Suzann Pettersen kan bli Årets kvinnelige idrettsutøver og Årets navn. Med din stemme kan hun også få Folkets idrettspris, påpeker Jan E. Espelid.
stem-p--tutta-

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i over 25 år.

Det svenske golfmiljøet var i harnisk da Svenska Dagbladets Bragdguld nylig gikk til skiløperen Jan Olsson i stedet for golferen Henrik Stenson .

Noe av den diskusjonen kan du følge (et stykke ned) i bloggen til sjefredaktør Tobias Bergman i Svensk Golf.

Noe lignende kan vi oppleve i Norge dersom Suzann Pettersen ikke får noen pris på Idrettsgallaen 2014 i Oslo Spektrum lørdag 4. januar. 

Tutta er nominert i tre klasser: Årets kvinnelige idrettsutøver, Årets navn og Folkets idrettspris.

I den første kategorien er Suzann Pettersen nominert sammen med fire skiløpere: Terese Johaug og Marit Bjørgen fra langrenn, skiskytter Tora Berge og Tiril Sjåstad Christensen fra freestyle.

I Årets navn konkurrererer hun mot Tora Berger (skiskyting), Marit Bjørgen (langrenn), Magnus Carlsen (sjakk), Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff (dobbeltsculler tungvekt, roing), Therese Johaug (langrenn), Petter Northug jr. (langrenn), Emil Hegle Svendsen (skiskyting), Aksel Lund Svindal (alpint), Mats Zuccarello-Aasen (ishockey) samt ytterligere to kandidater, som vil bli publisert senere.

Leser juryen Golferen.no?

Jeg aner ikke i hvilken grad jurymedlemmene leser Golferen.no. Men i den grad de gjør det, er det på sin plass å poengtere at en verdigere kandidat enn Tutta finnes ikke. I alle fall ikke blant de nominerte.

Fem individuelle turneringsseiere, blant dem en majortittel i Evian Championship, samt posisjonen som ankerkvinne på Europas seirende Solheim Cup-lag i Colorado, sier det meste.

Om ikke juryen synes dette er overbevisende nok til å beseire flinke utøvere, for det meste fra småidretter, bør det kanskje imponere at Tutta i år vant pengelisten på Ladies European Tour for første gang i sin karriere.

Og enda mer imponerende: Tutta gjorde det ved å bare delta i tre av de 24 LET- turneringene. På de tre startene vant hun Mission Hills World Ladies Championship og Evian Championship samt fikk delt fjerdeplass i Ricoh Women’s British Open.

Dersom ikke dette skulle være nok, bør juryen merke seg at Tutta har vært topp-10 på verdensrankingen sammenehengende i 339 uker. Det er seks og et halvt år, og det meste av tiden har hun vært topp-5.

Du kan stemme på Tutta!

Tittelen som Årets kvinnelige idrettsutøver har vi et berettiget håp om at hun kan sikre seg, det er tross alt en fagjury som skal avgjøre.

Det blir imidlertid tøffere å overbevise folkejuryen i Folkets idrettspris.

Her møter Tutta sterke kandidater som, i tillegg til de fire hun også kjemper mot om prisen som Årets kvinnelige idrettsutøver, omfatter publikumsfavoritter som Aksel Lund Svindal, Petter Northug og, ikke minst, Magnus Carlsen.

For sistnevnte er det i denne sammenheng helt sikkert ikke noe handicap at han har vunnet Folkets idrettspris to ganger tidligere.

I det minste kan vi som heier på Tutta gjøre en innsats, og kanskje en forskjell, ved å gi vår stemme.

Følg denne linken for å stemme på Folkets idrettspris.

Fortjener Suzann Pettersen å bli Årets kvinnelige idrettsutøver og Årets navn samt få Folkets idrettspris? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.