Foreslår enklere regler for golfere flest

«Ta lett på reglene, folkens. Da blir det mer gøy å spille golf,» er omkvedet i amerikanske Golf Channels satsing på en ny tv-serie, som har fått navnet Relaxed Rules.

foresl-r-enklere-regler-for-golfere-flest


LETT PÅ REGLENE. HA DET MER GØY: Amerikanse Golf Channel lanserer sin Relaxed Rules-serie, og håper det skal få flere til å spille golf for hyggens skyld.

Hovedtesen i Golf Channels budskap er at turneringsgolf er ment å skulle utsette spillerne for stress og press, mens hyggegolf ikke skal det.

I beste sendetid sammenlignet golfkommentator Charlie Rymer golfsporten med et stort hus, som bare trenger et litt mer innbydende velkomstparti.

— Når det ikke står mer på spill enn å ha det gøy, så bør hyggegolf være en hyggelig opplevelse. Men å prøve å huske og tolke golfreglene kan komme i veien for å ha en hyggelig stund på golfbanen, mener Rymer.

Sju regler som gjør golf morsommere

Golf Channel har derfor laget en liste med sju regler du bør følge for å gjøre golf enklere og morsommere.

1. MAKS SCORE:
Plukk opp ballen og før score når du i slagspill har nådd dobbelt av par. 6 på et par-3, 8 på et par-4 og 10 på et par-5 er straff nok. (Eller spill stableford, vil Golferen-redaksjonen legge til.)

2. ETT STRAFFESLAG:
Alle straffeslag skal være ett slag, inkludert out of bounds, langsgående og tversgående vannhindere, mistet ball og uspillbart leie.

Dropp en ball nær der ballen ble mistet, og spill videre. Det sparer enormt med tid siden disse regelsituasjonene ellers er de mest komplekse.

3. LET I TO MINUTTER:
Bruk maksimum to minutter på å lete etter ballen. Ta deretter en dropp og spill videre. Det blir dermed også slutt på tullet med å løpe tilbake for å slå en ny ball.

4. FORBEDRE DÅRLIGE LEIER:
Dropp ut av divots (oppslått torv) og fotavtrykk, eller bort fra røtter og andre farlige leier. Vi har alltid lært å spille ballen som den ligger, ta heller en fri dropp.

5. GI PUTTER:
Putter kan bli gitt i alle turneringer som ikke er turneringsrunder. Jo flere putter som gis, jo raskere går det å spille. Det er bare tull å studere halvmetersputter dagen lang.

6. INGEN RESTRIKSJONER PÅ UTSTYRET:
Det bør ikke være regler verken for utforming eller antall køller det er lov å ha i baggen. De færreste hyggegolfere vil uansett finne på å ha flere enn 14 køller. Det er vanskelig nok som det er å treffe ballen med alle 14, så hvorfor i all verden ha flere?

7. BRUK SUNN FORNUFT:
Er du i tvil, bruk sunn fornuft kombinert med rettferdighetssans.

Matt Ginella, også han Golf Channel, understreker at kanalen slett ikke foreslår at golfere skal ignorere de offisielle golfreglene.

— De skal fortsatt brukes i alle former for turneringsspill. Men når det er snakk om golf mellom venner, så kan Relaxed Rules gjøre spillet enklere, sier han, og påpeker at de fleste golfrundene som spilles, er hyggegolfrunder.

Se presentasjonen av Relaxed Rules i videoen under.

Hva mener du? Kan Relaxed Rules gjøre at golf øker igjen? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferen.no sin Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.