Den skotske toppgolferen Sandy Lyle fikk enda et internasjonalt trofe under beltet da han ble verdensmester for dem som synes det er gøy å spille golf på gamlemåten.
sandy-lyle-til-topps-i-hickory-vm

PÅ VEI MOT HICKORY-TITTEL: Den 56 år gamle skotske storspilleren Sandy Lyle fikk nok et trofe under beltet da han gikk til topps i World Hickory Open 2014 på Panmure Golf Club i Carnoustie Skottland.

sandy-lyle-til-topps-i-hickory-vm

HICKORY-NESTORER: Verdensmester Sandy Lyle og Lionel D. Freedman, leder av World Hickory Open Ltd, på Panmure Golf Club i Carnoustie Skottland under World Hickory Open 2014.

Med rundescorene 74-69 for tre over par, 143, vant 56 år gamle Sandy Lyle World Hickory Open med tre slags margin over engelskmannen Andrew Marshall og tittelforsvarer Paolo Quirici fra Sveits på Panmure-banen i Carnoustie i Skottland.

Lyle, som ble historisk som den første britiske vinneren av The Masters på Augusta i 1987, følte seg beæret over å ha gått til topps i World Hickory Open 2014.

— Jeg meldte meg på ganske sent, men siden jeg likevel var i denne delen av Skottland i forbindelse med Dunhill-turneringen, ble World Hickory Open en glimrende anledning til å teste ut hickory-ferdighetene, sier Lyle.

Spilt hickorygolf i bare tre år

Det er bare tre år siden Sandy Lyle begynte med hickorygolf, som altså er golf spilt med køller med skaft i hickory og med hoder slik de var for rundt 100 år siden.

— Jeg har fått stor kjærlighet til hickorygolf, som handler om å spille baner som Panmure, fortsetter Lyle.

— Jeg kommer forhåpentligvis tilbake for å forsvare tittelen når World Hickory Open spilles på Carnousties mesterskapsbane neste år.

Deltakere fra hele verden

Over 100 deltakere fra hel verden stilte opp i World Hickory Open. Blant dem hele 21 svensker og to dansker.

Dessverre var det ingen nordmenn med. Men på deltakerlisten fant vi Larviks tidligere headpro, Eric Dawson, som havnet et stykke ned på listen med +18.

Mange av deltakerne ble også igjen for den første utgaven av Society of Hickory Golfers International Hickory Cup’s Grand Hickory Match, som ble spilt i Ryder Cup-format over to dager på Monifieth Links.

Her vant Team USA knepent 22½-21½ over resten av verden.

World Hickory Open feirer sitt tiårsjubileum når den spilles på Carnoustie Championship i 2015. Da forhåpentligvis også med nordmenn i feltet …

Se også: Resultater World Hickory Open

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.