At Joakim Mikkelsen velger å legge opp er en nyhet norsk golf ikke trengte. Men grunnen er forståelig, mener Jan E. Espelid.
trist--men-forst-elig

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i over 25 år.

I et åpenhjertig blogginnlegg på Norsk Golf onsdag kveld forteller Joakim Mikkelsen at han legger opp med umiddelbar virkning. Manglende motivasjon etter vedvarende, og tilsynelatende uløselige, problemer med puttingen er viktigste årsak.

Det er selvfølgelig trist når en hardt satsende idrettsutøver velger å legge opp mange år før han er utgått på dato. Med de presumtivt beste årene i karrieren foran seg.

Men at idrettsutøvere legger opp, skjer hele tiden. I alle idretter. Frafallet før høyeste nivå oppnås er idrettens svøpe, og et problem alle NIFs særforbund sliter med.

Enkelte på nettet, særlig på de nettstedene som tillater anonyme nettroll, skaper et inntrykk av at problemet i norsk golf er større enn hos andre, enten vi snakker andre land eller andre idretter.

Det stemmer ikke. Golfspillere legger opp hele tiden i såvel England som i Sverige, eller i hvilket som helst annet velutviklet golfland. Mens antallet norske langrennsløpere eller syklister som velger å stå av hvert år heller ikke er lite.

Verken i England eller i Sverige er imidlertid publikums og medienes fokus på golfspillere på challenge-nivå, det er på spillerne på toppnivå. Slik det norske fokuset innen langrenn er på Northug, Bjørgen og Johaug, i sykkel på Kristoff, Boasson Hagen og Hushovd.

Dersom en utøver i norsk golf legger opp fordi han eller hun ser at veien til toppen er for lang, for kronglete og for bratt, blir det så synlig.

Ikke minst når det, som nå, er snakk om en spiller det er store forventninger til etter en solid amatørkarriere med en rekke collegetriumfer og –priser under beltet. De fleste glemmer da fort, eller vet ikke, hvor enormt steget er fra god amatør til etablert proffspiller.

For alle med bakgrunn fra idrett på høyeste nasjonale nivå er det lett å kjenne igjen Mikkelsens følelse av å være god, men likevel føle at en kanskje ikke er god nok til å bli ordentlig god.

For oss som var heldige å være bare én av mange på et lag med 20 spillere i stallen i en lagidrett, ble det ikke veldig stort oppstuss av beslutningen om å legge opp fra den ene dagen til den andre.

Men det er det altså blitt for Joakim Mikkelsen. I bloginnlegget holder drammenseren døren åpen for et comeback. Det håper vi han gjør. Men først må han få fred fra alle dem som vet bedre.

Enig eller uenig i Mikkelsens beslutning? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.