De fleste golfklubbene krever at du innen nyttår har bestemt deg for om du vil fortsette som medlem. Her gir vi deg noen tips om hva du bør vurdere ved et eventuelt klubbskifte.
slik-velger-du-riktig-golfklubb

VELKOMMEN TIL SANDE GK! Daglig leder Hanne Fevik vil gjerne ha deg som medlem.

slik-velger-du-riktig-golfklubb

GREENKEEPEREN: Børre Gunnestad har en krevende, men morsom, nihullsbane å passe på i Sande.
slik-velger-du-riktig-golfklubb

VELKOMMEN TIL MIKLAGARD GK! Daglig leder Tore Waagø (t.v.) og markedssjef Matthew Corney vil gjerne ha deg som medlem.
slik-velger-du-riktig-golfklubb

BEST I LANDET: Internasjonale rankinglister plasserer Miklagard høyt blant Europas golfbaner. Her hull 18.
slik-velger-du-riktig-golfklubb

ENKELT ANLEGG:
Sande GK

Ni hull (2009), drivingrange, treningsgreen. Kaninutslag for barn. Koselig klubbhus i gammel låve.
Ingen aksje. Kontingent kr 995, spillerett kr 2200 eller kr 100 per gang. 1300 medlemmer.
Passer for: Deg som vil ha en familievennlig, rimelig klubb og som synes ni hull er greit nok.

slik-velger-du-riktig-golfklubb

HYBRIDKLUBB:
Holtsmark GK

18 + 9 hull (2007), meget gode treningsfasiliteter med gressutslag på range.
Ingen aksje. Kontingent kr 1500, som inkluderer fritt spill på nihullsbanen og gir halv greenfee på 18-hullsbanen. 4200 medlemmer.
Passer for: Deg som egentlig ikke spiller så ofte, men likevel vil være medlem av en klubb med høy standard på golftilbudet.

slik-velger-du-riktig-golfklubb

MESTERSKAPSANLEGG:
Miklagard GK

18 + 6 hull (2001), meget gode treningsfasiliteter med gressutslag på rangen, som både tilbyr TrackMan og MEGSA.
Aksje. Kontingent avhengig av medlemsklasse. Startmedlemskap (krever ikke aksje) kr 1295, kr 100 i rabatt på greenfee. Basismedlemskap kr 10.000 inkluder spillerett. Totalmedlemskap kr 13.900 inkludert spillerett. Familiemedlemskap kr 16.900 inkludert spillerett.
Passer for: Hard-core golfere som vil noe med golfen sin. Samtidig som klubben har tilbud til hele familien.

Hvert år skifter tusenvis av norske golfspillere klubb. Noen på grunn av geografiske årsaker som flytting eller nytt arbeidssted.

Andre av golfmessige grunner. Som at de vil utvikle golfen sin på en mer krevende bane med en klubb som satser mer på eliten.

Noen vil spille mindre golf, kanskje prioritere nihullsrunder. Eller ser at et billigere medlemskap likevel gir dem det de etterspør.

Mens noen igjen velger klubbskifte av miljømessige grunner fordi venner eller familie er medlem i en annen klubb enn en selv.

Tre typer klubber
Tradisjonelt har Golf-Norge delt seg inn i to typer golfanlegg: Klubber med enkle og rimelige baner og klubber med kostbare mesterskapsanlegg.

Holtsmark GK i Sylling utenfor Drammen har imidlertid etablert en driftsform som er en hybrid mellom de to typene medlemskap.

Holtsmark har suksess med konseptet sitt. I korthet går det ut på at medlemmene betaler en årsavgift på 1500 kroner, som gir spillerett på nihullsbanen.

Se også: Holtsmark GK hjemmeside

På Robert Trent Jones-banen må alle, medlemmene inkludert, betale greenfee. Men medlemmene slipper med halv avgift. Dette har gitt over 4000 medlemmer.

Sammen med flerbruk som grasproduksjon og eksterne vedlikehold av grøntanlegg er Holtsmark i ferd med å bli en pen butikk for eierne.

To ytterpunkter
Vi utfordret daglig leder i to klubber, en med enkelt anlegg og en med mesterskapsbane, å overbevise Golferen.no sine lesere hvorfor de skal melde seg inn i akkurat deres klubb.

Sande golfklubb ligger helt nord i Vestfold, cirka 45 minutter fra Oslo, og er en rimelig golfklubb som kan tilby så vel treningsfasiliteter som ni fullverdige golfhull.

Fra toppen av skalaen valgte vi Norges dyreste klubb med et anlegg og en bane som det siste tiåret har vært rangert blant Europas beste. Miklagard GK ligger på Kløfta, langs E6 en halvtime nord for Oslo.

Klubbene ble også valgt på grunn av at begge er kjent for, og stolt over, å ha et svært godt miljø. Etter vår mening er det kriterium nummer én for å velge golfklubb.

Derfor skal du velge Sande GK
Hanne Fevik har vært daglig leder i Sande GK siden februar. Hun bor cirka ti minutter unna, og klubben har derfor også vært hennes hjemmeklubb i alle de årene hun har spilt golf.

Etter å ha hatt seks hull noen år, åpnet Sande GK en fullverdig nihullsbane i 2009. Den nye banen går på begge sider av Bremsa-elven, har par 72 over 18 hull og byr på nok av utfordringer.

Sande GK har en uttalt familieprofil, og er opptatt av å legge forholdene til rette for barn. Barn under 12 år spiller derfor gratis sammen med en voksen, og klubben har etablert egne utslag for barn: Kaninutslag.

Se også: Sande GK hjemmeside

Banen er småkupert, variert og morsom, og har tre teesteder markert F, M og B for Fremre, Midtre og Bakre. Det er utslag både med gresstee og med matte.

Og hvorfor skal en golfer velge Sande?
— Veldig sosialt, sentralt for Oslo-folk med hytte på vestsiden av Oslofjorden, fullverdig bane, utleie av golfbiler, rimelige priser og avgifter, meget barne- og familievennlig og en inkluderende klubb der både medlemmer og gjester blir tatt godt vare på, sier Hanne Fevik.

Derfor skal du velge Miklagard GK
Daglig leder Tore Waagø er fornøyd med at Miklagard-banen aldri har fremstått bedre enn i 2011-sesongen.

— Den er bare helt rå, vi har hatt greenene helt opp på 12,6 på stimpen, sier han stolt.

Men han har mer å være stolt over. Sammen med markedssjef Matthew Mats Corney har Waagø utviklet nye medlemskategorier som er en suksess både økonomisk og omdømmemessig.

Se også: Miklagard GK hjemmeside

— Vi har klart å gå fra å være en klubb som ble oppfattet som snever med fokus på hardcore-golferen til å omfavne alle, både juniorer og familiemedlemmer, sier Tore Waagø.

— En golfklubb kan nemlig bare leve videre ved å ha et godt miljø, skyter Matthew Corney inn.

Og hvorfor skal en golfer velge Miklagard?
— Fordi det er Norges klart beste golfbane. Vi er nummer én på service, har de beste treningsfasilitetene, et veldig godt miljø, fasiliteter som blant annet gratis møterom og vi har noe å tilby hele familien, avslutter Tore Waagø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.