Mark King, administrerende direktør i TaylorMade, oppfordrer PGA-touren å ignorere et eventuelt forbud mot forankring av lange puttere fra USGA og R&A.
taylormade-sjefen---ignor-r-forankringsforbudet--

TRE AV FEM MED MAGEPUTTERE: Tre av de siste fem majortitlene har vært vunnet med mageputtere. Her er Ernie Els på vei mot fjorårets triumf i The Open på Royal Lytham & St. Annes. Nå vil TayloeMade-sjef Mark King at PGA Tour skal ignorere et eventuelt forbud mot forankrede puttere.

taylormade-sjefen---ignor-r-forankringsforbudet--

taylormade-sjefen---ignor-r-forankringsforbudet--

taylormade-sjefen---ignor-r-forankringsforbudet--


Konsernsjefen i verdens største golfselskap har sendt sjokkbølger gjennom golfidretten ved å oppfordre den amerikanske touren til å ignorere et eventuelt kommende forbud mot å forankre putteren til kroppen.

Han spår også at golfens styrende organer vil være uten innflytelse innen ti år, skriver The Telegraph.

Royal & Ancient Golf Club og United States Golf Association er ventet å introdusere nye regler i mars, som vil forby forankring av golfkøller til kroppen fra 2016.

I praksis betyr dette at lange puttere vil forsvinne, og forbudet kommer i kjølvannet av at tre av de siste fem majorvinnerne brukte mageputtere.

Mens europatouren har antydet at de kommer til å følge regelverket, er PGA Tour fortsatt i tenkeboksen for å avgjøre om de vil fortsette tradisjonen med å adlyde reglene fra golfens beslutningstakere.

King oppfordrer til brudd med regelmakerne

TaylorMade er verdens største golfselskap. Det gir derfor gjenlyd når selskapets administrerende direktør Mark King foreslår å bryte ut av alliansen med sportens regelmakere.

— Forankringsforbudet gir ingen mening for meg i det hele tatt, sier King.

— Hvis jeg var sjef for PGA of America ville jeg skrive mitt eget sett med regler for PGA Tour. Golfindustrien må alliere seg mot USGA. La oss utelukke dem!

King mener antagelig også at R&A skal utelukkes. De to organene håndhever golfreglene. Til tross for at lange puttere har eksistert siden sekstitallet, vil de nå beslutte å fjerne bruken av dem.

Det ville være et drastisk trekk fra PGA Tour å gå mot regelmakerne. Men King føler seg overbevist om at spillere som Keegan Bradley, Ernie Els og Webb Simpson kommer til å kjempe som løver mot et forbud.

— Jeg er derfor fortsatt ikke overbevist om at PGA Tour kommer til å omfavne den nye langputter-regelen, sier King videre.

— Her er en prognose: Innen ti år vil USGA være uten innflytelse. De vil være en ikke-faktor i golf fordi de velger å være på utsiden. Golfbransjen bør bevege seg bort fra dem. De har utspilt sin rolle.

King lover at TaylorMade vil fortsette å produsere lange puttere, uavhengig av regelverket.

— Alt, ikke bare innen golf, dreier om innovasjon. Forbrukerne vil ha det som er nytt og spennende. De ønsker ikke fjorårets produkter, de ønsker nye, innovative og kule ting.

— Hvis vi stopper eller begrenser det, kommer vi til å drepe ikke bare utstyrsbransjen, men selve spillingen av spillet, hevder King.

Les også: Slutten for forankrede puttere?

Hva tror du vil skje dersom PGA-touren ser bort fra forankringsforbudet? Si din mening i kommentarfeltet under, på vår Facebook-side eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.