Sportselskapet fra Portland, Oregon, er ikke snau når de sender ut pressemelding om sine nye 20XI-ball, som kalles et teknologisk gjennombrudd.
---st-rste-ballnyhet-noen-gang--

TO MODELLER: 20XI-S gir mer spinn, 20 ´XI-X mer lengde.

---st-rste-ballnyhet-noen-gang--

HEMMELIGHETEN: Kjernen, som er laget i et nytt, harpikslignende materiale.

---st-rste-ballnyhet-noen-gang--

FAMILIELIKHET: Pakningene til de to 20XI-modellene levner ingen tvil om familietilhørigheten.

Det første vi bør lære oss når det gjelder Nike Golfs nye 20XI-ball er hvordan navnet skal uttales.

Det er nærliggende å tro at navnet uttales totusen-og-elleve eller twenty-eleven siden navnet lett leses som inneværende år, skrevet i en blanding av vanlige tall og romertall.

Men det er slett ikke riktig. Fra Nike får vi opplyst at navnetskal uttales tjue-eks-i, eller twenty-ex-ai om du føler for å si det på engelsk.

Men kjært barn kan som kjent ha mange navn, så la oss heller se hva Nike mener om det teknologiske. Der er de slett ikke snau, og hevder at de med 20XI har tatt ballproduksjon til et helt nytt innovasjonsnivå.

Utviklingen har pågått gjennom fire år. Når vi så får vite at DuPont har vært sterkt delaktig, er det ikke så veldig vanskelig å tenke seg at det unike ligger i kjernen.

I stedet for å være laget i gummi er kjernen til 20XI produsert i et nyutviklet, harpikslignende materiale som både er lettere og reagerer raskere enn gummi.

Det skal ikke bare gi lengre slag, men også mer kontroll over slagene i følge Nikes ingeniører. Nikes utviklingssjef for golfballer, Rock Ishii, sier i en pressemelding at han aldri har vært mer opprømt over en ballnyhet enn nå.

— I mange år har ballutviklingen vært et spørsmål om hvor mange deler og lag en golfball består av. Vi så ikke flere veier å gå innen den retningen, og bestemte oss for å prøve ut forskjellige kjernematerialer i stedet, sier han.

I følge Ishii kan 20XIs fordeler oppsummeres i tre punkter:
1) Lengre slag på grunn av kjernens kortere reaksjonstid.
2) Rettere slag fordi den lettere kjernen gir meg vekt til skallet, og dermed høyere MOI (vridningsmotstand).
3) Mer kontroll rundt greenen på grunn av mer spinn siden et tyngre skall kan lages mykere enn et tynt og lettere.

20XI vil komme i to versjoner: 20XI-X med tournivå lengde og 20XI-S med tournivå spinn.

Siden 20XI har så revolusjonerende egenskaper sammenlignet med andre golfballer, tar det lenger tid for spillerne å venne seg til den nye ballen, forteller Nike.

Men allerede har Nike-spillere som Stephen Ames, Stewart Cink, Richard Finch, Lucas Glover, Matt Haines, Anthony Kim, Kevin Kisner, Justin Leonard, Jamie Lovemark, Pablo Martin, Francesco Molinari, James Morrison og Carl Pettersson skiftet.

Norges mest profilerte Nike-spillere, Suzann Pettersen og Marius Thorp, har ikke byttet til 20XI.

I Marius tilfelle har det rett og slett vært et spørsmål om tilgjengelighet på 20XI, sier han til Golferen.no.

Mens Tutta i forbindelse med LPGA-premieren i Thailand sa at hun ikke hadde hatt tid til å venne seg til den nye ballen ennå.

Når 20XI blir tilgjengelig for golfere flest har ikke Nike kunnet gi noen nøyaktig dato for foreløpig. Heller ikke prisen er kjent.

Se også:
Nike Golf hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.