I en overraskende vending trakk Jon Rahm seg fra US Open på grunn av en skade på tåen, ifølge en uttalelse publisert på hans sosiale medier tirsdag ettermiddag. Rahm, som vant sitt første major mesterskap i US Open i 2021, dukket opp på Pinehurst No. 2 med en uvanlig kombinasjon av golfsko og flip-flop, en bandasje mellom de to minste tærne og haltende gange.

Rahm bekreftet at problemet var en “lesjon” mellom hans fjerde og «lille» tå som ble infisert under LIV Golf-turneringen i Houston forrige uke. Han trakk seg også fra denne turneringen etter at en bedøvende injeksjon resulterte i økt smerte. På råd av legeteamet sitt ankom han Pinehurst med én sko for å holde området tørt og unngå reinfeksjon.

Til tross for spekulasjoner om at han ville delta i US Open, ble det klart at det var langt fra sikkert etter hvert som Rahm snakket videre om skaden. “Det var kommet til et punkt hvor jeg ikke svingte slik jeg ville, og jeg kunne ha skadet andre deler av svingen min bare på grunn av smerten,” sa han.

Rundt klokka 17.00 lokal tid trakk Rahm seg offisielt fra turneringen, og åpnet en plass for 24 år gamle Jackson Suber, en Korn Ferry Tour-proff fra Tampa, Florida. Rett etter å ha trukket seg uttrykte Rahm sin skuffelse og takknemlighet mot USGA-staben, frivillige og Pinehurst-samfunnet gjennom sin offisielle Twitter-konto.

Skaden markerer det siste kapittelet i et frustrerende 2024 for den to ganger major-vinneren, som nylig havnet på 45. plass i Masters og mistet cutten ved PGA Championship.

Kilde: Golf.com

​Les hele saken på: Read More