De sju nordmennene som er igjen i Norwegian Challenge-feltet på Miklagard benyttet moving day til å bevege seg i feltet. Feil vei!
tung-norsk-dag-p--miklagard

NOE Å TENKE PÅ: Anders Engel er beste nordmann på delt 27.-plass før siste runde. Men lørdagens én over par, 73, ga han litt av hvert å tenke på før søndag.

— Det er ganske kjipt å treffe 15 greener (i regulært antall slag), og gå én over par!

Ordene tilhører Joakim Mikkelsen, som oppsummerer tredjerunden på 73 slag på Miklagard lørdag. En uttalelse som ikke bare beskriver egen score, men også de seks landsmennenes.

Det ga drammenseren et fall på bare fem plasseringer, fra delt 59.- til delt 64.-plass. Men i likhet med de øvrige nordmennene hadde han selvfølgelig ønsket å bevege seg i motsatt retning på resultatlisten.

Skikkelig mannefall

Den eneste av nordmennene som kom gjennom dagen rundt status quo var den 19 år gamle amatøren Kristian Krogh Johannessen fra Drammen GK.

Med en runde på én under par, 71, ligger han på delt 36.-plass før siste runde, og kan være bekjent av forestillingen.

Johannessen deler 36.-plasseen med klubbkamerat Andreas Gjesteby, som falt 19 plasseringer etter en runde på én over par, som inneholdt tre birdier og én eagle. Men også seks bogeyer.

Engell lenge norsk håp

Etter at Christian Aronsen med +4 for dagen hadde falt 24 plasseringer til delt 70.-plass og Stian K. Hansen og Ole B. Ramsens elleve plasseringer også til delt 70.-plass etter +3, var det bare Anders Engell igjen å sette vår lit til.

Lenge så det veldig bra ut med birdie på hull 1 og etter birdie på hullene 11 og 13 var han i topp 10. Men så skjedde noe underlig.

En fantastisk drive på hull 14 ble fulgt opp av dårlig lengdekontroll med wedgen, men likevel par. Utslaget på hull 15 gikk over greenen, men Engell kjempet ballen i hullet etter å ha chippet to meter forbi koppen.

På hull 16 hadde han en fantastisk drive, midt i banen, men ble for grådig på andreslaget på par-5-hullet. Pinnen stod et par meter fra vannkanten, og Engell gikk for den i stedet for å sikte midt på greenen.

Innspillet med åtterjern, i følge Norsk Golf, traff steinmuren foran greenen, og ballen spratt i vannet. Etterpå ble det derfor dessverre stående et sjutall på scorekortet.

Trøsten får være at det bare er tre slag fra den delte 27.-plassen til fjerdeplass, og med en god runde i morgen kan mye være rettet opp igjen for Anders Engell.

Les også: Runde 2 — Takk Anders, du er en reddende Engell!

Teten innehas av franskmannen Benjamin Hebert på -15, akkurat på skjema til den forhåndstippede vinnerscoreren på -20. Florian Fritsch fra Tyskland følger på -12, mens spanjolen Agustin Domingo har -11 på tredjeplass.

Se også: Livescoring fra Miklagard

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.