Gresset gror på den olympiske golfbanen

Det har versert rykter om at den olympiske golfbanen i Rio ligger langt etter skjema. Men i følge GolfBusinessNews.com er alt på skinner, og banen er snart ferdig gresslagt.

gresset-gror-p--den-olympiske-golfbanen


SLIK BLIR DET SEENDE UT: Golfarkitekt Gil Hanse har designet den olympiske golfbanen i Reserva de Marapendi i Rio. Slik så den ut på tegnebrettet.

gresset-gror-p--den-olympiske-golfbanen


KNAPPE TO ÅR IGJEN: Slik ser golfbanen i Rio ut snaue to år før første OL-utslag skal slås, foreløpig planlagt til 6. august.

Mens verden venter på at golf skal komme tilbake på det olympiske programmet for første gang siden 1904, arbeides det intenst i kulissene med å legge gress på den olympiske golfbanen.

Gresset som er valgt, Zeon Zoysia, er en ny, hurtigvoksende, amerikansk gresstype, som er kjent for være nøysom og tåle tørke godt.

Det er i disse dager bare to år til den olympiske golfbanen må være i perfekt stand, og gresset dyrkes lokalt av Marcelo Matte, som eier gressprodusenten Green Grass Brazil.

Foruten Zeon Zoysia-gress på teer, fairwayer og i roughen, dyrker Matte også SeaDwarf Seashore Paspalum-gress, som skal brukes på greenene.

I tillegg til å dyrke gresset, blir det også lagt av Green Grass Brazil. Og det etter nøye anvisninger av banens arkitekt Gil Hanse.

400 mål

Totalt dyrker Green Grass Brazil nærmere 400 mål med gress, som ble sådd allerede for halvannet år siden; i januar 2013.

20 arbeidere er involvert i å legge gresset ut, med ekspertbistand fra texaneren David Doguet, som utviklet Zeon Zoysia-gresset til bruk på golfbaner.

Torvstykkene med Zeon Zoysia-gress kommer på store ruller, som så passes sammen med andre torvruller lik brikkene i et puslespill. Greengresset kommer også som torv, men her er gresset kun som spirer når det legges ut.

Banen bygges altså helt og holdent med plantet gress, og ikke noe sås på stedet. Plantingen vil være avsluttet i desember, og det vil ta en full vekstsesong, som i Rio er fra november til mai, for gresset å gro seg så fast at det kan spilles på.

Les også: GolfBusinessNews.com

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.