Tutta fikk ikke den seieren hun lengter etter i HSBC Women's Champions i Singapore. Men to topp-10 på tre turneringer er en sterk sesongstart.

Suzann Pettersen avsluttet med sin andre én under par 71-runde på rad i Singapore. Det holdt til hennes andre topp-10-plassering for sesongen, og det bare på tre starter. Sterkt!

Likevel … hun har fem seiere i Asia, men har aldri gått til topps i HSBC Women’s Champions . Det er en turnering hun har uttalt er blant dem hun gjerne vil vinne.

Det må altså vente minst ett år. Med -9 endte 34-åringen hele ti slag bak suverene Ha Na Jang, som hadde fire slag ned til Pornanong Phatlum på andreplass.

LPGA-sirkuset setter nå kursen over Stillehavet til JTBC Founders Cup i Arizona om to uker.

Suzann-Pettersen-Rd4-HSBC-Singapore

Se også: Resultater fra Singapore


 

Runde 3: Tapte terreng til teten

Tutta kan antageligvis vinke farvel til seieren i HSBC Women’s Champions i Singapore. Før siste runde ligger hun på delt femteplass, fire slag bak teten.

Suzann Pettersen har et uttalt ønske om å vinne HSBC Women’s Champions i Singapore, en av hennes desiderte favoritter blant turneringene på LPGA-sirkuset.

Det kan det godt være at hun gjør. Men antageligvis ikke i år. På en dag der koreanske Ha Na Jang gikk bogeyfritt med fire birdier på kortet, økte Tuttas avstand til teten med tre slag; -12 mot -8 for den norske jenta.

Pettersen kom seg også under par, men bare med ett slag etter tre birdier og to bogeyer. Søndag starter hun siste runde klokken 3.44 norsk tid.

Suzann Pettersen HSBC Singapore

 


 

Runde 2: «Herlig med to solide runder!»

Tutta fulgte opp den gode åpningsrunden i HSBC Women’s Champions i Singapore med en nesten like bra runde fredag, og ligger fortsatt bare ett slag bak teten.

Suzann Pettersen klarte seg med bare én bogey i andre runde. Når det da også stod fire birdier på kortet ble det en flott tre under par 69-runde for -7 totalt.

— Ja, det har vært to solide runder for meg sa Tutta etter runden. Hun gikk glipp av muligheten til å være i delt ledelse da hun bommet en tometersputt for birdie på siste hull.

— Jeg føler at jeg la igjen et par slag der ute i dag. Men, jeg mener, det var jo ikke akkurat lett der ute. Særlig i begynnelsen av runden, da vinden kom i kast fra alle kanter. Så totalt sett er jeg veldig fornøyd.

 Elsker å spille i Asia

Tutta har vunnet fem turneringen i Asia, og Singpaore-turneringen står høyt på listen over pokaler hun gjerne skulle kapret. Ikke minst fordi Singapore er blant de stedene hun liker aller best å besøke.

— Det føles som om Asia er mitt andre hjem. Jeg får virkelig lyst til å vinne uansett hvor jeg drar, og jeg har spilt mye i Asia. HSBC står fortsatt på min bucket list over seiere jeg har lyst å ta. Så jeg har en jobb å gjøre de neste par dagene … vi får se, avsluttet 34-åringen.

Da må hun først overvinne Ha Na Jang og Mirim Lee, som begge var bogeyfri for ledelse med ett slag over Tutta og Pornanong Phatlum (67).

De har på sin side Amy Yang, Gerina Piller, Shanshan Feng og Sun-Ju Ahn jagende ett slag bak seg på -6.

 


 

Runde 1: Fikk endelig til en bra åpning

På en våt og vindfull dag  fikk Suzann Pettersen det til å stemme på åpningsrunden for første gang denne sesongen. Hun spilte nesten helt uten smårusk.

Suzann Pettersen er i Singapore for HSBC Women’s Champions denne uken, der hun hadde to ørsmå bogeyer på kortet, en på hull 5 og en på hull 9.

Ellers var det feilfritt, med en eagle på hull 7 som toppen av kransekaken. I tillegg stod det fire birdier på kortet, tre fram til hull 6, og så en avsluttende birdie på det attende hullet.

Fire under par, 68, gir delt tredjeplass sammen med tittelforsvarer Inbee Park, Mika Miyazato og Lee-Anne Pace. Kvartetten ligger er ett slag bak lederduoen Candie Kung og Minjee Lee, som ikke så ut til å la seg bry av regnet og vinden.

— Jeg elsker vind. Vind er bra, fordi den gjør det vanskelig for alle spillerne. Du må slå gode slag der ute, og sette puttene din, sa Kung etter runden.

Tre slag bedre enn i Ocala

Før HSBC Women’s Champions var Suzann Pettersens beste åpning denne sesongen i premieren i Coates Championshipfor en måned siden i Ocala hjemme i Florida .

Da åpnet hun med én under par, 71, og endte på delt sjetteplass, fire slag bak vinneren Ha Na Jang.

— Singapore er en fantastisk by, og turneringen er alltid utfordrende, sa Tutta før denne ukens turnering. Så langt ser hun til å ha løst de utfordringene som var …