Et britisk golfblad har gjennomført en omfattende test, der én robot og ti golfspillere har blitt enige om hvilken driver som er verdens beste driver.
verdens-beste-driver

NIKE IGNITE: For andre året på rad har Nikes Ignite-driver vunnet Golf World Magazines drivertest. Ignite er best likt av både mennesker og maskiner. FOTO: NIKE

Britiske Golf World Magazine har fått et uavhengig selskap til å foreta en omfattende test av en rekke forskjellige drivere, og kommet frem til hva som er verdens beste driver.

Testen
T&K Golf research, som sto for testingen, stilte inn testroboten til å slå som en gjennomsnittlig golfspiller, med en svinghastighet på 145 km/t. Roboten slo så ti baller (alle pegget like høyt) med hver driver, og så ble lengden målt.

Neste deltest sjekket hvor tilgivende køllene var. Hver driver ble testet på to punkter utenfor sweetspot i tillegg til midt i, og roboten ble stilt inn for å slå slicer, hooker og rette slag.

Til slutt fikk ti spillere med handicap mellom scratch og 28 slå ti baller (samme type som roboten slo) med hver av driverne, for så å rangere fem forskjellige kriterier på en skala fra 1 til 5: utseende, ytelse, tilgivelse, lyd & følelse og pris & ønskbarhet.

Vinneren
Med annenplass i begge robottestene og førsteplass blant spillerne vant Nike Ignite testen totalt, for andre året på rad. Det er første gang i den tiden golfbladet har arrangert slike tester at en kølle greier å forsvare førsteplassen; vanligvis blir tidligere vinnere danket ut av de nye modellene som har kommet på markedet i mellomtiden.

De elleve driverne på topp-10-listen er:
1. Nike Ignite 460
2. TaylorMade R5 Dual Type N
3. Callaway FT-3
4. Wilson Staff DD5
4. Ping G2
6. TaylorMade R7 Quad HT
7. Cleveland Launcher 460 Comp
8. Precept EC Fuel
9. Masters T-Weight Transfer
10. MacGregor Mactec NVG
10. Mizuno MP 001

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.