Romeriks-klubber ønsker enklere exit

Miklagard GK, Losby GK og Hauger GK utenfor Oslo ønsker å gjøre det lettere for medlemmene å kvitte seg med aksjen dersom spilleren vil ut av klubben. NGF ser positivt på tiltaket.

romeriks-klubber--nsker-enklere-exit


DET HANDLER OM PENGER: Å bli sittende med en golfaksje med forpliktelse til å betale for en spillerett du ikke bruker kan bli en kostbar affære. Det foreslår Miklagard, Hauger og Losby å gjøre noe med.

romeriks-klubber--nsker-enklere-exit


ENKLERE Å TRE UT: Daglig leder Tore Waagø i Miklagard Golf vil sammen med styret gjøre det enklere for aksjonærer å tre ut av forpliktelsene sine.

romeriks-klubber--nsker-enklere-exit


MIKLAGARD-STYRETS FORSLAG TIL GENERALFORSAMLINGEN
«Styret i Miklagard Golf AS har besluttet å be om generalforsamlingens tilslutning til å igangsette et arbeide mot opphør av dagens uoppsigelige betalingsforpliktelse. Dette foreslås for å rekruttere flere spillere og bidra til å opprettholde Miklagard som Norges beste golfbane.

Forslaget vil innebære at bindingen opphører og spilleren fritt kan levere fra seg sine aksjer mot å betale en engangskompensasjon. Når aksjen leveres tilbake opphører fremtidige betalingsforpliktelser og spilleretten bortfaller.

Resultatet av dette arbeidet vil bli forsøkt fremmet på neste generalforsamling.

Styret har allerede tilkjennegitt sitt ønske om å starte dette arbeidet overfor flere baneselskaper.
Styret tror også dette vil bidra til større bevegelse i golfmedlemskap – noe som kommer hele golf Norge til gode».

romeriks-klubber--nsker-enklere-exitDet er årsmøtetid og diskusjonene rundt aksjer og aksjebinding går høyt i en rekke klubber om dagen.

— Klubbene Hauger, Losby og Miklagard har hatt samtaler om temaet og vi jobber for å finne de best mulige løsningene på problemet, sier daglig leder Tore Waagø i Miklagard GK til Golferen.no.

— Vi ønsker samstemte regler på området, legger han til.

Styret i Miklagard har derfor vedtatt å spørre generalforsamlingen 11. mars om støtte til dette arbeidet (se ramme).

— De aller fleste baneselskaper er klar på at noe må gjøres med aksjonærproblematikken, mener Waagø.

De tre klubbenes forslag går ut på at en aksjonær kan kjøpe seg ut av forpliktelsene og levere aksjen tilbake til klubben.

— Vi har ikke tatt endelig stilling til hva vi mener engangskompensasjonen bør være, men det er vel ikke utenkelig at vi havner på rundt én årskontingent, avslutter Tore Waagø.

NGF er positiv

— Det har ikke vært noen formell drøfting av slike løsninger hos oss, sier assisterende generalsekretær Rune Hauger i golfforbundet.

— Men NGF lagde en rapport om problematikken for to-tre år siden http://www.golfforbundet.no/klubb/organisasjon/klubbveilederen/jusavtaler, og vi er jo opptatt av at det finnes løsninger.

— Dette er komplisert og handler både om hva som er juridisk holdbart, hvordan golfens omdømme blir påvirket og hvordan de ulike juridiske enhetene skal kunne drives på en økonomisk forsvarlig måte fortsetter Hauger, og legger til at dette gjelder både klubber som er medlem av NGF og baneselskaper som står utenfor.

Golfforbundets assisterende generalsekretær mener både det er positivt og et tegn på at spørsmålet tas på alvor når flere og flere berørte golfvirksomheter forsøker å finne løsninger.

&151; Hva som er den beste løsningen på hvert enkelt sted, og hvor grensene går for hva som er riktig og forsvarlig, er vanskelig for oss å ha klare formeninger om.

Hauger presiser at situasjonen varierer mye fra sted til sted.

— Noen steder er aksjene spredd på mange eiere, andre steder er det et fåtall eiere som sitter med mange aksjer. Det varierer også i hvilken grad det er knyttet krav om å betale spilleavgift til hver enkelt aksje eller ikke, forklarer han.

Rune Hauger understreker at de lokale variasjonen gjør at også løsningene må finnes lokalt.

— Men selvfølgelig gjerne med bistand fra nødvendig ekspertise som kan sette seg inn i den konkrete klubbens situasjon, avslutter assisterende generalsekretær Rune Hauger i NGF.

Les også: Golfforbundets nettside om jus og avtaler

Har du synspunkter? Si din mening i kommentarfeltet under, på Golferens Facebook-side eller ta diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.