Rory McIlroy frykter golf kjapt fjernes fra OL igjen

STØ KORS MOT OL I RIO: Rory McIlroy gleder seg til Rio 2016. Men er bekymret over at så mange av hans kollegaer uteblir, og frykter golf vil forsvinne fra OL-programmet igjen etter Tokyo 2020. Foto: Nike

Nordiren tror golf fort kan bli eksludert fra det olympiske programmet når så mange høyprofilerte spillere uteblir fra golfens retur til OL i Rio.

Australias Adam Scott sammen med majorskollegaene Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel fra Sør-Afrika samt Vijay Singh fra Fiji er blant spillerne som vil stå over OL i Rio. Det bekymrer Rory McIlroy.

Overfor Golf Australia uttaler verdenstreeren bekymring over at Den internasjonale olympiske komité kommer til å fjerne golf fra programmet etter lekene i Tokyo i 2020.

— Vi må klare å endre folks entusiasme over det … jeg er bekymret, sier Mcilroy til London Telegraph.

— Det skal helt klart spilles (golf) i Rio i år, og det skal helt klart spilles i  Tokyo i 2020. Men jeg er slett ikke sikker på at vi vil få enda en mulighet til å vinne en gullmedalje etter det.

McIlroy har valgt å representere Irland til tross for at han også kunne valgt å spille for Storbritannia. Nordiren sier videre at de som velger å droppe lekene kan komme til å angre på det i fremtiden.

— Å spille fire tøffe turneringsrunder og forsøke å vinne en gullmedalje …. Kanskje kommer jeg til å se tilbake på det om 20 år med en gullmedalje som en av karrierens høydepunkter.

Scott står på sitt

Adam Scott var blant de første profilene som sa nei til OL. Han har begrunnet hvorfor han ikke vil spille, og står fast på det.

Les også: Adam Scott sier nei til OL

— Jeg får rett og slett ikke truffet familien ofte nok. Jeg tror jeg har vært sammen med dem seks dager de siste sju ukene, og det ville bli seks dager i ni uker dersom jeg hadde valgt å dra til OL, sier Scott.

Og legger til at det vanskeligste var å velge å ikke representere hjemlandet. Samtidig som han føler at han likevel gjør det hele tiden ute på touren.

— Jeg har hele livet representerr Australia, og jeg mener jeg har forsøkt å gjøre den beste jobben jeg kan gjøre. Alle vil selvfølgelig ikke forstå min avgjørelse, eller like den. Men så er heller ikke alle i min posisjon , der jeg føler at det ikke er noe jeg vil ofre familietid for.

Scott medgir også at beslutningen om å utebli fra Rio ble tatt på et tidspunkt der han var bekymret for formen og sliten etter å ha spilt The Masters, som ble hans sjette turnering på åtte uker.

Legenden Jack Nicklaus er blant dem som har kritisert at så mange av toppspillerne uteblir, og advarer mot at golfs utvikling kan lide dersom stjernene ignorerer De olympiske leker. Men uansett; noen stjerner kommer til Rio. Blant annet verdensener Jason Day, også han australier, som allerede har uttalt et sterkt ønske om å vinne gull.

Les også: Gresset gror på den olympiske golfbanen

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.