Espen Kofstad og Kristoffer Reitan var Norges representanter i ukens europaturnering på Karen Country Club i Nairobi. Bare Reitan gikk videre til helgens runder. Etter tolv hull av finalerunden var han Topp 20. Etter 18 hull endte han på delt 57-plass .

Kristoffer Reitan kunne juble fornøyd etter fredagens runde i Magical Kenya Open: Cut-tørken han har opplevd etter femteplassen i Vic Open i Australia i forrige måned var over!

Tre under par 68-runden fredag og to under par 70-runden lørdag sendte Reitan over 40 plasseringer oppover til delt 22.-plass før turneringens avslutningsrunde.

En plassering han holdt sånn noenlunde stabil til det altså gjenstod seks hull søndag. Raset de siste fem hullene var markant, og vi kan ikke huske å ha sett Reitan gå seks hull i turnering på fem slag over par på veldig lenge.

Kenya Open

Syk Kofstad brøt Kenya Open

For Espen Kofstad ble fredagen et antiklimaks. Losby-spilleren var best plassert av nordmennene med par etter første dag. Men magesykdom sendte ham tidlig i runden fredag.

Fire bogeyer på de fire første hullene tydet på at alt ikke var som det skulle, og før hull 5 måtte Losby-spilleren innse at magen var i for mye ulage til å fortsette.

I toppen ble det en jevn og tett kamp mellom sju spillere gjennom hele søndagen. Men jo nærmere vi kom slutten, jo mer krystalliserte seg det ut rundt tetplassen.

Den finske rookien Kalle Samooja var lenge med, men tapte terreng, og endte på delt sjetteplass til slutt.

Sørafrikaneren Justin Harding, som lå an til å kunne bli den første til å ha vunnet to uker på rad på Sunhine Tour, Asian Tour og European Tour, backet ut av den kampen da han måtte nøye seg med par på hull 18.

Til slutt ble det en rookie med tre seiere på Alps Tour som tidligere meritter, 24 år gamle Guido Migliozzi fra Italia, som ble feiret som seierherre med -16. Som var ett slag foran Harding, hans landsmann Louis de Jager og spanjolen Adri Arnhaus.

Se også: Resultater fra Nairobi