Før Ladies Norwegian Challenge på Losby var Rachel Raastad nysgjerrig på hvor god hun var når hun nå gjør comeback etter tre års fravær. Andreplass ga henne svaret hun ønsket.
raastad-fikk-bekreftelsen-hun--oslash-nsket

SOLID SPILL: Rachel Raastad lurte på hvor god hun var i comebacket. Hun fikk svaret hun håpet på, og en meget hyggelig andreplas i LET Access-turneringe Ladies Norwegian Challenge på Losby.

raastad-fikk-bekreftelsen-hun--oslash-nsket

SESONGENS ANDRE SEIER: Emma Nilsson spilte sikkert på Losby, og gikk till topps i Ladies Norwegian Challenge etter 69-72, og tre slag foran Rachel Raastad.

raastad-fikk-bekreftelsen-hun--oslash-nsket

Turnering: Ladies Norwegian Challenge
Dato: 7. – 10. august
Bane: Losby Golf, Lørenskog, par 72, 5886 meter
Premiepott: 248.000 kroner kroner, hvorav 37.500 til vinneren
Tittelforsvarer: Nicole Broch Larsen
Norske deltakere: Ti, hvorav fire amatører

— Ja, jeg fikk svaret på om jeg var god nok eller ikke, stråler 25-åringen fra Kjekstad Golfklubb.

Etter hjemkomsten fra collegeutdannelse og –golf for tre år siden har hun jobbet som klubbpro på Kjekstad.

Det gjør hun bare ut oktober. For nå er det satsing igjen for alle pengene. Penger som sikres av en sponsor de neste tre årene.

Adrenalinet måtte dempes

— Jeg kjenner meg mye mer sikker enn før turneringen, selv om jeg måtte kjempe mot adrenalinet på slutten, forteller Raastad.

Birdie på hullene 16 og 17, midt i det verste adrenalinrushet, sikret to under par, 70, for dagen, én under for turneringen og andreplass i hennes første proffturnering på tre år.

— Chippen for birdie på hull 16 var helt rå. Og det var så morsomt, jeg har nettopp trent på denne chippen med treneren min (Thomas Sjöberg, red.anm.), og jeg følte meg veldig komfortabel da jeg stod over den, forteller hun om tredjeslaget på tolv meter.

Raastad forteller at hun er litt usikker på hvordan hun skal legge opp programmet den nærmeste tiden. Hun har bestemt seg for å satse i tre år, og skal spiler europatour-kvalik i desember.

— Jeg er litt usikker på hva jeg gjør de neste par ukene. Jeg regnet jo ikke med å gjøre det bra. Men jeg får bare se om jeg kommer med i neste (LET Access) turnering, og så bestille flybilletter og hotell, gliser hun.

To norske topp-10

— Jeg er veldig fornøyd med to norske i topp-10, sier landslagstrener Jonas Lilja om Rachel Raastads andreplass, Caroline Martens delte åttendeplass og amatøren Tonje Daffinruds delte tolvteplass.

— Spesielt er det hyggelig når amatørene våre gjør det så bra, mener Lilja.

— Ja, jeg er fornøyd med plasseringen. Men slett ikke med spillet. Jeg kan så mye bedre, sier Tonje Daffinrud til Golferen.no om sin fem over par 77-runde, som ga +5 totalt og fall fra delt tredjeplass før finalerunden.

— Jeg startet veldig bra, følte meg bra, og var to under etter tre hull. Men så fikk jeg både dobbelbogey og trippelbogey.

— Og det skyldtes skikkelige amatørfeil! Jeg klarte å misforstå to merker på banen, leste de feil, sier 22-åringen beskjemmet.

Hun er imidlertid ikke veldig deppet over feilene, men ser at det er en del av læringskurven mot det å bli proff rett etter VM i begynnelsen av september.

Caroline Martens, som kom på åttendeplassen, synes hun hadde en merkelig runde. Også fordi hun måtte spille de ni siste hullene med krampe i skuldrene.

— Men krampen var ikke grunnen. Jeg puttet aldeles forferdelig, og hadde 16 lip outs, oppsummerer hun dagen.

— Men nå er jeg bare mest glad for at jeg kommer med i Scottish Open (på LET) om to uker, jeg fikk bekreftelsen i dag, jubler hun.

30 år gamle Emma Nilsson fra Skåne tok sin andre LET Access-seier for sesongen med -3 etter en avsluttende runde på par. Dermed endte hun to slag foran Rachel Raastad.

Se også: Resultater fra Losby


Før turneringen:
Dette er de norske favorittene

Ladies Norwegian Challenge spilles på Losby tirsdag til torsdag, med ti norske jenter i feltet. Se vår liste over hvem vi tror vil hevde seg best i LET Access-turneringen.

Arrangørene i Losby Golfklubb kunne nok ønsket seg en bedre start på turneringen, som ble utsatt en time etter lyn og torden over Losby tirsdag morgen.

Det var for øvrig en svært våt og tung bane som møtte deltakerne i mandagens ProAm, men en måneds tørke gjorde at grunnen svelget bra unna likevel.

— Det har også regnet mye etter ProAm-et, og det er usikkert utover dagen. Men i alle fall greenene er fortsatt utmerket, sier daglig leder Per Kristoffersen til Golferen.no tirsdag morgen.

Så kom avlysningen …

Et voldsomt uvær tirsdag morgen gjorde banen uspillbar. Rundt klokken 10.30 kom derfor belsutningen om å avlyse første dag, og redusere turneringen til 36 hull.

Det betyr at tirsdagens starttider brukes når turneringen forhåpentligvis starter onsdag.

— Det blir ingen cut i turneringen. Spillerne kan imidlertid velge selv om de vil spille torsdagens runde eller ikke, forteller Per Kristoffersen.

Fem norske i favorittsjiktet

Regner vi med Emelie Westrup, som bare er en liten formalitet unna å bli norsk statsborger, stiller ti norske jenter på Losby denne uken.

De største norske forventningene hviler antageligvis på Tonje Daffinruds skulde.

22-åringen fra Vestfold GK, nå nummer 45 på verdensrankingen, var tidenes høyest rankede norske amatør på 33.-plass, og var ranket på niendeplass både i Europa og USA.

Hun avsluttet collegelivet i vår, og står på terskelen til å bli profesjonell etter VM i Japan om en måneds tid.

Hun har spilt én LET Access-turnering siden hjemkomsten, Ingarö Ladies Open forrige uke, som endte med delt 49.-plass.

— Jeg spilte ikke særlig bra der. Men det var en bane som overhodet ikke passet mitt spill med veldig små greener og mange rare løsninger ellers, forteller Tonje Daffinrud til Golferen.no.

Raastad satser igjen

Ladies Norwegian Challenge byr på et hyggelig gjensyn med Kjekstads Rachel Raastad, som etter tre år som klubbpro, og en avsluttende 66-runde i NM, har bestemt seg for å satse som profesjonell spiller.

— Ja, det er jo dette jeg elsker å gjøre. Og nå har jeg fått en meget hyggelig sponsor som gjør at jeg kan satse for fullt i tre sesonger, forteller norgesmesteren fra 2009 til Golferen.no.

— Jeg har brukt tre sesonger etter college til å bygge meg en base som spiller. Og nå kan jeg satse på en måte der jeg tar styringen, sier hun.

Lundgreen tilbake fra skade

Evigunge Cecile Lundgreen var tilbake på touren i Ingarö Ladies Open forrige uke etter to måneders fravær.

— Jeg har hatt en kneoperasjon der jeg har fjernet menisken, forteller hun, og legger til at hun har det kjempegøy med livet som golfspiller.

Vi kommer ikke utenom Mariell Bruun når det gjelder norske å holde øynene på. 19-åringen vant NM på Tyrifjord i månedsskiftet, og har virkelig utviklet seg i sin debutsesong på Denvers collegelag.

Martens den største av alle

I Marianne Skarpnords fravær, som skyldes akutte ryggsmerter, er det liten tvil om at Caroline Martens er den største, norske favoritten.

Den 28 år gamle suverene vinneren av LETs Q-School siste sesong, har imidlertid slitt med helse- og skadeproblemer i det siste.

— Alt som ikke dreper gjør meg sterkere. Jeg blir bedre og bedre hver dag, og syntes det er gøy å kunne spille i Norge selv om jeg vanligvis spiller på LET, sier Martens i en pressemelding om turneringen fra NGF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.