Tung norsk dag på Miklagard

De sju nordmennene som er igjen i Norwegian Challenge-feltet på Miklagard benyttet moving day til å bevege seg i feltet. Feil vei!

tung-norsk-dag-p--miklagard


NOE Å TENKE PÅ: Anders Engel er beste nordmann på delt 27.-plass før siste runde. Men lørdagens én over par, 73, ga han litt av hvert å tenke på før søndag.

— Det er ganske kjipt å treffe 15 greener (i regulært antall slag), og gå én over par!

Ordene tilhører Joakim Mikkelsen, som oppsummerer tredjerunden på 73 slag på Miklagard lørdag. En uttalelse som ikke bare beskriver egen score, men også de seks landsmennenes.

Det ga drammenseren et fall på bare fem plasseringer, fra delt 59.- til delt 64.-plass. Men i likhet med de øvrige nordmennene hadde han selvfølgelig ønsket å bevege seg i motsatt retning på resultatlisten.

Skikkelig mannefall

Den eneste av nordmennene som kom gjennom dagen rundt status quo var den 19 år gamle amatøren Kristian Krogh Johannessen fra Drammen GK.

Med en runde på én under par, 71, ligger han på delt 36.-plass før siste runde, og kan være bekjent av forestillingen.

Johannessen deler 36.-plasseen med klubbkamerat Andreas Gjesteby, som falt 19 plasseringer etter en runde på én over par, som inneholdt tre birdier og én eagle. Men også seks bogeyer.

Engell lenge norsk håp

Etter at Christian Aronsen med +4 for dagen hadde falt 24 plasseringer til delt 70.-plass og Stian K. Hansen og Ole B. Ramsens elleve plasseringer også til delt 70.-plass etter +3, var det bare Anders Engell igjen å sette vår lit til.

Lenge så det veldig bra ut med birdie på hull 1 og etter birdie på hullene 11 og 13 var han i topp 10. Men så skjedde noe underlig.

En fantastisk drive på hull 14 ble fulgt opp av dårlig lengdekontroll med wedgen, men likevel par. Utslaget på hull 15 gikk over greenen, men Engell kjempet ballen i hullet etter å ha chippet to meter forbi koppen.

På hull 16 hadde han en fantastisk drive, midt i banen, men ble for grådig på andreslaget på par-5-hullet. Pinnen stod et par meter fra vannkanten, og Engell gikk for den i stedet for å sikte midt på greenen.

Innspillet med åtterjern, i følge Norsk Golf, traff steinmuren foran greenen, og ballen spratt i vannet. Etterpå ble det derfor dessverre stående et sjutall på scorekortet.

Trøsten får være at det bare er tre slag fra den delte 27.-plassen til fjerdeplass, og med en god runde i morgen kan mye være rettet opp igjen for Anders Engell.

Les også: Runde 2 — Takk Anders, du er en reddende Engell!

Teten innehas av franskmannen Benjamin Hebert på -15, akkurat på skjema til den forhåndstippede vinnerscoreren på -20. Florian Fritsch fra Tyskland følger på -12, mens spanjolen Agustin Domingo har -11 på tredjeplass.

Se også: Livescoring fra Miklagard

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.