Tonje Daffinrud skulle egentlig dra til Sør-Afrika og debutere på europatouren denne uken. Seieren i LETAS-turneringen på Kreta gjør at hun prioriterer England i stedet.
daffinruds-seier-endrer-europatour-planene

STÅLKONTROLL: Etter femteplas i sin første turnering som profesjonell er det blitt seier i de to neste for Tonje Daffiinrud. Triumfen i Grecotel Amirandes Ladies Open på Kreta gjør at hun kan sikre seg europatour-kortet med bra spill i kommende ukes turnering i England.

For Tonje Daffinrud ga treslagsseieren i Grecotel Amirandes Ladies Open etter en avslutning på par på Crete Golf Club et lite dilemma

Skule hun holde seg til den opprinnelige planen og spille europaturneringen i Sør-Afrika som hun var invitert til?

Eller prioritere den siste LETAS-turneringen for å forsøke å havne topp-5 på Order of Merit. Det vil i så fall gi henne kortet på europatouren 2015, og spare for å måtte gå veien om Q-School i desember.

I følge Ladies European Tour velger Daffinrud WPGA International Challenge-turneringen i Stoke, noe hun også bekrefter til Norsk Golf.

Etter seieren på Kreta, hennes andre på rad, rykket 23-åringen fra Tønsberg nemlig opp til sjuendeplass på Order of Merit, og har en meget god sjanse til å komme seg inn i topp-5 med en bra sesongavslutning i England.

Aldri truet

Tonje Daffinrud, som bare har vært profesjonell i litt over en måned, og har én femteplass og to seiere i de tre turneringene siden da, hadde full kontroll gjennom hele avslutningsrunden på Crete Golf Club.

Selv ikke da nærmeste konkurrent, danske Daisy Nielsen, gjorde tre birdier på rad fra hull 14 til hull 16, så ikke Daffinrud ut til å la seg ryste.

Med tre birdier og to bogeyer ble det 66-67-70 og -10, tre slag foran danske Nielsen. Rachel Raastad avsluttet med en runde på fire over par, 75, og med +10 havnet Kjekstad-spilleren som nummer 26.

Se også: Resultater fra Kreta


Runde 2:
Tonje øker ledelsen på Kreta

Tonje Daffinrud fulgte opp fredagens 66-runde med fire under par, 67, andre dag av LETAS-turneringen på Kreta, og leder med tre slag før siste runde.

Tønsberg-jenta Tonje Daffinrud er denne uken på god vei til å ta sin andre seier på rad etter triumfen i forrige ukes Azores Ladies Open.

I den første runden, som endte i fem under par, 66, traff hun alle 18 greenene. Lørdagens fire under par 67-runde var like solid.

— Det var en god dag der jeg ga meg selv mange sjanser, forteller 23-åringen til Ladies European Tour.

— Jeg synes egentlig at jeg fikk mer ut av dagens runde, så jeg er veldig fornøyd.

— I morgen skal jeg bare forsøke å spille ett slag om gangen, og som i forrige uke; ikke tenke for mye på scoren, avslører hun om strategien før siste runde.

Med -9 har Daffinrud tre slag å gå på til danske Daisy Nielsen, med franske ytterligere tre slag etter.

For Rachel Raastad ble det en tung dag der Kjekstad-spilleren falt fra delt sjette- til delt 26.-plass etter sju over par, 78, og +6 totalt.


Runde 1:
Daffinrud tar kontrollen på Kreta

Forrige uke vant Tonje Daffinrud sin første proffseier på Asorene. I sin andre turnering som profesjonell. I sin tredje turnering gikk hun rett i tet med to slag på Kreta. SE VIDEO.

Tonje Daffinrud hadde en strålende fem under par 66-runde i åpningen av på Kreta, som gir ledelse med to slag over danske Daisy Nielsen, som spilte i samme gruppe.

23-åringen fra Tønsberg hadde seks birdier og én bogey fredag.

Også Rachel Raastad beviser at den gode formen holder seg, og med fem birder og fire bogeyer deler Kjekstad-spilleren sjetteplassen fire slag bak romkompis Tonje Daffinrud, som i videoen under oppsummerer første runde av Grecotel Amirandes Ladies Open.

Les også: Daffinrud tok første proffeseier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.