Svak norsk avslutning på La Gomera

Etter tre strake birdier på de tre første hullene så det lyst ut for Anders Engells finalerunde i Challenge de España på La Gomera. Men siden gikk det tyngre.

svak-norsk-avslutning-p-aring--la-gomera


SKUFFENDE AVSLUTNING Med to én over par 72-runder på rad falt Anders Engelll til delt 42.-plass i Fred Olsen Challenge de España på Tecina Golf på kanariøya La Gomera.

svak-norsk-avslutning-p-aring--la-gomera


Turnering: Fred Olsen Challenge de España
Dato: 5. – 8. juni
Bane: Tecina Golf, La Gomera, Spania, par 71, 6343 meter
Premiepott: 1,3 millioner kroner, hvorav 209.000 kroner til vinneren
Tittelforsvarer: Brooks Kopeka
Norske deltakere: Joakim Mikkelsen, Anders Engell, Jason Kelly, Stian K. Hansen og Eirik Tage Johansen

Med fire bogeyer fra hull 4 og inn ble det den andre én over par 72-runden på rad for Anders Engell på Tecina-banen.

Med det endte turneringen, som startet med delt tredjeplass etter første runde, i delt 42.-plass med -5, hele 15 slag bak vinneren Moritz Lampert fra Tyskland.

Heller ikke Stian K. Hansen imponerte med sin tre over par 74-runde etter to birdier og fem bogeyer. Det ga Grønmo-spilleren en delt 61.-plass med par totalt.

Se også: Resultater fra La Gomera


Runde 3:
Småslapp tredjerunde av Engell

Anders Engell måtte over par på tredjerunden av Challenge de España på La Gomera. Med det falt Miklagard-spilleren til delt 30.-plass.

Vi skulle så gjerne sett at Anders Engells fine utvikling fortsatte på Tecina-banen på La Gomera.

Etter to sterke innledende runder så vi for oss at han skulle toppe årsbeste, nemlig 16.-plassen fra Tsjekkia i forrige uke.

I stedet ga fire birdier, tre bogeyer og én dobbel +1 for dagen og et fall på på hele 21.-plasseringer til delt 30.-plass.

Det gir -6 totalt, fire slag fra topp-10 og åtte slag bak ledende Matteo Delpodio fra Italia..

Stian K. Hansen fra Grønmo vartet opp med den tredje én under par 70-runden på rad etter to birdier og én bogey, og ligger på delt 50.-plass.


Runde 2:
Engell fortsatt med i toppkampen

Etter to under par, 69, på andrerunden av Challenge de Espa&ntide;a på La Gomera er Anders Engell to slag bak pallen, og i aller høyeste grad med og kjemper i toppen halvveis.

Det ble tre birdier på de første ni og en bogey på hull 16 på hjemveien for Anders Engel på Fred. Olsen-øya La Gomera fredag. Det ga to under par, 69, for dagen og -7 totalt.

Andrerunden ga riktignok et fall på seks plasseringer til delt niendeplass, men avstanden opp til topp-5 er bare ett slag, og altså to slag til pallen.

Svenske Joel Sjöholm knallet til med en bogeyfri ni under par 62-runde med sju birdier og en eagle, og har tatt en solid fireslagsledelse på -13.

Også Hansen videre

Stian K. Hansen fulgte opp torsdagens én under par 71-runde med én til etter fem birder, én bogey og én trippelbogey, som kom på det 434 meter tøffe fjerdehullet (par-4).

For Joakim Mikkelsen må det føles utrolig bittert å misse cutten med ett fattig slag for tredje uke på rad.

Drammenseren har virkelig fått lære at golf er en brutal idrett, og så er det bare å håpe at de tre nedturene har gitt verdifull lærdom og erfaringer.

Eirik Tage Johansen (+1) misset cutten med to slag, Jason Kelly (+3) med fire slag.


Runde 1:
Knallåpning av Engell

Med seks birdier og en enslig bogey føk Anders Engell rett inn i tetkampen på kanariøya La Gomera, ett slag bak lederduoen.

I sin tredje challengeturnering for sesongen beviser Anders Engell at statusen som beste nordmann i de to foregående turneringene ikke er en tilfeldighet.

Sesongdebuten i Østerrike for to uker siden endte i delt 33.-plass, mens forrige ukes turnering i Tsjekkia ga delt 16.-plass.

Torsdag ettermiddag rundet 25-åringen på én under etter to birdier og en bogey. De siste ni ga fire røde tall på resultattavlen, hvorav tre på rad fra hull 15 til 17.

Tsjekkieren Ondrej Lieser og Damien Perrier fra Frankrike deler teten på -6, mens Miklagard-spilleren har med seg fem mann på tredjeplass.

Også tidligere klubbkompis Stian K. Hansen fra Grønmo GK kom seg under par i sin sesongdebut på challengetouren. Med -1 ligger han på delt 37.-plass.

Joakim Mikkelsen, Eirik Tage Johansen og Jason Kelly deler 100.-plassen på +3, to slag over det som er cutgrensen etter første runde.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.