Statistikkene fra The Open er som skreddersydd for TaylorMade. I konkurransen om hva deltagerne hadde i bagen, utklasset utstyrsprodusenten alle andre. Særlig driveren r7 quad var populær.
taylormade-vant-the-open

QUAD PRO QUO: TaylorMades drivere var uten tvil den mest brukte driveren blant deltagerne under The Open. Pressemeldingen fra produsenten sier imidlertid ingenting om hvor mange sponsordollar de aktuelle spillerne har fått.

I en pressemelding fra produsenten går det frem at hele 60 av deltagerne på årets The Open brukte TaylorMade-drivere, hele 44 av typen r7 quad. Til sammenligning hadde nærmeste konkurrent bare 20 drivere på St. Andrews utslagssteder den helgen.

r7 quad kommer “bare” på sjetteplass over britiske Golf Worlds liste over de beste driverene, mens familiemedlemmet r5 Dual Type N kommer på en andreplass. Det skal imidlertid sies at den testen var utført med tanke på fritidsgolfere og ikke elitespillere.

TaylorMade dominerte når det gjaldt nesten alle køllene i bagen. 53 spillere brukte deres fairway woods, 15 brukte hybridene deres og 38 brukte jernene, mens tallene for nærmeste konkurrent var henholdsvis 47, 11 og 21 for tilsvarende køller. Åtte av de femten som endte øverst på rankingen hadde TaylorMade-utstyr i bagen, står det å lese.

Også når det kommer til puttere, mener TaylorMade at de haler innpå. 15 spillere brukte Rossa-puttere, deriblant Sergio Garcia, Kenny Perry, Fred Funk og Darren Clarke. Dette kan nok til en viss grad godskrives det nye AGSI-systemet, med riller som ikke er helt ulike de som finnes i blant annet Yes-putterene, som gjør at ballen ruller forover når den treffer bakken. Ifølge en test Norsk Golf gjorde på Yes’ Natalie-putter, gir dette bedre rull på ballen og bedre kontroll.

Som mange lesere allerede har forstått, må disse tallene taes med en klype salt. Det står naturligvis ingenting i pressemeldingen om hva slags føringer som er lagt på spillerne og hvor fritt de står til å velge utstyr selv. Elitespillere kan selvsagt komme med en del innspill og ønsker – og de aller beste står nok ganske fritt til å velge og vrake i både sponsorer og en del utstyr – men man skal ikke late som om sponsoravtaler ikke betyr noe. Og jo lenger ned på verdensrankingen man kommer, jo viktigere er det at sponsoren er fornøyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.