Tredje runde og hele fjerde runde ble fullført i Coates Golf Championship lørdag. Suzann Pettersen endte på delt sjetteplass, fire slag bak vinneren.

I fjor hadde 34-åringen fra Oslo hele ni topp-10-plasseringer på LPGA. Hun fortsetter der hun slapp med nok en topp-1o-plassering i hennes første turnering for sesongen.

Lørdag avsluttet hun tredje runde med to under par, 70, før hun gikk fjerde runde på én under par, 71.

Det ga -7 på delt sjetteplass, fire slag bak Ha Na Chang fra Sør-Korea, som var to slag foran kanadiske Brooke M. Henderson.

Tuttas sjetteplass var verdt 375.000 kroner (43.652 dollar), så den halvannen time lange bilturen nordover fra hjemmet i Orlando ble altså ikke helt bortkastet …

Se også: Resultater fra Ocala


 

Fredag: Tutta kjemper om seieren

Heller ikke tredje runde ble fullført i Coates Golf Championship. Suzann Pettersen fikk spilt åtte hull, som hun gikk på par, og er fortsatt  god posisjon.

Med -4 etter to runder og åtte hull, er Tutta på delt tiendeplass, tre slag bak ledende Lydia Ko og Ha Na Yang.

Fire spillere deler tredjeplass på -6, to åttendeplassen på -5.

 


 

Torsdag: Tutta blander seg i tetkampen

Suzann Pettersen sjekket værmeldingen før torsdagens andrerunde i Coates Golf Championship, og regnet med at det ville bli væravbrudd.

Hun håpet bare hun selv rakk å bli ferdig før tordenværet slo til. Etter at hun var ferdig med 17 hull blåste de imidlertid av spillet. Tutta var da imponerende fem under par for dagen.

— Jeg ble litt overrasket. Vi tenkte mer på hvor mange tørre hull vi ville klare, og så egentlig ikke tegn til at spillet skulle stoppes. Men jeg regner med at de gjorde det til riktig tid, sier hun til LPGAs nettside.

Fem birdier på seks hull

Tutta startet på hull 10, og etter runding feiet hun i fem birdier på de seks første hullene. Da kom smilet fram, og etterpå fleipet hun med at egentlig var det seks birdier på rad; putten på hull 5 hang på hullkanten.

Med +1 i bagasjen fra åpningsdagen er hun -4 for turneringen med ett hull igjen å spille av andre runde. Det gir overnatting på delt sjuendeplass, tre slag bak Lydia Ko og Ha Na Jang.

Merker Harmons påvirkning

Tutta byttet trener fra David Laedbetter til Butch Harmon før forrige sesong, og fikk sin første seier etter skiftet i juni i fjor.

Nå begynner hun å føle at svingen hun og Harmon har satt sammen begynner å sette seg. Uvant til Tutta å være gjorde hun derfor nesten ingen svingendringer før denne sesongen. I stedet har hun brukt mye tid til spill på banen.

— Jeg svinger som i fjor. Det er Butchs credo: Hold på det du har. Som er vanskelig for meg fordi jeg hele tiden ønsker å gjøre det mer komplisert.

— Men han sier bare «gå ut og spill litt golf». Men det er liksom ikke slik jeg har pleid å gjøre det. Jeg driver hele tiden på med å tenke på ting, fortsetter Tutta.

Med svingtankene ute av hodet i sesongoppkjøringen klarte oslojenta å fokusere på å score lavere uten å tenke på hvordan svingen var.

— Det har vært en utfordring for meg å gjøre det slik, innrømmer Pettersen.

— Jeg har i stedet jobbet mye med puttingen, og har puttet bra disse to dagene, og det er deilig å se. Det er i det hele tatt herlig å bare kunne gå ut og slå bra slag!