Rory McIlroy frykter golf kjapt fjernes fra OL igjen

STØ KORS MOT OL I RIO: Rory McIlroy gleder seg til Rio 2016. Men er bekymret over at så mange av hans kollegaer uteblir, og frykter golf vil forsvinne fra OL-programmet igjen etter Tokyo 2020. Foto: Nike

Nordiren tror golf fort kan bli eksludert fra det olympiske programmet når så mange høyprofilerte spillere uteblir fra golfens retur til OL i Rio.

Australias Adam Scott sammen med majorskollegaene Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel fra Sør-Afrika samt Vijay Singh fra Fiji er blant spillerne som vil stå over OL i Rio. Det bekymrer Rory McIlroy.

Overfor Golf Australia uttaler verdenstreeren bekymring over at Den internasjonale olympiske komité kommer til å fjerne golf fra programmet etter lekene i Tokyo i 2020.

— Vi må klare å endre folks entusiasme over det … jeg er bekymret, sier Mcilroy til London Telegraph.

— Det skal helt klart spilles (golf) i Rio i år, og det skal helt klart spilles i  Tokyo i 2020. Men jeg er slett ikke sikker på at vi vil få enda en mulighet til å vinne en gullmedalje etter det.

McIlroy har valgt å representere Irland til tross for at han også kunne valgt å spille for Storbritannia. Nordiren sier videre at de som velger å droppe lekene kan komme til å angre på det i fremtiden.

— Å spille fire tøffe turneringsrunder og forsøke å vinne en gullmedalje …. Kanskje kommer jeg til å se tilbake på det om 20 år med en gullmedalje som en av karrierens høydepunkter.

Scott står på sitt

Adam Scott var blant de første profilene som sa nei til OL. Han har begrunnet hvorfor han ikke vil spille, og står fast på det.

Les også: Adam Scott sier nei til OL

— Jeg får rett og slett ikke truffet familien ofte nok. Jeg tror jeg har vært sammen med dem seks dager de siste sju ukene, og det ville bli seks dager i ni uker dersom jeg hadde valgt å dra til OL, sier Scott.

Og legger til at det vanskeligste var å velge å ikke representere hjemlandet. Samtidig som han føler at han likevel gjør det hele tiden ute på touren.

— Jeg har hele livet representerr Australia, og jeg mener jeg har forsøkt å gjøre den beste jobben jeg kan gjøre. Alle vil selvfølgelig ikke forstå min avgjørelse, eller like den. Men så er heller ikke alle i min posisjon , der jeg føler at det ikke er noe jeg vil ofre familietid for.

Scott medgir også at beslutningen om å utebli fra Rio ble tatt på et tidspunkt der han var bekymret for formen og sliten etter å ha spilt The Masters, som ble hans sjette turnering på åtte uker.

Legenden Jack Nicklaus er blant dem som har kritisert at så mange av toppspillerne uteblir, og advarer mot at golfs utvikling kan lide dersom stjernene ignorerer De olympiske leker. Men uansett; noen stjerner kommer til Rio. Blant annet verdensener Jason Day, også han australier, som allerede har uttalt et sterkt ønske om å vinne gull.

Les også: Gresset gror på den olympiske golfbanen

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Zurich Classic med Viktor Hovland og Kristoffer Ventura (22.-25. april) 

  European Tour: Gran Canaria Lopesan Open (22.-25. april)

  Challenge Tour: Limpopo Championship med Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh, Kristoffer Reitan og Espen Kofstad (22.-25. april)

  Nordic League: PGA Catalunya Resort Championship med syv nordmenn (18.- 20. april)

  LPGA: Hugel Air Premia LA Open (22.-24. april)

  Symetra Tour: Cooper Rock Championship med Celine Borge og Karoline Stormo (22.-24. april)

  Sunshine Ladies Tour: Support Ladies Challenge med Maiken Bing Paulsen;  Tina Mazarino, Marianne Skarpnord og Stina Resen  (21.-23. april)

  College: SSC Women’s Championship med Emilie Bjørge og Synne Lauritzen (12.-13. april)

  College: Hampden-Sydney Invitational med Casper Andersen (17.-18. april)

  College: Mercyhurst Spring Invitational med Fredrik Andersen (17.-18. april)

  College: The Doc Gimmler Team/Player Leaderboard med André Kleppe (17.-18. april)

  College: Indiana Invitational med Rikke Nordvik (17.-18. april)

  College: SEC Championship Match Play med Emilie Øverås (17.-18. april)

  College: ASUN Championship med Tom Rød Karlsen (18.-20. april)

  College: Sun Belt Conference Championship med Malene Austerlått, Caroline Berge og Julie Hovland (18.-20. april)

  College: Ohio Valley Conference Championship med Elisabeth Tønnesen (18.-20. april)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×