Foto: NGF

Om det ikke ble topplassering for de to gjenværende nordmennene i ukens europaturnering Rocco Forte Open, var det hyggelig at to av dem fikk spille alle fire rundene.

Kristian Krogh kom seg under par også siste dag av turneringen på europatouren. Med én under for dagen og fire under for turneringen endte han på delt 34.-plass, som var ned seks plasseringer.

Eirik Tage Johansen brukte ett slag mindre enn Krogh søndag, og beholdt den delte 48.-plassen han startet dagen på.

Det ble svensk seier ved Joakim Lagergren, som overvant Mike Lorenzo-Vera fra Frankrike i omspill etter at begge hadde endt 16 under par. Det ble skandinavisk også på femteplass ved Lucas Bjerregaard på -14.

Se også: Resultater fra Sicilia


Runde 3: Krogh avanserte etter 67-runde

Begge de gjenværende nordmennene i ukens europaturnering Rocco Forte Open kom seg under par lørdag.

Det var godt å se Kristian Krogh reise kjerringa på moving day da han endelig fikk plass i en turnering på europatouren.

Etter fire under par, 67, for dagen ligger Drammen-spilleren på delt 28.-plass med -3, opp ti plasseringer fra fredag.

Skulle han klare å havne i topp-10, der han lå etter torsdagens tre under par 68-åpning, kreves det at han tar igjen tre slag på spillere foran seg på listen.

 

For Eirik Tage Johansen ble det den andre én under par 70-runden på rad. Den inneholdt fem birdier, to bogeyer og én dobbelbogey. Selv om Stavanger-spileren kom seg under par, falt han likevel ti plasseringer til delt 48.-plass med par totalt.

Mike Lorenzo-Vera fra Frankrike leder med to slag på -15 foran landsmann  Julien Guerrier.og svenske Joakim Lagergren. Med Lucas Bjerregaard fra Danmark ett slag bak dem igjen.

 


Runde 2: Johansen og Krogh klarte cutten

Tre nordmenn fikk plass i denne ukens europaturnering Rocco Forte Open. Etter et par svake norske turneringer var det hyggelig at to av dem får spille alle fire rundene.

Eirik Tage Johansen var best av de norske andre dag av ukens turnering på europatouren med én under par, 70, for dagen.

Det gir siddisen +1 totalt, og delt 38.-plass. Som er ti slag bake lederne Lucas Bjerregaard fra Danmark og franskmannen Julien Guerrier.

 

Tage deler plasseringen med Kristian Krogh, som falt fra delt niendeplass med sin fire over par 75-runde etter tre bogeyer, tre birdier og to dobbelbogeyer. Før helgespillet ligger spilleren fra Drammen GK fem slag bak topp-10.

 


Runde 1: Krogh åpnet i topp-10

Etter et par svake challenge-opptredener viste Kristian Krogh seg virkelig fram på Sicilia.

Det er sjelden med tre nordmenn i feltet på europatouren for herrer. Og enda mer sjelden med en nordmann som blander seg i toppstriden.

Med to missede challenge-cutter på rad var det ikke gitt at Kristian Krogh skulle bli den som stakk seg fram. Men med tre under par, 68, ligger Drammen-spilleren på delt niendeplass, tre slag bak lederduoen Lucas Bjerregaard fra Danmark og engelskmannen Ryan Evans.

 

Eirik Tage Johansen kom inn på to over par, 73, etter to birdier og fire bogeyer. Det gir siddisen delt 78.-plass, ett slag over den stipulerte cutgrensen.

Jarand Arnøy fortsetter i blindgaten som har preget ham på challengtouren med én klart cut og delt 61.-plass som best på fire turneringer i år. Bergenseren åpnet på delt 139.-plass med én birdie, seks bogeyer og én doebblbogey for sju over par, 78.