret etter runden.

— Spillet mitt har blitt bedre gjennom uken, og jeg gleder meg til å komme tilbake og spille denne banen igjen.

— Det var et par nye værutfordringer vi ikke har opplevd tidligere, men jeg følte at jeg bare spilte gjennomsnittlig, ikke noe mer enn det, konkluderer 32-åringen.

For Park ble seieren etter hennes avsluttende seks under par 66-runde ekstra søt etter at rollene var omvendt i fjor.

— I fjor ledet jeg før siste runde, men tapte for Suzann. Og jeg visste jeg hadde lagt igjen noe der ute, så å komme tilbake i år å vinne var noe jeg absolutt ville, og det var det jeg gjorde, konkluderte verdenseneren.

Begge var -18 før siste runde. Park hadde åtte birdier og to bogeyer på sitt scorekort, Pettersen to birdier og én bogey.

So Yeon Ruy tok tredjplassen på -16. Dermed Sør-Korea også helt suverene i nasjonskampen, som de vant med 28 slag foran vertsnasjon Kina.

Se også: Resultater


Runde 3:
Tutta i duell mot verdenseneren

Etter at Inbee Park satte banerekord med elleve under par, 62, ligge hun og Suzann Pettersen likt før siste runde av World Ladies Championship i Kina.

— Det var ikke lett i dag, men det gjaldt bare å være tålmodig, så ville sjansene komme, mente Suzann Pettersen etter sin sterke sju under par 66-runde.

32-åringen jager Park på toppen av verdensrankingen, og hadde hele åtte birdier samt en bogey, som kom på det første hullet.

På Parks scorekort stod det elleve birdier og resten par.


Runde 2:
Tutta doblet ledelsen

Med fem under par, 68, økte Suzanne Pettersen ledelsen til to slag halvveis i World Ladies Championship i Kina, og er i glimrende posisjon til å forsvare tittelen.

— Det var litt vindfullt da vi startet. Men alt i alt var det en ganske bra runde. Jeg synes par-5-hullene spilles som lange par-4-hull, så fem under var absolutt det jeg burde klare, sa Suzann Pettersen i pressesenteret etter runden.

Apropos det å klare, så er det få ting som kan matche det å forsvare tittelen for profesjonelle golfspillere.

Det er hun i god posisjon til å klare etter å ha signert et scorekort kjemisk fritt for bogeyer. Og hun avslører at strategien for helgen er enkel: Gå superlavt.

Klarer hun det skal det godt gjøres at kvintetten to slag bak, eller noen andre i feltet, skal klare å ta igjen 32-åringen fra Holmendammen i Oslo.

— Jeg føler at jeg har spilt mye god golf disse to dagene. Banen er svært spillbar, så jeg er ikke overrasket over de lave scorene i feltet, sier Pettersen videre.

I lagkampen ligger Norge fortsatt på tredjeplass etter at Marianne Skarpnord kom inn på +2. Hun misset +5 misset cutten med to slag,og Norge er ute av lagkampen siden hun Skarnord ikke spiller lørdag og søndag.

Caroline Martens måtte opp i 81 slag fredag, og endte +12 totalt, ni slag bak cutgrensen.


Runde 1:
Ny kjæreste og rett i teten for Tutta

Med en seks under par 67-runde på kortet og den nye kjæresten, Christian Ringvold, på sidelinjen føk Suzann Pettersen til toppen av resultatlisten etter første dag av World Ladies Championship i Kina.

— Det er en mystisk mann med blå cap som følger deg. Er han en del av teamet ditt?

Spørsmålet ble stilt til Suzann Pettersen i pressesenteret etter hennes sterke seks under par 67-runde på Mission Hills Hainan i Kina torsdag.

— Han er kjæresten min, han gjemmer seg bak kameraene, svarte Tutta, uten å nøle.

Datet et halvt års tid

— Ja, hun har en venn. De har vel datet hverandre et halvt års tid, bekrefter far Axel Pettersen til Golferen.no.

Far Pettersen uttrykker stor glede over at datteren har innledet et forhold som hun verdsetter så mye at hun går offentlig med det.

— Ja, jeg synes hun virkelig fortjener å få smake på den siden av livet også, mener Axel Pettersen,

På pressekonferansen avslørte Tutta at kjæresten er norsk, fra Oslo, de er på samme alder og møttes gjennom felles kjente.

— Han er eks-skiløper, og har stor forståelse for livsstilen vi (golfere) har og de oppofrelsene vi må gjøre. Han har stor respekt for alle timene som går med på golfbanen, og det er flott å ha med en man kan dele det man gjør med, forteller hun.

I følge Norsk Golf var Ringvold tilstede da Team Norway hadde treningssamling hjemme hos Tutta i Orlando tidligere i år.

Stor oppmerksomhet

Det var imidlertid langt flere enn 32 år gamle Christian Ringvold fra Holmenkollen som fulgte Suzann Pettersen tett på Blackstone-banen ved Mission Hills på Hainan-øya i Sør-Kina.

Tutta er tittelforsvarer i World Ladies Championship, og er sammen med verdensener Inbee Park den store favoritten i turneringen.

Under fuktige, men svalende vindfulle, forhold presterte verdenstoeren med en eagle på hull 2, hennes ellevte for dagen. Selv om det ble en bogey på hullet etter, ble det seks under par totalt etter fem birder på kortet.

— Jeg spilte mye god golf i dag, og sitter med følelsen at jeg hadde mange gode sjanser, sier Tutta.

— Jeg hadde bare mellomlange jern inn på de fleste av greenene, og jeg hadde én eagle, men det skulle vært to, oppsummerer 32-åringen.

— Jeg bommet på en veldig kort eagle-putt på hull 6, så totalt sett var dette en meget sterk start.

Suzann Pettersen leder med ett slag til amatøren Minjee Lee fra Australia og Ye Na Chung fra Sør-Korea.

Marianne Skarpnord kom inn på +3, og sammen med Pettersen utgjør hun Norges lag i lagkampen. Med -3 ligger Norge på tredjeplass, fem slag etter Frankrike og fire etter Sør-Kora.

Også Caroline Martens er med i turneringen, og Haga-spilleren kom inn på +4, som er ett slag over det som er stipulert som cut-grensen etter første dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.