— Er vi flinke nok til å sette pris på spillere som Stian K. Hansen, Jason Kelly og Eirik Tage Johansen? spør Åge Wedøe i denne kommentarartikkelen. Trioen har hevdet seg med bravur på vinterens Gecko Tour.
gode-nok-til---bli-satt-pris-p--

SETTER VI NOK PRIS PÅ PRESTASJONENE? Stian K. Hansen (f.v.), Jason Kelly og Eirik Tage Johansen har levert varene på Gecko Pro Tour i vinter. Men setter Golf-Norge nok pris på dem, spør Åge Wedøe.

gode-nok-til---bli-satt-pris-p--

SKRIBENT OG GOLFENTUSIAST: Åge Wedøe er skribent og eier i Storyboard, og er også leder i Mørk Golfklubb. På Golferen.no bidrar han med reportasjer, kommentarer og blogginnlegg.

(SOTOGRANDE, Golferen.no) Jeg kan vanskelig tenke meg tre spillere som satser mer helhjertet enn Stian K. Hansen, Jason Kelly og Eirik Tage Johansen, som ligger og vaker like under neste nivå alle tre.

Litt eksperthjelp til putting for Kelly kan kanskje være det som gjør forskjellen på suksess og fiasko når han i mai drar til USA og prøver seg på Web.Com Tour der.

Les også: Challenge, Alps og Web.Com Tour for nordmennene

Ingen av dem har noen spesiell kontakt med NGF. Ingen av dem visste at det var ansatt en ny sjef for eliten. Dette var nyheter Golferen.no brakte.

Blir de sett?

Klart alle tre kunne passet på å sjekke NGF sine nettsider regelmessig. Men det er vel ikke slik det skal være?

Trioen vet ikke om de blir sett, eller hvordan resultatene deres vurderes, og lever på mange måter i et vakuum der de er sin egen lykkes smed.

Når vi har tre spillere som er så nær ved å lykkes, og som viser en så seig og trassig vilje til å få det til, så synes jeg NGF og det øvrige Golf-Norge burde rope hurra og fortelle at vi setter stor pris på dem!

Og fra tid til annen bør noen i Norges Golfforbund spørre om det er noe de kan hjelpe med.

De tre nordmennene utgjorde 10 prosent av de 30 på Order of Merit som fikk lov å delta i årets finale på Gecko Pro Tour, og de plasserte seg i den øverste halvdelen.

Tage nummer to på pengelisten

Eirik Tage ødela en fin plassering i tourfinalen med trippelbogey på hull 17, banens vanskeligste.

Men å ende på fjerdeplass eller sjuendeplass spiller ikke så stor rolle, han måtte uansett ha vunnet torufinalen for å gå til topps på pengelisten.

Tage spiller solid og stødig, og selv om det ikke holdt helt i dag, ble det likevel andreplass på Order of Merit for sesongen.

Kelly beste norske tirsdag

Jason Kelly gikk sisterunden på -1, og hadde alt i alt en god runde. Men utgangspunktet fra mandag gjorde at veien frem ble for lang.

Han delte 15.-plassen med Stian Hansen, som tok skikkelig hevn over par-5-hullene fra mandag, da han gikk dem fire over par.

Tirsdag gikk han fire under på de samme hullene, inkludert en eagle. Med i tillegg fem birdier forteller Hansen i klartekst at spillet er der.

Men da holder det ikke med fem bogeyer og én dobbel, som dermed ga par for dagen.

Vi får tro det er litt justering som skal til frem mot sommeren. Første sjanse for Stian Hansen er Ecco-premieren La Manga Championship, som starter fredag.

Tourfinalens vinner ble Raoul Quiros, som har gått caddie for Alvaro med samme etternavn den siste måneden. Men tirsdag dag var han hovedpersonen etter solid spill begge dager.

Beste amatør ble den 15 år gamle svensken Marcus Svensson med en imponerende fjerdeplass. Et utrolig talent!

Se også: Resultater The Tour Championship

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.