Sa nei til rabattordningene, økte inntektene

Ærø Golf Klub på Fyn i Danmark gikk imot rabattordninger på greenfee, og det har foreløpig vist seg å være godt for klubbens økonomi. Også i Norge er det duket for endringer.

sa-nei-til-rabattordningene---kte-inntektene


GJESTER VELKOMMEN: De aller fleste golfklubber er glad for å motta gjester. Spørsmålet blir bare hva besøket skal koste. Her er en gjestespiller i ferd med å forevige øyeblikket på hull 15 på Tyrifjord Golfklubb.

Ærø koster det 350 danske kroner (415 norske) å spille golf til alle tider og på alle ukens dager. Dessuten er prisen lik for alle greenfeegjester.

Klubben bestemte seg nemlig for å ta et oppgjør med alle rabattordningene som florerer like mye i dansk golf som i norsk.

— Vi sa nei til Den Fynske Greenfee-avtalen, og har fått luket ut de fleste rabattordningene, og har nå kun noen få kontrakter tilbake, som vi er i ferd med å få avviklet, forteller leder i Ærø Golfklub, Kaj Nøttrup, til Golf.dk.

Inntektene 50 prosent opp

Han medgir at det i første omgang har gitt et fall i antallet gjestespillere, men at det har gitt en gevinst for klubbens økonomi.

Nøttrup forteller videre at klubben har hatt en økning i greenfeeinntektene på rundt 50 prosent siden rabattene ble avskaffet.

— Vi er imot de mange rabattordningene, der eksterne aktører skal tjene på våre baner. Det kan ikke være meningen, og det vil kun uthule klubbenes økonomi, hevder Nøttrup.

Han håper og tror at det vil komme flere gjester de kommende årene, også selv om de alle må betale full greenfee.

– Folk forteller at de er glad i vår unike bane, hvor det er fred og ro, og det betaler man gjerne for, avslutter lederen i Ærø Golf Klub.

Også i Norge

Tanken bak Ærø GKs ensartede prissetting av greenfee er ikke enestående i Norge. En rekke klubber har én greenfee-pris, uansett tid på dagen eller ukedag.

At erfaringene fra Danmark viser at inntektene øker ved å ikke gi rabatt, er imidlertid betryggende nytt for klubber som praktiserer én pris.

— Jeg er for å ha én pris. Det har vi alltid hatt, og det eneste unntaket er at gjester som spiller med medlem får en liten rabatt, sier daglig leder i Moss og Rygge Golfklubb, Åge Erichsen.

Han forteller at klubben heller ikke er med i Golfhäftet, Viasat Golf Card eller andre rabattordninger.

— Og vi har heller ikke planer om å gå inn på den typen ordninger, forsikrer Erichsen.

Han får støtte av Derek Crawford, daglig leder i Tyrifjord Golf, som sammen med Moss og Rygge er blant klubbene som bak Driving play.

— Vi har ikke råd til at andre skal tjene penger på spill på våre baner, sier Crawford.

— Derfor har vi sammen med ti andre klubber gitt hverandres medlemmer adgang til én rimelig runde per sesong gjennom Driving play, som klubben selv står bak.

I motsetning til kollegaen hos Moss og Rygge, tilbyr Tyrifjord gradert greenfee der det er dyrere å spille på de mest populære tidene.

Betale det samme som medlemmene

— På de tidene våre medlemmer ønsker å spille, har vi et høyt greenfee basert på hva en runde i snitt koster et fullt betalende medlem, sier Crawford.

— Det sier seg selv at vi ikke kan subsidiere greenfee-spillere på bekostning av medlemmene. Men vi kan tilby lavere pris på tider der vi har god kapasitet, forklarer han.

— For husk at dersom greenfeeprisen halveres, og vifår dobbelt så mange gjester, så har vi tapt fordi vi får mye mer slitasje, oppsummerer Åge Erichsen i Moss og Rygge Golfklubb.

Flere norske golfklubber bekrefter at det er duket for endringer i prissetting både av greenfee og medlemsavgifter i framtiden.

— Ingen driver golfklubb i Norge for å levere utbytte. Det må golfspillerne forstå. Ellers endre vi opp med å spille golf på potetjorder om 15 år, spår en dyster Derek Crawford i Tyrifjord Golfklubb.

Hva mener du er det beste systemet? Fast eller fleksibelt greenfee? Si din mening i kommentarfeltet under eller på Golferen.no sin Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.