Verdens beste golfere er klare for den første av årets storturneringer: World Golf Championships Accenture Match Play Championship i Arizona neste uke. Blant dem årets rankingkomet Richard Sterne.
de-kvalifiserte-til-accenture-match-play-klare

INN PÅ LISTEN: Vinneren av Jo1burg Open, er årets komet på verdensrankingen. Han avsluttet fjoråret som nummer 154, og er nå nummer 55. Og dermed klar for World Golf Championships Accenture Match Play Championship på The Golf Club at Dove Mountain i Marana, Arizona neste uke.

de-kvalifiserte-til-accenture-match-play-klare

de-kvalifiserte-til-accenture-match-play-klare

de-kvalifiserte-til-accenture-match-play-klare


Rory McIlroy, Tiger Woods, Luke Donald og AT & T Pebble Beach National Pro-Am-vinner Brandt Snedeker, henholdsvis nummer én, to, tre og fire på verdensrankingen, topper listen over de som er kvalifisert for neste ukes Accenture Match Play Championship, melder PGA-tourens nettsted.

De 64 fremste på verdensrakingen er kvalifisert for turneringen, og spillerne må bekrefte plassen innen ettermiddagen amerikansk tid fredag 15. februar.

Puljene og startliste vil bli offentliggjort natt til mandag norsk tid når verdensrankingen oppdateres etter avslutningen av PGA-tourens Northern Trust Open.

Sternes fantastiske hopp

Den første WGC-turneringen i 2013-sesongen spilles som vanlig på The Golf Club at Dove Mountain i Marana, Arizona, fra 20. til 24. februar med Hunter Mahan (26) som regjerende mester.

Sør-Afrikas Richard Sterne er spilleren som har gjort det største hoppet på rankingen og inn i feltet.

Sterne var nummer 154 i verden etter 2012-sesongen, nummer 94 etter andreplassen i Omega Dubai Desert Classic for to uker siden, og avanserte til 55-plass etter sin sjuslagsseier i Jo’burg Open sist helg.

Dette blir Sternes første opptreden i en WGC-turnering siden ryggproblemer satte inn i 2009, og den tredje totalt i karrieren

I tillegg til Sterne var det seks spillere til som flyttet fra utenfor topp-64 i verden til Accenture Match Play-feltet i år:

Thongchai Jaidee (nr. 80 ved utgangen av 2012 til nr. 54 i dag), PGA-tour rookie Russell Henley (nr. 131 til nr. 56), Stephen Gallacher (nr. 98 til nr. 57); Tim Clark (nr. 91 til nr. 59); Chris Wood (nr. 139 til nr. 60) og Charles Howell III (nr. 117 til nr. 64).

Phil Mickelson (10) bekreftet nylig at han ikke vil spille Accenture Match Play Championship på grunn av ferieplaner med familien, noe som betyr at nummer 65 på rankingen, iren Shane Lowry, er klar for sin første WGC-start.

Jacobson førstereserve

Fredrik Jacobson er nok den som venter mest spent på fristen for å bekrefte deltakelsen fredag. Svensken er nummer 66, og var nummer 73 før den delte sjuendeplassen i AT & T Pebble Beach National Pro-Am.

Bak ham på rankingen, som nummer 66, følger østerrikeren Bernd Wiesberger, sikkert spent på fredagen han også.

SISTE: Brandt Snedeker skadet – trekker seg (engelsk)

Accenture Match Play Championship er den første av fire World Golf Championships-turneringer (WGC) per sesong, og har blitt spilt i Tucson-området siden 2007, og på The Golf Club at Dove Mountain siden 2009.

Fire svensker og to dansker er innenfor topp-64 på verdenrankingen per 11. februar, og har altså plass i feltet. Espen Kofstad er beste nordmann på 214.-plass.

Se også: Verdensrankingen per 11. februar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.