Det har versert rykter om at den olympiske golfbanen i Rio ligger langt etter skjema. Men i følge GolfBusinessNews.com er alt på skinner, og banen er snart ferdig gresslagt.
gresset-gror-p--den-olympiske-golfbanen

SLIK BLIR DET SEENDE UT: Golfarkitekt Gil Hanse har designet den olympiske golfbanen i Reserva de Marapendi i Rio. Slik så den ut på tegnebrettet.

gresset-gror-p--den-olympiske-golfbanen

KNAPPE TO ÅR IGJEN: Slik ser golfbanen i Rio ut snaue to år før første OL-utslag skal slås, foreløpig planlagt til 6. august.

Mens verden venter på at golf skal komme tilbake på det olympiske programmet for første gang siden 1904, arbeides det intenst i kulissene med å legge gress på den olympiske golfbanen.

Gresset som er valgt, Zeon Zoysia, er en ny, hurtigvoksende, amerikansk gresstype, som er kjent for være nøysom og tåle tørke godt.

Det er i disse dager bare to år til den olympiske golfbanen må være i perfekt stand, og gresset dyrkes lokalt av Marcelo Matte, som eier gressprodusenten Green Grass Brazil.

Foruten Zeon Zoysia-gress på teer, fairwayer og i roughen, dyrker Matte også SeaDwarf Seashore Paspalum-gress, som skal brukes på greenene.

I tillegg til å dyrke gresset, blir det også lagt av Green Grass Brazil. Og det etter nøye anvisninger av banens arkitekt Gil Hanse.

400 mål

Totalt dyrker Green Grass Brazil nærmere 400 mål med gress, som ble sådd allerede for halvannet år siden; i januar 2013.

20 arbeidere er involvert i å legge gresset ut, med ekspertbistand fra texaneren David Doguet, som utviklet Zeon Zoysia-gresset til bruk på golfbaner.

Torvstykkene med Zeon Zoysia-gress kommer på store ruller, som så passes sammen med andre torvruller lik brikkene i et puslespill. Greengresset kommer også som torv, men her er gresset kun som spirer når det legges ut.

Banen bygges altså helt og holdent med plantet gress, og ikke noe sås på stedet. Plantingen vil være avsluttet i desember, og det vil ta en full vekstsesong, som i Rio er fra november til mai, for gresset å gro seg så fast at det kan spilles på.

Les også: GolfBusinessNews.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.