Skandinavias nye signaturhull

REKORDOPPSLUTNING: Sjelden har det vært så mange tilskuere på tribunene på en europaturnering som ved Made in Denmark. Over 70.000 skandinaver møtte fram begeistret og mannsterke frem, og fikk det hele til å ligne The Open eller Ryder Cup. Foto: Frank Undall

Etter Made in Denmark turneringen forrige uke har det nye hull 16 på Himmerland vekket oppsikt blant tv-titterne, som lurer på hva som har skjedd. Vi satte Frank Undall på saken. SE VIDEO.

Golferen-leserne har valfartet til danske Himmerland i en årrekke, og redaksjonen har fått mange henvendelser fra lesere som ikke kjente igjen hull 16 på tv-bildene fra Made in Denmark.

På tv framstod hull 16 som et amfiteater, med tusenvis av hylende og applauderende tilskuere.

Mens Golferen-lesere flest husker hull 16 som et ganske dårlig og langt par-3-hull, som ble spilt mot en helt blind green oppe på åsen.

«Nei, det er ikke The Open»

I stedet er det nye hull 16 blitt ikonisk etter Made in Denmark, der stemningen fra verdens lykkeligste publikum fikk europatour-golferne til å døpe hullet Himmerland Hill.

Stemningen var til tider vulkanaktig. Ikke minst dagene der det var strålende solskinn, og en vind som var i le i selve gryten, som på det meste var omkranset av 21.000 tilskuere..

De utenlandske og feterte stjernene var imponert og sjokket over publikums fantastiske oppbakking. Som franske Gregory Havret, som på Twitter viste et bilde fra hull 16 med teksten «No, it is not The Open.»

Mens «Hvilken følelse, når spillerne går opp bakken til det magiske 16. hull. Takk til arrangørene for en fantastisk turnering, og hilsen til alle fans av dansk golf,» var meldingen på samme sosiale medium fra svenske Joel Sjöholm.

Nicolas Colsaerts, som fikk stjernestatus i Europa etter Miraklet i Medinah, sammenligner atmosfæren både med Ryder Cup og med det berømte 16. hullet ved Phoenix Open.

— Europatouren har funnet et nytt, ikonisk hull, og det er kun 128 yards, meldte belgieren.

Dansk-nederlandsk duo

Det nye hull 16 er skapt av den dansk-nederlandske arkitektduoen Spogard-Vandervaart, som i løpet av få år har blitt et av de mest betydelige firmaene innen golfbanedesign i Europa.

Den danske halvparten, Philip Spogárd, ville gjerne ha endret enda mer på Himmerland-banen, selv om ikke alle hullene kunne bli like fantastiske som hull 16.

— Først og fremst var tanken å fjerne et blindt slag. Hullet pleide å være 40 meter lengre. Dessuten blirr den lange spaserturen til den tidligere greenen mer overkommelig, fordi den er delt i to etapper, sa Philip Spogárd fra arkitektparets stand i teltbyen under Made in Denmark.

— Og ikke minst skulle hullet bli perfekt for tilskuerne. Det har det i sannhet vist seg å være!

Entusiasmen, hoiingen og pipingen fra det tallrike publikummet sa mer enn 1000 ord, og i videoen under kan du se og, ikke minst høre, hvordan Thorbjørn Olesen og resten av spillerne opplevde det.

Se også: Spogard-Vandervaart arkitekter

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.