Er du lei femtimers runder? I Portugal kan du i juli og august spille golf hvor du vil nærmest når du vil. Bare et fåtall portugisere spiller golf, og sommeren er lavsesong for golfturismen.
sommergolf-uten-k-

VAKKER ALGARVE-BANE: Om sommeren går du alene på ellers overfylte baner i Portugal. Her fra San Lorenzo på Algarve, som er regnet blant Europas beste baner.

sommergolf-uten-k-

VEST FOR LISBOA: Fra fairway på Quinta da Marinhas mest kjente hull, hull 13, får du nydelig utsikt over Atlanterhavet.

sommergolf-uten-k-

LISBOAS GAMLEBY: De spesielle kabeltrikkene kjemper om plassen i de trange gatene under den store borgen, som er Lisboas landemerke.

Interessen for Portugal er sterkt økende blant norske golfspillere, og det er særlig to områder som gjelder: Rundt hovedstaden Lisboa og langs sørkysten; Algarve.

De fleste turistene kommer Storbritannia, og de mest attraktive periodene er september-november og februar-april, og da er det kø på golfbanene. For golfere kan derfor sommermånedene varmt anbefales.

Fra å være et av Vest-Europas fattigste land har Portugal gått gjennom en rivende utvikling de siste 10-20 årene. Til tross for eurokrise, er det et moderne land med god infrastruktur og gjennomgående bra levekår for befolkningen på knappe 10 millioner mennesker.

Spennende historie

Portugal ble eget rike i 1143, og hadde sin storhetstid vel 300 år senere. Det var de portugisiske sjøfolkenes navigasjonsutstyr, gode kart og raske skip som førte til at blant annet Batolomeu og Vasco da Gama oppdaget sjøveien til India, Brasil, Kina og Japan. Landet skaffet seg et kolonirike, og Portugal var på denne tiden Europas rikeste land.

Landet var senere underlagt Spania, Frankrike og England, og koloniene rev seg etter hvert løs. Fra 1800-tallet og frem til 1975 var landet preget av indre strid, revolusjoner og militærkupp.

Etter at landet ble medlem av EU har Portugal fått tilført mye økonomisk hjelp fra EU, og det merkes ikke minst på gode veier som forkorter reisetiden vesentlig mellom de enkelte landsdelene.

2000 års byhistorie

Lisboa har vært landets hovedstad siden 1256, men byen begynte å vokse frem allerede på tusentallet før Kristus. I 1755 ble byen ødelagt av et forferdelig jordskjelv, men ble bygd opp igjen.

Mange av de eldre historiske bygninger overlevde dette jordskjelvet, og byen og området rundt har mange vakre og spennende klostre, slott, borger og andre historiske bygninger. Dette er derfor et ideelt reisemål for den som ønsker å kombinere golf med historie og kultur.

Innen en times kjøretur fra sentrum finner du rundt 20 golfbaner, mange av dem svært bra. Lisboa-området ligger ut mot Atlanterhavet, og takket være Golfstrømmen har området et stabilt klima med milde vintrer og varme somrer.

Men fordi Atlanterhavet er kaldere enn Middelhavet er det også litt kjøligere langs Lisboa-kysten enn ved Algarve-kysten. Atlanterhavet er rent, men kaldt å bade i, og samtidig er det om sommeren en konstant svalende nordavind langs kysten; Nortrada.

I juli er det gjennomsnittlig 0 millimeter nedbør og 12,5 timer sol per dag, så innimellom golfen kan du la deg friste av de mange lune bassengområdene.

Kjapt til Algarve

Langs motorveien er det bare tre timer fra Lisboa til Algarve, så det går fint an å kombinere de to reisemålene.

Algarves golfhistorie går omtrent 40 år tilbake med åpningen av Henry Cottons stolthet på Penina samt Vilamoura Old Course et par mil lenger øst.

Siden har det vært bygget baner i stor stil, og langs den knappe 20 mil lange kystripen har antallet baner nå nærmet seg 40.

Både dyrt og billig

Prisene i Portugal har økt i takt med velferden. Både i Lisboa og på Algarve finnes det steder hvor det er relativt dyrt å bo, spise og spille golf.

Oppsøker du hoteller og spisesteder utenom de mest populære områdene, er imidlertid prisnivået betydelig lavere, men da må du være forberedt på at ikke alle forstår engelsk.

I de indre og nordre deler av Portugal er det en klar fordel å kunne snakke portugisisk eller spansk. Mange forstår også lettere fransk enn engelsk.

Mat og drikke

Portugal er kjent for de mange lekre og smakfulle fiskerettene, med fiskeslag som i navn og smak er ukjente for oss nordmenn.

Det er ellers generelt meget god mat i dette trivelige landet. I Lisboa er det også natteliv, med diskoteker og nattklubber som er åpne til om morgenen.

Portugal er også portvinens rike, og det finnes rikholdige utvalg av portvin både i butikker og restauranter. Kjøp med deg en flaske eller to hjem!

Se mer på nettet

Lisbon Golf Courses
Algarve Golf Courses
Hoteller i Portugal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.