Drammenspilleren, som avsluttet collegekarrieren i vår, gikk helt til topps i kvaliken i Tennesee for verdens største amatørturnering, som spilles i Michigan 15. til 21. august.

Andreas Gjesteby vant den regionale kvalikturneringen på Willow Creek Golf Club i Knoxville, Tennessee, på fem under par, 137,  og er dermed klar for den 116. utgaven av U.S. Amateur Championship.

Drammenseren vant tre slag foran amerikanerne Jake Headrick og Brandon Worley, som også kvalifiserte seg til Oakland Hills Country Club i Bloomfield Township i Michigan midt i måneden.

Blir amatør ut sesongen

Etter at collegeutdanningen ved Baylor-universitetet ble fullført i mai, har Gjesteby blitt værende i USA.

— Han skal spille også kvaliken til WebCom Tour senere i høst, forteller hans trener Tom Hestø til Golferen.

— Men han kommer til å fortsette som amatør ut sesongen, det gjenstår mange store og viktige amatørturneringer, og det er ikke noe stress med å bli proff, fortsetter Hestø.

— Hvor langt kan Gjesteby nå, tror du? 

—  Siden han har vært i USA bortsett fra et par dager hjemme før EM, har jeg ikke fått jobbet så mye med ham hittil i sesongen. Men det vi har jobbet med, og det jeg har sett, har jo vært veldig bra. Men samtidig er det viktig å være klar over at det er et veldig stort sprang å gå fra amatør til proff, avslutter Hestø, som også er headpro ved Haga GK.

Gjesteby spilte for Baylor University i fire sesonger. Snittscore for de 106 turneringsrundene var 73,06, med 38 av rundene under par. Han har seks topp-10-plasseringer, hvorav fem i topp-5.  Han mottok Academic All-Big 12-utmerkelse tre ganger og ble tatt ut seks ganger til Big 12 Commissioner’s Honor Roll.

Spiller om plass i Masters og The Open

Vinneren av U.S. Amateur får plass i neste sesongs Masters Tournament i Augusta og The Open Championship i Storbritannia.

Vi bare minner om at fjorårets vinner, Bryson DeChambeau, kom på delt femteplass i årets Masters-turnering på Augusta National.

Se også: 116th U.S. Amateur Championship