Marianne Skarpnord Foto: LET

Det har ikke gått helt Marianne Skarpnords vei de siste årene. Marianne har hele fem seire på LET-touren, den siste i 2021, men siden har 37-åringen falt med over 300 plasser på verdens-rankingen. Nå er Marianne på 514. plass. Allikevel, ettersom hun er inne blant topp-20 i innspilte premiepenger totalt, er Marianne kvalifisert til å delta på LET-touren også i 2024. Og denne gangen satser hun på at kjevhendt-putting skal hjelpe henne i å forbedre spillet.

I et eksklusivt intervju med Sarpsborg Arbeiderblad, avslører Marianne Skarpnord at hun har slitt veldig med selvtilliten på banen, og spesielt med puttingen.

– Å spille golf de siste årene har ikke vært gøy i det hele tatt. Du skal bare vite hvor mange ganger jeg har spurt meg selv hvorfor jeg driver med dette. Jeg skulle gjort noe helt annet enn å spille golf siden jeg ikke får bukt med putter-problemet, innrømmer Marianne overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Og når hun står over golfballen på korte putter, så er det som om hun får panikk.

– Dette har vært et problem i mange år og jeg har forsøkt all hjelp fra psykolog, mental trener og hypnose for å komme over problemet. Så langt har lite hjulpet, men jeg håper på bedring i 2024. Det er kommet så langt at jeg ikke blir sint lenger når det skjer, men jeg blir bare så veldig lei meg.

Men i høst lot hun seg overtalte av søsteren til å begynne med kjevhendt-putter. Og ettersom svoger og trener er den beryktede høyre-og-venstre-spilleren Anders Kristiansen, tok Marianne tipset til seg og gav det en sjanse.

Bare en uke etter endringen spilte Marianne med kjevhendt-putting på ISPS Handa World Invitational i august 2023. Og selv om hun misset cutten den uken, fortalte Marianne den gang at hun følte seg mye mer komfortabel over de korte puttene. I de påfølgende seks turneringene klarte Marianne cutten.

Marianne forbereder seg nå til LET 2024-sesongen, med mål om å være klar til sesongstart i Kenya 8. februar.

– Jeg tar én sesong av gangen, vel vitende om at hvert år kan være det siste, uttaler Marianne til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Mitt mål er å nyte sesongen uten at det mentale påvirker spillet mitt.