Foto: Callaway

To av de største stjernene stjal showet første dag i Augusta: 2015-vinneren leder med to slag , den forsvarende mesteren slo fem baller i vannet på hull 15. SE VIDEO

Sergio Garcias sammenbrudd resulterte i ny verstenotering på hull 15 i Masters-historien med 13 slag, to slag over den gamle rekorden på hullet.

13 slag er også tangering av rekorden for flest slag på ett hull i The Masters. Fra tidligere har Tommy Nakajima 13 slag, på hull 13 i 1978 og Tom Weiskopf 13 slag på hull 12 i 1980.

Dermed fikk spanjolen, som tok sin eneste major-tittel med Masters-triumfen i 2017, smertelig erfare at det er ekstremt vanskelig å vinne to grønne jakker på rad.

Bare tre spillere har klart det: Jack Nicklaus, Tiger Woods og Nick Faldo i løpet av de 81 utgavene som har vært spilt av The Masters.

For Sergio Garcia ble hull 15, det siste par-5-hullet på Augusta-banen, også det verste i hans karriere torsdag kveld norsk tid. Da hadde den regjerende mesteren allerede slitt på sine første ni. Han var to over par for dagen da han stod på 15. utslag.

Han forlot greenen med utrolige ti over par på kortet etter en octuple-bogey, 13, altså åtte slag over par. Garcia slo fem baller i vannet på rad da han forsøkte å sette innspillet nær pinnen med en wedge fra rundt 100 meter.

 

Spieth med det motsatte av sammenbrudd

For 2015-vinner Jordan Spieth ble avslutningen av åpningsrunden alt annet enn sammenbrudd: Birdie på hull 13, birdie på hull 14, birdie på hull 15, birdie på hull 16 og birdie på hull 17.

Dermed gikk han fra -2 til -7 før siste hull. Muligens ble den avsluttende bogeyen på hull 18 en ørliten nedtur. Men likevel går amerikaneren til fredagens runde med to slags ledelse på -6.

Tony Finau, som tråkket over og vrikket ankelen etter hole-in-one i onsdagens par-3-turnering, imponerte med fire under par, 68, på andreplass sammen med Matt Kuchar.

Henrik Stenson er meget bra på delt fjerdeplass med -3 etter fem birdier og tre bogeyer.

Tiger Woods åpnet med én over par, 73, og ligger på delt 29.-plass. Han er relativt fornøyd med spillet, sa han etter runden.

– Det var en interessant runde. Jeg spilte bedre enn resultatet viser, men jeg hadde en muligheter som jeg ikke lyktes med å omsette.

43-åringen slet fra tee, noe som ble særlig synlig på par-5-hullene, som er ganske enkle for proffene Augusta National.

– Jeg gjorde ikke som jeg skulle på par-5-hullene. Jeg gikk de på par, og det er ikke bra nok!

sammenbrudd

Se også: Livescoring fra Augusta