PGA-touren har bestemt seg for å sette i gang undersøkelser rundt påstandene om at tidligere verdensener Vijay Singh har brukt en forbudt substans.
pga-tour-skal-sjekke-singhs-spraybruk

FORBUDT SUBSTANS: Tidligere verdensener Vijay Singh hevder han ikke hadde anelse om at hjortehornsprayen S.W.A.T.S. Ultimate Sports Spray inneholder det forbudte stoffet IGF-1.

pga-tour-skal-sjekke-singhs-spraybruk

pga-tour-skal-sjekke-singhs-spraybruk

pga-tour-skal-sjekke-singhs-spraybruk


I en artikkel i Sports Illustrated forteller Vijay Singh at han har brukt S.W.A.T.S. Ultimate Sports Spray, melder BBC.

Sprayen, som inneholder malte hjortehorn, produseres av det omstridte selskapet Sports with Alternatives to Steroids (SWATS).

På sin hjemmeside forteller firmaet at sprayen inneholder IGF-1, som skal være et naturlig, anabolt hormon som stimulerer muskelvekst. Det kan ikke tas inn via fordøyelsessystemet på grunn av magesyren.

Singh bestilte mengder

Artikkelen i Sports Illustrated hevder Singh bestilte store mengder spray i november i fjor, og siterer Singh på at han bruker produktet:

— Hver annen time, hver dag, siteres den tre ganger majorvinneren, og fortsetter:

— Jeg ser frem til å kjenne forandring i kroppen. Det er veldig vanskelig å føle noen forskjell hvis du bare bruker det et par måneder.

Etter at historien ble kjent uttaler den 49 år gamle PGA-veteranen fra Fiji at han ikke ante at hjortehornsprayen inneholder et stoff som er forbudt etter PGA-tourens regelverk.

Samarbeider med PGA Tour

— Da jeg mottok produktet sjekket jeg listen over ingredienser, og fant ingen forbudte stoffer, sier Singh videre, i følge BBC.

— Jeg er sjokkert over at hjortehornspray kan inneholde et forbudt stoff, og jeg er sint over for å ha satt meg selv i denne situasjonen.

Singh forteller at han har vært i kontakt med PGA Tour, og at de samarbeider tett om saken.

Før Singhs siste uttalelser sa PGA-tourens kommunikasjonssjef Ty Votaw at touren nettopp var blitt kjent med saken, og ikke hatt mulighet til å vurdere den ennå.

IGF-1 står på listen over forbudt stoffer, og BBC forteller at tidligere Open-vinner Mark Calcavecchia for to år siden avsluttet en reklamekontrakt for produktet etter å ha blitt advart av PGA Tour.

Nå har imidlertid SWATS muligens fått enda bedre reklame for sin Ultimate Sports Spray enn det Calcavecchia klarte å bidra med.

På SWATS hjemmeside står det nemlig at de siste dagenes medieomtale har gitt så stor etterspørsel at det er minimum 15 dagers leveringstid for sprayen.

Singh står på deltakerlisten til denne ukas Waste Management Phoenix Open i Scottsdale, Arizona, og han har vunnet PGA Championship ved to anledninger, i 1998 og 2004, og vant også The Masters i 2000.

Se også: SWATS hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.