Sandy Lyle til topps i hickory-VM

Den skotske toppgolferen Sandy Lyle fikk enda et internasjonalt trofe under beltet da han ble verdensmester for dem som synes det er gøy å spille golf på gamlemåten.

sandy-lyle-til-topps-i-hickory-vm


PÅ VEI MOT HICKORY-TITTEL: Den 56 år gamle skotske storspilleren Sandy Lyle fikk nok et trofe under beltet da han gikk til topps i World Hickory Open 2014 på Panmure Golf Club i Carnoustie Skottland.

sandy-lyle-til-topps-i-hickory-vm


HICKORY-NESTORER: Verdensmester Sandy Lyle og Lionel D. Freedman, leder av World Hickory Open Ltd, på Panmure Golf Club i Carnoustie Skottland under World Hickory Open 2014.

Med rundescorene 74-69 for tre over par, 143, vant 56 år gamle Sandy Lyle World Hickory Open med tre slags margin over engelskmannen Andrew Marshall og tittelforsvarer Paolo Quirici fra Sveits på Panmure-banen i Carnoustie i Skottland.

Lyle, som ble historisk som den første britiske vinneren av The Masters på Augusta i 1987, følte seg beæret over å ha gått til topps i World Hickory Open 2014.

— Jeg meldte meg på ganske sent, men siden jeg likevel var i denne delen av Skottland i forbindelse med Dunhill-turneringen, ble World Hickory Open en glimrende anledning til å teste ut hickory-ferdighetene, sier Lyle.

Spilt hickorygolf i bare tre år

Det er bare tre år siden Sandy Lyle begynte med hickorygolf, som altså er golf spilt med køller med skaft i hickory og med hoder slik de var for rundt 100 år siden.

— Jeg har fått stor kjærlighet til hickorygolf, som handler om å spille baner som Panmure, fortsetter Lyle.

— Jeg kommer forhåpentligvis tilbake for å forsvare tittelen når World Hickory Open spilles på Carnousties mesterskapsbane neste år.

Deltakere fra hele verden

Over 100 deltakere fra hel verden stilte opp i World Hickory Open. Blant dem hele 21 svensker og to dansker.

Dessverre var det ingen nordmenn med. Men på deltakerlisten fant vi Larviks tidligere headpro, Eric Dawson, som havnet et stykke ned på listen med +18.

Mange av deltakerne ble også igjen for den første utgaven av Society of Hickory Golfers International Hickory Cup’s Grand Hickory Match, som ble spilt i Ryder Cup-format over to dager på Monifieth Links.

Her vant Team USA knepent 22½-21½ over resten av verden.

World Hickory Open feirer sitt tiårsjubileum når den spilles på Carnoustie Championship i 2015. Da forhåpentligvis også med nordmenn i feltet …

Se også: Resultater World Hickory Open

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.