Provinsene Alicante og Murcia var forholdsvis sene med golfutbyggingen. Men da den først kom, kom den med glans.
stadig-flere-gode-baner

I MIDDELHAVSSKOG: Las Colinas er anlagt i et 40.000 mål stort skogsterreng. Her hull 1.

stadig-flere-gode-baner

HULL 12
stadig-flere-gode-baner

HULL 13

stadig-flere-gode-baner


Den midtre delen av den spanske østkysten er et yndet feriemål for europeere med behagelig temperatur og mange soldager sommer som vinter.

De første golfbanene kom tidlig på 60-tallet, men den virkelig store utbyggingen kom først fra siste halvdel av 1990-tallet.

Og nå begynner området å bli svært godt utbygget med rundt 40 golfbaner, fra rene turistanlegg til mesterskapsbaner i toppklassen,

Blant de sistnevnte finner vi Las Colinas Golf and Country Club i Dehesa de Campoamor.

Den ligger ikke så langt fra Torrevieja på Costa Blanca. Et område som er godt kjent for mange nordmenn.

Åpnet 2010

Los Colinas er designet av amerikaneren Cabell B. Robinson, som er blitt litt av en Iberia-spesialist med haugevis av de beste spanske og portugisiske banene på skryterullen.

Med en lengde på nesten 6400 meter fra bakerste tee gir banen utfordringer i det 40.000 mål store typiske Middelhavs skogslandskapet.

Som ved så mange andre av de nye praktanleggene er det lagt ned mye ressurser i treningsfasilitetene. Her er både en drivingrange med gressutslag, putting green og nærspillsområder, samt et akademi med det siste innen avansert teknologi for golfere på alle ferdighetsnivåer.

Q-School

Klubben er naturligvis svært stolt over å ha blitt valgt som vertsbane til andresteget av europatourens Q-School for andre år på rad, bare to år etter åpningen.

At driften av anlegget er satt bort til det anerkjente amerikanske selskapet Troon Golf er nok helt sikkert en medvirkende årsak til at europatouren tar sjansen på å velge en så ny bane.

– Vi er stolt over å ønske fremtides stjerner velkommen til Los Colinas. Banen vil være i topp stand, lover anleggets golfdirektør Juan Alvarez i en pressemelding.

Se også: Las Colinas hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.