Til tross for sterke fem under par, 67, på sisterunden, ble ikke Suzann Pettersen bedre enn delt 29 i sesongens første LPGA-turnering på amerikansk jord.
sterk-avslutning--svak-plassering-for-tutta-

AVSLUTTET STERKT: Med fem under par, 67, i siste runde på Wildfire Golf Club i Phoenix avanserte Suzann Pettersen 13 plasseringer i JTBC Founders Cup.

sterk-avslutning--svak-plassering-for-tutta-

Turnering: JTBC Founders Cup
Dato: 20. – 23. mars
Bane: Wildfire Golf Club at JW Marriott Phoenix Desert Ridge Resort & Spa, Phoenix, Arizona, par 72, 6020 meter
Premiepott: 9,1 millioner kroner, hvorav 1,5 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Stacey Lewis
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

Etter å ha åpnet JTBC Founders Cup med fire under par, 68, ble det bare to slag under par fredag og lørdag for Suzann Pettersen.

Før søndagens finale lå 32-åringen fra Oslo på delt 42.-plass med -6. Men avanserte altså inn i topp-30 med sin sterke finalerunde på Wildfire Golf Club i Arizona.

Runden inneholdt seks birdier og én bogey, som ga henne -11 totalt. Det var åtte slag bak Karrie Webb, som ble den første som har vunnet turneringen to ganger.

Australieren avgjorde med birdie på siste hull for å vinne med ett slag over en kvintett med blant andre spanske Azahara Munoz.

— Jeg hadde ikke ventet å sitte her (på toppen) i dag. Selv da jeg satte den siste putten, regnet jeg ikke med å vinne, sa Webb om sin sterke sisterunde på ni under par, 63.

Se også: Resultater fra Arizona


Runde 1:
Tutta åpnet med fire under par

På en dag der lave scorer preget feltet, holdt ikke fire under par, 68, til mer enn delt 18.-plass for Suzann Pettersen i JTBC Founders Cup i Arizona.

Med hele sju birdier, men også tre bogeyer, på kortet, ligger 32-åringen fra Oslo fire slag bak ledende Mirim Lee fra Sør-Korea.

Før turneringen sa Pettersen at hun er ganske fornøyd med starten av sesongen.

— Selv om seieren har uteblitt har det vært mye bra spill og jeg har fått mange runder i kroppen. Det har gitt meg bra feedback, sier hun i en pressemelding.

Sikter seg inn mot første major

— Det blir digg å komme i gang igjen etter en uke hjemme i Orlando. Nå gleder jeg meg skikkelig til de neste ukene her i USA, der årets første major, Kraft (om to uker, red. anm.), selvfølgelig blir høydepunktet, avslutter Suzann Pettersen.

Det var imidlertid Morgan Pressel, som er på andreplass med sju under par, som fikk de største overskriftene torsdag.

Pressel, som startet på hull 10, rundet på sju under par, 29. Da hun så fulgte opp med birdie også på de neste to hullene, var det mange som så for seg det magiske 59-tallet.

Det ble imidlertid ikke flere birdier, men to bogeyer på hullene 3 og 4. Og dermed altså sju under par, 65, som åpningsrunde.

Pernilla Lindberg er beste skandinav på delt tredjeplass, to slag etter teten og to foran Suzann Pettersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.