Foto: LET

Den engelsk tenåringen Georgia Hall spilte fjellstøtt, og avviste Marianne Skarpnords forsøk på å bli den første som vant Victoria Open to år på rad.

Georgia Hall hadde femteplass på europatouren i debutsesongen 2015 som beste profesjonelle resultat før Victoria Open.

De fleste regnet derfor med at ti år eldre Marianne Skarpnord, som har tre europatour-seiere, skulle få lett match mot 19-åringen fra Bournemouth. Men Hall holdt hodet kaldt og avsluttet med to under par, 71.

Det ga -11 for ett slags seier over Marianne Skarpnord, som avsluttet med tre under par, 70, og danske Nanna Madsen, som hadde en fire under par 69-runde.

Boegy på hull 16 ødela

Det ble en tett og hard kamp mellom trioen på 13th Beach Golf Links i Barnow Head ved Malbourne, der alle var i ledelsen på ett eller flere tidspunkt.

Skarpnord misset sin mulighet til å bli den første som vant to år på rad med en bogey på hull 16 mens Madsen misset muligheten til omspill ved å bomme en tremetersputt for birdie på hull 18.

Før bogeyen på hull 16 hadde Moss og Rygge-spilleren misset en god birdiemulighet på hull 15, det korte par-4-hullet der forloveden Richard Green gjorde sin fantastiske Hole in one i fjor.

Se video av slaget under, den er sett 1,1, millioner ganger det siste året. Legg merke til at ballen var i bunkeren, men spratt opp igjen og i hullet.

Saken fortsetter under videoen

Les også: Richard Greens ekstreme ess på et par-4-hull

Puttet bra

Marianne har slitt med putteren i det siste. Men til tross for noen bommede putter, som så enkle ut, puttet hun bra under siste runde i Victoria Open.

Putten for par, under press, på hull 17, og birdieputten, igjen under press, på hull 18 var imponerende med god hastighet midt i hullet fra tre-fire meter.

Men Hall holdt nervene under kontroll, og puttet meget godt gjennom hele runden. Det holdt til den første engelske seieren i Victoria Open.

— Vi var så jevne hele veien til de to siste hullene, og jeg måtte virkelig kjempe der ute. Men det gjorde det bare til en enda større nytelse, sa Hall.

Se også: Resultater fra Melbourne


 

Runde 3: Skarpnord øyner tittelforsvar i Australia

En engelsk tenåring står mellom Marianne Skarpnord og mestertittelen for andre år på rad i Victoria Open. Eagle fra fairwayen på hull 5 satte fart i runden, forteller hun.

Skarpnord smalt i en fire under par 69-runde, som plasserer henne to slag bak engelske Georgia Hall, med et fantastisk utgangspunkt for å bli den første kvinnen som forsvarer tittelen i Victoria Open.

Moss og Rygge-spilleren hadde forloveden Richard Green som støttespiller i fairwaykanten under deler av runden etter at tittelforsvareren i herrens turnering misset cutten. Han fikk se henne smelle innspillet på hull 5 rett i koppen for eagle.

— Det satte fart i runden, sier Marianne til Golf Victoria.

— Jeg slo i trærne på hull 2 og gjorde bogey, så ble det bra birdier på hull 3 og 4, mens det å få eaglen gjorde dette til en topp dag i stedet for til en gjennomsnittlig dag.

— Det var virkelig bra på første ni, og så slet jeg på greenene på de siste ni. Jeg følte at jeg slo puttene virkelig bra, men jeg leste de bare feil, avslutter Moss og Rygge-spilleren.

19-åring jakter første seier

19 år gamle Georgia Hall fra Bournemouth i England spiller sin andre fulle sesong på europatouren, og har delt femteplass fra Tipsport Golf Masters i Tsjekkia i fjor som beste resultat.

Hun har ikke møtt Marianne Skarpnord tidligere, forteller hun, og legger til at hun gleder seg til møtet.

—  Jeg vet hun er en god spiller, og jeg gleder meg til å møte henne i morgen, og til å gå rundt med henne. Jeg vil bare spille det beste jeg kan og se hva som skjer, sier Hall, som legger til at hun ikke vil tenke på at hun kan vinne før eventuelt på de siste par hullene dersom hun fortsatt er i god posisjon.

Med -9 har hun to slag å gå på til Skarpnord og tre slag til danske Nanna Koertz Madsen og franske Justine Dreher.

 


 

Runde 2: Skarpnord avanserer til tross for puttebesvær i Australia

Marianne Skarpnord leverte en sterk andrerunde i Victoria Open, og styrket muligheten til å forsvare tittelen. Men puttingen har ikke vært helt patent, forteller hun.

Førsterunden til Marianne Skarpnord gikk unna på 73 slag, den andre på 70 slag. Med -3 ligger hun på fjerdeplass, fire slag bak ledende Georgia Hall fra England.

— Jeg spilte bra både i dag og i går, men putta veldig dårlig i går. Det var ikke i hundre i dag heller, men litt bedre, forteller 29-åringen til Golferen.

Vi foreslår at hun kanskje bør rope på Jon Karlsen, Team Norways putteguru, som Norge deler med det svenske golfforbundet.

— Det er set up-en min. Det er ikke stort Jon kan gjøre med det, det er en følelse jeg må finne selv. Men jeg var nære i dag! slår hun ettertrykkelig fast.

Spiller på hjemmebane

Moss og Rygge-spilleren forteller at det er en kjempefordel at turneringen spilles hjemme på 13th Beach Golf Links, der paret Skarpnord-Green har sin australske bolig.

— Ja, jeg liker meg godt her, vet du, avslutter hun. Hun vil en tur på puttinggreenen. For sitter puttingen lørdag og søndag, lukter det tittelforsvar lang vei; formen er strålende.

Tonje Daffinrud misset cutten med -10 etter fire over par, 77.

I herreklassen har Aron Price overtatt ledelsen med -9. Richard Green befinner seg helt nede på 80.-plass med +3 etter 71-76. Det hviler derfor på Marianne Skarpnords skuldre å ivareta familiens ære denne helgen …

 


Runde 1: Skarpnord med Hole in one i åpningsrunden i Australia

Marianne Skarpnord åpnet 2016-sesongen med Hole in one i Victoria Open i Melbourne, der hun er tittelforsvarer. Hun ligger bra an etter første dag.

Neste uke fyller Marianne Skarpnord 30 år. Hvilken fødselsdagspresang på forskudd det ble på hull 12 på 13th Beach Golf Links for Moss og Rygge-spilleren!

Det var hennes femte HIO totalt, men det første i turnering. Og hun kan takke beslutningen om å holde fast på sin opprinnelige strategi for det 132 meter lange hullet .

— Vinden var veldig vanskelig, og jeg bestemte meg for å velge et nierjern. Rett ført jeg skulle slå kjente jeg imidlertid et ekstra vindpust, så jeg stoppet opp, forteller hun.

— Jeg ventet til det hadde gitt seg for å kunne slå et perfekt nierjern-slag, et som bare akkurat skulle lande på greenen. Og ballen landet med en centimeters margin, og kaaa-ching … den rullet i!

I fjor gjorde forloveden Richard Green Hole in one i Victoria Open. Turneringen inngår på de australske tourene som en turnering både for kvinner og menn, et format som skal prøves ut i Norwegian Open i august.

Les også: Nyskapning med damer og herrer i samme felt

— Haha, ja det var moro! sier Skarpnord til Golferen.no om essene som samboerne har i samme turnering. Og svarer «det er nok fare for det» på vårt oppfølgingsspørsmål om hun nå må spandere champagne på forloveden.

Green, som også er tittelforsvarer, åpnet forøvrig ett slag bedre enn Skarpnord, og ligger på delt 26.-plass i herreklassen, åtte slag bak Scott Sttrange.

Runde på par

Esset førte Skarpnord tilbake til par for dagen, som også ble resultatet til slutt. Det gir delt tiendeplass, fire slag bak ledende Georgia Hall fra England, og ett slag fra andreplass.

Da hun vant samme turnering for ett år siden, var hun på delt tredjeplass etter første dag. Og årets posisjon etter åpningen er nok like god, det kan gå mot et tittelforsvar.

Feiringen av 30-årsdagen kommende onsdag har hun foreløpig ikke lagt noen planer for. Den runde dagen skal tilbringes på New Zealand, to dager før europatourens sesongstart New Zealand Women’s Open.

— Men regner med at Camilla (Lennhart, bestevenninne og svensk europatourspiller, red. anm.) tar meg med ut på middag, avslutter Marianne Skarpnord.

Også Tonje Daffinrud er med i Victoria Open. Tønsberg-jenta åpnet med seks over par, 79, som gir delt 89.-plass.