Foto: Pål A. Næss

Eagle på siste hull sendte Krogh til fjerdeplass i Nordea Tour Winter Series nær Barcelona. Også Christian Aronsen og Eirik Tage Johansen endte topp-10 i Lumine Hills Open.

Kristian Krogh signerte onsdag det første scorekortet i Lumine Hills Open for fire over par, 75, på Lakes-banen i Lumine.

Det bar ikke løfter om noe stort, akkurat. Men 20-åringen fra Hokksund hadde stigning i programmet, for å si det mildt.

Andre runde gikk unna på fem under par, 67, på Hills-banen, og han startet finaledagen på delt femteplass. Plutselig var Krogh med og kjempet om seieren!

Etter to hull siste dag var imidlertid alt som het vinnersjanser en saga blott. Trippelbogey på hull 2 sørget for det. Men så var det dette med stigning i programmet, da … Fire birdier, én bogey, og altså avsluttende eagle sørget for siste ni på fem under par, 31.

Det førte til to under for dagen, tre under for turneringen, og fjerdeplass, to slag bak seirende Niclas Hellberg fra Finland.

Flere med trippelbogey

Også Eirik Tage Johansen fikk den tunge oppgaven å føre tre slag over par på ett hull; sju slag på hull 9. Og det etter en dobbelbogey på hull 7. Begrenset begeistring, med andre ord.

Men lik landsmannen på fjerdeplass avsluttet siddisen sterkt med fire birdier på de siste ni hullene for -1 både for dagen og totalt, på delt niendeplass.

En plassering han delte med Christian Aronsen, som brukte ett slag mer for runden, og dermed endte på samme score og plassering for turneringen.

Neste uke fortsetter Nordic League i Spania på PGA Catalunya Resort, med to turneringer også der.

Se også: Resultater fra Lumine


 

Runde 2: Christian Aronsen og Kristian Krogh viser tenner

Nordea Tour Winter Series ruller avgårde med den andre av de to turneringene nær Barcelona. I Lumine Hills Open er Christian Aronsen og Kristian Krogh veldig nær teten.

Christian Aronsen leverte en runde på par, 71, på Lakes Course i Lumine torsdag.

Med det ligger Miklagard-spilleren fortsatt på -1 og delt femteplass, to slag bak tetduoen Mathias Gladbjerg fra Danmark og svenske Oscar Lengdén.

Dagens beste runde blant de norske stod Kristian Krogh for. Drammens-spilleren kom inn på fem under par, 67, og deler femteplassen med Aronsen etter å ha ligget langt bak med +4 etter første dag.

20-åringen hadde en runde som inneholdt sju birdier, tre på de første ni og fire på de siste, samt to bogeyer, som begge kom på banens første ni hull.

Tage holdt stillingen

Eirik Tage Johansen, som delte sjuendeplassen med Aronsen etter første runde, beholder plasseringen etter én over par, 73, på Hills Course.

Elias Bertheussen skjerpet seg betraktelig andre dag, og ble den tredje og siste av nordmennene som klarte cutten. Trønderen hadde en runde på en over par, og +6 totalt. Det er akkurat på streken på delt 45.-plass.

 


 

Runde 1: Aronsen og Johansen med i toppen

Nordea Tour Winter Series ruller avgårde med den andre av de to turneringene nær Barcelona. I Lumine Hills Open er to nordmenn i topp-10 etter første dag,

Christian Aronsen og Eirik Tage Johansen åpnet med runder på én under par, 71, som gir delt sjuendeplass i det 139 mann sterke feltet.

Aronsen hadde fire birdier, én bogey og én dobbebogey mens Johansen kvitterte for et kort med hele seks birdier, tre bogeyer og én dobbel også han.

Med det ligger de to nordmennene fem slag bak ledende Mathias Gladbjerg fra Danmark.

Øvrige norske

delt 37; Ole B. Ramsnes, +3

delt 55; Jarand Ekeland Arnøy, +4

delt 69; Elias Bertheussen, +5

delt 84; Mathias Lynne Schjølberg, +6

delt 113; Kevin André Wright, +10

Turneringen avsluttes fredag.