Stappfullt hus da golfsugne inntok Fornebu

SKAL KJØPE SITT FØRSTE GOLFSETT: Ane Aarre, med Erlend Skåltveit, får gode råd om hvilket golfsett hun bør velge av daglig leder Petter Rygg (t.h.). 29-åringen har spilt golf i ett år, og skal kjøpe eget etter å ha lånt utstyr den første sesongen. Foto: Jan E. Espelid.

Allerede etter den første av to dager med demo- og salgsmesse hos Fornebu Indoor Golf er det bare å konstatere at suksessen er et faktum.

— Jeg er her for å kjøpe mitt første golfsett, avslører Ane Aarre. Etter ett år med lånte golfkøller er 29-åringen fra Nordfjordeid blitt fullstendig bitt av golfbasillen.

Erlend Skåltveit fra Averøy, med sju år som golfspiller bak seg, er med som konsulent for, og kanskje sponsor av, Aarres første golfsett. Paret bor like ved Haga Golfklubb i Bærum, der leid spillerett vurderes byttet mot permanent medlemskap.

— Du kan si at jeg er mellom golfklubber, flirer 41 åringen.

«Morsomt for golfen!»

Aarre og Skåltveit er typiske representanter for de hundrevis av menneskene som er på Fornebu-senteret samtidig som Golferen denne formiddagen. På drivingrangen er alle golfleverandørene tilstede, og gjorde det lett å få testet de forskjellige merkene mot hverandre.

Aarre har notert stikkord på et A4-ark, og får help av Petter Rygg, daglig leder i Golfshopen.no, til å finne det golfsettet som best passer hennes spesifikasjoner.

Vestfoldingen, med golfbutikk i Tønsberg, på Fornebu og på internett, har hele dagen løpt fra den ene delen av den tettpakkede golfbutikken til den andre. Han gliser og er storfornøyd med innrykket av ivrige golfere.

— Dette er en skikkelig happening, og virkelig morsomt for golfen!, sier han om folkehavet som fyller den tidligere flyhangaren.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fornebu messe drivingrange

FULLT TRYKK: Drivingrangen til Fornebu Indoor Golf var smekkfull i to etasjer av golfere, som testet årets nyheter. Foto: Jan E. Espelid

— Folk kommer til meg og sier de aldri har sett så mange biler på parkeringsplassen her noen gang, fortsetter Rygg, som i høst flyttet sin Oslo-butikk hit fra Alna.

Salgs-og demomesse

— Det handler om å gi gode deals. Derfor har vi hele tiden fokusert på at dette er en salgs- og demomesse, forklarer Rygg. Som skilter med rabatter både på årets nyheter innen golfutstyr og på tilbehør.

—  Messerabatt på køllenyheter er jo de fleste vant med. Men vi har rabatt også på nyheter innen klær og sko. Folk kjøper som bare det, og i grunnen alt mulig: Køller, sko, klær, bager, baller, særlig baller, fortsetter vestfoldingen. Og løper videre til neste kunde, som gjerne vil ha litt råd og hjelp.

Også de av leverandørene Golferen slo av en prat med var strålende fornøyd med trøkket som var på og rundt de to etasjene med drivingrange.

— Ja, dette er skikkelig gøy! sier Callaway-sjef Marius Dahlen. Og får støtte av sin salgssjef for Norge, Henrik Spørck, som opplever jevnt og stort sig av kunder, som vil teste årets nyheter

Også Jon Anders Wahlund fra Chrisco Sport gliser fra øre til øre, og regner med at trykket av golfentusiaster vil holde seg oppe gjennom helgen.

— Været er jo perfekt for golfmesse, sier Wahlund, og kikker opp mot den sluddbefengte himmelen over det sentrale Østlandet. Med et smil som ikke blir mindre av at varselet sier at den visstnok skal være like grå fram til messen stenger søndag kveld klokken 18.

Lenker:

Golfshopen.no

Fornebu Indoor Golf

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×